Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πούτιν θα βγει νοκ άουτ από τους δικούς του στρατηγούς και ολιγάρχες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πέσει στην παγίδα των επιδέξια, αλλά και εν γνώσει του, των στρατηγικών του Πενταγώνου, της CIA και του Λευκού Οίκου. 
Δάγκωσε το δόλωμα. Αφού προδόθηκε από μέσα. 
Είχε τις περισσότερες επιλογές για να διαπραγματευτεί για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Όσο κανένας στρατιωτικός δεν πέρασε τα σύνορα. Όμως έπεσε στην παγίδα.
Τώρα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι προθέσεις του, τα εναλλακτικά σενάρια που οραματιζόταν αποκαλύφθηκαν στους Αμερικανούς στο υψηλότερο επίπεδο. Από την κορυφή του στρατιωτικού συγκροτήματος...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου...

Κασπάροφ: Μην αγνοείτε την 5η φάλαγγα των Πουτινιστών

Την προτροπή να μην αγνοείται η 5η πολιτική φάλαγγα των Πουτινιστών, εξέφρασε δημόσια ο τέως παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και πολιτικός αντίπαλος του ρώσου προέδρου, Γκάρι Κασπάροφ, μέσω πολλαπλών αναρτήσεών του στο twitter. 
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αυτή αποτελείται από ακροδεξιούς και ακροαριστερούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.
Μάλιστα, προσθέτει ότι οι υποστηρικτές του τέως Αμερικανού προέδρου έχουν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν «έναν βίαιο δικτάτορα με απώτερο σκοπό να ασκήσουν κριτική στον Μπάιντεν, αλλά είναι αηδιαστικό και ενάντια της Αμερικής». Τελειώνει μάλιστα τη σειρά των tweet του με την προτροπή «Μην ξεχνάτε.»
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι
:...

Πώς ο Πούτιν «έκαψε» το αφήγημα Τσίπρα για ακρίβεια και εξοπλιστικές δαπάνες

Μέχρι την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία και τις εικόνες πολέμου οι πολίτες στην Ελλάδα δύσκολα αποδέχονταν ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση προκύπτει από τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας και την προσπάθεια ελέγχουν της χώρας. 
Και σε αυτό πατούσε η αξιωματική αντιπολίτευση για να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση αποκλειστικά. 
Ο Πούτιν με τη στρατιωτική εισβολή έκαψε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για την ενεργειακή κρίση, έκαψε όμως και το αφήγημα «βούτυρο αντί για κανόνια» με αφορμή τις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας...

Ο Πούτιν και το vertigo του Τσίπρα

Η Αριστερά στην Ελλάδα, μετά την κατάρρευση των κομμουνιστών καθεστώτων βρέθηκε σε μια ιδεολογική σύγχυση. 
Δεν υπήρχε πλέον άξονας αναφοράς, με τη θετική ή κριτική προσέγγιση προς τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Και γι' αυτό και ο ευρωκομμουνισμός κατέρρευσε μαζί με τον σοβιετικό μαρξισμό, αν και δικαιωμένος στα όσα υποστήριζε.
Σήμερα, το μεν ΚΚΕ αναπολεί την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, η δε ριζοσπαστική Αριστερά...

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να γίνουμε αστακός

Υπάρχουν καιροί διεθνούς σταθερότητας και ηρεμίας, υπάρχουν και καιροί αναθεωρητισμού. 
Αυτοί που ξέρουν ότι πίσω από τους καθαρούς ορίζοντες λουφάζουν καταιγίδες και προετοιμάζονται πριν ξεσπάσει η θύελλα, είναι οι έξυπνοι και οι προνοητικοί. 
Εκείνοι πάλι που νιώθουν τον κυκλώνα να στροβιλίζεται γύρω τους αλλά παραμένουν απαθείς και απροετοίμαστοι, είναι είτε εγκληματίες έναντι του εαυτού τους, είτε αφελείς και ηλίθιοι.
Σήμερα ζούμε σε εποχές αναθεωρητισμού...

Ο Πούτιν απειλεί Σουηδία και Φινλανδία με στρατιωτικές συνέπειες αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Απειλές Πούτιν κατά Σουηδίας και Φινλανδίας σε περίπτωση που ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.
Να σημειωθεί ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, είναι χώρες-εταίροι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όχι όμως και μέλη του...

Συγκλονιστικά βίντεο από τις μάχες που μαίνονται τώρα στο Κίεβο

Μαίνονται οι μάχες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, αλλά και γύρω από αυτήν καθώς πυρά πυροβολικού ακούστηκαν στα περίχωρα, ενώ στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούστηκαν γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters...

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αυτή η νύχτα θα είναι η πιο δύσκολη» – Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Σε νέο δραματικό διάγγελμα, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας ο ουκρανικός λαός πρέπει να αντισταθεί
Η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται στην Ευρώπη με τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία να συμπληρώνει σχεδόν ένα 48ωρο από την έναρξή της.
Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν φτάσει μέχρι τα προάστια του Κιέβου, όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες από το πρωί της Παρασκευής, και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η αντίσταση των Ουκρανών, πάντως, είναι σθεναρή...

Κινούμενη άμμος η νέα τάξη πραγμάτων

Ο κορωνοϊός και η έκρηξη των τιμών της ενέργειας, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και εκτοξεύει τις τιμές της αλυσίδας των προϊόντων, δύο κορυφαία μαθήματα για την ανθρωπότητα. 
Από το πρωί της περασμένης Πέμπτης, σε αυτό το παζλ προστέθηκε και 
η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 
Με συνοπτικές διαδικασίες, ο κόσμος μπαίνει σε νέα νέα φάση αλλαγών από τις πολλές που έχουν συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια και από τις πάρα πολλές που έρχονται…

Περίεργη ανακοίνωση Τσίπρα: Δεν ζητά κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Αρβανίτης ζητά ίσες αποστάσεις!

Μια από τις γνωστές και εξαιρετικά περίεργες θέσεις για τις διεθνείς εξελίξεις πήρε και σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά διπλωματική λύση, αλλά η λέξη «κυρώσεις» δεν υπάρχει πουθενά
Παράλληλα είναι ενδεικτική της θέσης της Κουμουνδούρου είναι και η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη ο οποίος έδωσε μάθημα ίσων αποστάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καταλήγοντας στο αμίμητο «συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί»...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Με το βλέμμα στην Ταϊβάν η Κίνα - Δεν «βλέπει» εισβολή στην Ουκρανία

Μπορεί ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουανγκ Γι να μίλησε, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια που έγινε στο Μόναχο, για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών και να μην εξαίρεσε την Ουκρανία, η χθεσινή όμως δήλωση της εκπροσώπου του υπουργείου Χούα Τσουνγινκ δείχνει ότι η χώρα της κινείται με το βλέμμα στα δικά της προβλήματα και κυρίως αυτό της Ταϊβάν, αφού χαρακτήρισε τον όρο «εισβολή» ως μεροληπτικό
Οι σχέσεις Κίνας - Ρωσίας είναι στενές και οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει ότι το σοβαρότερο ζήτημα που τους απασχολεί βρίσκεται πέραν της Ρωσικής επικράτειας...

Ηθικόν δίδαγμα: Θα είμαστε μόνοι

Έβλεπα στην τηλεόραση την Ούρσουλα και τον ψοφοδεή Μπορέλ να αναμασούν τις ίδιες κοινοτοπίες για τη διεθνή ειρήνη και να καλούν τον Πούτιν να αποχωρήσει από την Ουκρανία, τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονταν έξω από το Κίεβο. 
Και σα να μην έφτανε αυτό, οι New York Times έγραψαν πως η Γερμανία και μερικές άλλες χώρες θέλουν η ΕΕ να εξαιρέσει από τα μέτρα που θα λάβει στη Σύνοδο Κορυφής, τον Βλαδίμηρο. Μάλιστα γερμανικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν το...

STOP στα τσιράκια του Βλαδίμηρου

Η Ευρώπη μπορεί να χώσει το κεφάλι της στην άμμο και να προσποιηθεί ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τον Βλαδίμηρο, αλλά ο πουτινισμός απειλεί σοβαρά την ψυχή της. 
Ακόμη κι αν η Ευρώπη αποφασίσει να αντιμετωπίσει σε αυτή τη φάση την αφηνιασμένη αρκούδα με μυγοσκοτώστρα, θα έρθει σύντομα ο λογαριασμός. Σε μερικές μόνο μέρες! Στον επόμενο λογαριασμό του ρεύματος ή της θέρμανσης. Ή ακόμη και αύριο το πρωί, στην τιμή του ψωμιού, στον φούρνο της γειτονιάς μας!
Ο Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ουκρανία...

Το Ουκρανικό έδειξε την γύμνια της Ευρώπης

Η Ευρώπη ξυπνά απότομα από τον λήθαργο δεκαετιών κατά τις οποίες πίστευε ότι οι διεθνείς αρχές του απαραβίαστου των συνόρων και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας γίνονταν απολύτως σεβαστές στη Γηραιά Ήπειρο. 
Βέβαιη ότι η ρύθμιση κάθε διεθνούς διαφοράς μπορούσε να γίνει μόνο δια της διπλωματίας, ήταν επόμενο να αιφνιδιαστεί απόλυτα από τη ρωσική επέμβαση. 
Όσο αυξάνεται η ένταση, τόσο συνειδητοποιεί ότι η κρίση δεν αφορά απλώς στην Ουκρανία. Αφορά...

Πώς οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν μέχρι το Κίεβο

Το σχέδιο των επιχειρήσεων τις οποίες παρακολουθούμε αποτελούν μια διαδοχή του δόγματος Γερασίμωφ και της βαθειάς μάχης. 
Το δόγμα Γερασίμωφ φέρει το όνομα του νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και είναι γνωστό στο δυτικό κόσμο ως υβριδικός πόλεμος, το οποίο αντιπροσωπεύει την προοδευτική και σταδιακή χρησιμοποίηση της στρατιωτικής ισχύος με τελικό στόχο την αλλαγή της καταστάσεως.
Με βάση αυτό η Ρωσία προχώρησε στη συγκρότηση, οργάνωση, υποστήριξη, τροφοδοσία και καθοδήγηση των ανταρτών στις ρωσόφωνες ανατολικές επαρχίες, ενασκώντας πίεση επί της Ουκρανίας από το 2014 και ελέγχοντας σε σημαντικό βαθμό την πολιτική της...

Σύνοδος Κορυφής: Αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία - Δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για έκτακτα μέτρα στην ενέργεια

Δημοσιεύτηκε το κείμενο των συμπερασμάτων των ηγετών της ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία, για την εισβολή στην Ουκρανία.
Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για έκτακτα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην ενέργεια.
Οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι 27 είναι σκληρές και στοχεύουν στην οικονομία, τον τομέα της ενέργειας και στις μεταφορές, μεταξύ άλλων...

Γιατί δεν πλενόταν και άλλα 19 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Στιβ Τζομπς

24 Φεβρουαρίου 1955
Γεννιέται ο Στιβ Τζομπς, ο οραματιστής συνιδρυτής της Apple που με προϊόντα όπως το iPhone άλλαξε τον κόσμο.
Έντεκα χρόνια από τον θάνατό του, και παρότι η ζωή του έχει αποτελέσει το αντικείμενο δεκάδων βιβλίων και ταινιών, υπάρχουν ακόμα πολλά κομμάτια της ιστορίας του που είναι άγνωστα στους πολλούς, αλλά συνέβαλαν στο να κάνουν τον Τζομπς τόσο σπουδαίο. 
Το περιοδικό Fortune του έδωσε το 2012 τον τίτλο του σπουδαιότερου επιχειρηματία της εποχής μας. ...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κίεβο πόλεμος: Στις φλόγες το Κίεβο – Βομβαρδισμοί στρατιωτικών εγκαταστάσεων και δεκάδες νεκροί (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταγγέλλουν μαζικό βομβαρδισμό των στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων και διαβεβαιώνουν ότι ανθίστανται σθεναρά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλης έκτασης στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις πρώτες αναφορές για θύματα να επιβεβαιώνονται τόσο από την ρωσική όσο και από την ουκρανική πλευρά. 
Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία από τρεις πλευρές -βορρά, νότο και ανατολή- ενώ τις τελευταίες ώρες δυνάμεις της Μόσχας επιχειρούν να καταλάβουν το αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ)...

Βορίδης: Είχε στηθεί φάμπρικα στο Μαξίμου επί Τσίπρα για να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες ή πολιτικούς τους αντιπάλους

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και τοποθετήθηκε επί των ραγδαίων εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε επί του ηχητικού ντοκουμέντου Βγενόπουλου για τη Βασιλική Θάνου.
Ο κ. Βορίδης επισήμανε για την κατάσταση στην Ουκρανία ότι
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία ξανά αμφισβητεί τις βασικές επιλογές εθνικής...

Ουκρανία-Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει την ωμή βία-Έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια

Συνεδριάζει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
(ΚΥΣΕΑ)
με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
Ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θέτει με δραματικό τρόπο την παγκόσμια κοινότητα ενώπιον των ευθυνών της...

Όταν ο Τσίπρας ζητούσε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές

Η σκοτεινή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή

Τούτες τις ώρες που η Ρωσία του πολεμοχαρή Πούτιν έχει εισβάλλει στην Ουκρανία, αξίζει να θυμηθούμε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο.  Ειδικότερα την περίοδο που ο Τσίπρας ζητούσε βοήθεια από τον “σύντροφο” Πούτιν και τη “μαμά” Ρωσία για να τυπώσει δραχμές...

Ουκρανία: Καταγγέλλει επίθεση και από τη Λευκορωσία (Βίντεο)

Η Ουκρανία δέχεται επίθεση τόσο από τη Ρωσία, όσο και από τη Λευκορωσία.
Επίθεση και στα σύνορά της με τη Λευκορωσία δέχεται η Ουκρανία, όπως καταγγέλλει η ίδια. 
Την είδηση μεταδίδουν τόσο διεθνή ΜΜΕ, όσο και λογαριασμοί στο Twitter που παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων...

Ουκρανία: Δραματικές ώρες μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση στην Ουκρανία.
Ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, την Οδησσό, πολλές περιοχές του Ντονμπάς να είναι σοκαριστικές.
Από το πρωί της Πέμπτης ακούγονται εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τη Μαριούπολη, ενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο από όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αν και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους όπου εκεί είναι πιο ασφαλείς...

Ουκρανία: Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο και Μαριούπολη

Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το πράσινο φως από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας...

Πούτιν: Διέταξε επιχείρηση στην Ουκρανία – Προειδοποίησε με άμεση απάντηση εάν επέμβει η Δύση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και ζήτησε από τους ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους και από τη Δύση να μην τους εμποδίσει διότι θα δεχτεί άμεση απάντηση.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Λοβέρδος για ηχητικό Βγενόπουλου: Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης

Το ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του 2016, στο οποίο επιχειρηματίας ζητούσε ως ενδιάμεση από τον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, μεγάλο χρηματικό ποσό για την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου
σχολιάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας από τους πολιτικούς του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.
«Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και...

Μητσοτάκης: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν έκτακτα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Θα θέσω το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

«Οι πρόσφατες κινήσεις της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, είναι εκφράσεις αναθεωρητισμού και θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια» τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντησή του με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, Νικολάε Τσιούκα, στο Βουκουρέστι.
«Θέλω να επαναλάβω πως θεμελιώδης αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις...

Η επιστροφή του λαϊκισμού με όχημα την ακρίβεια

Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό. 
Η ακρίβεια απειλεί σοβαρά την πολιτική σταθερότητα. 
Τα νοικοκυριά δεν ενδιαφέρονται για ποιον λόγο ανεβαίνουν οι τιμές των commodities στα χρηματιστήρια. Μετράει τις συνέπειες, την ακρίβεια που του τρώει τον μισθό και τα βάζει με το πολιτικό σύστημα. Κι η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί άφησαν την Ευρώπη ανοχύρωτη. Ο Πούτιν μπορεί να χορέψει την Ευρώπη στο ταψί και να βγάλει μερικά δισεκατομμύρια…

Ο πρόλογος του ΚΙΝΑΛ, επίλογος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο διαγκωνισμός του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του δεύτερου, πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη, δεν θα μας πάει καλά.

Για να μην προσπαθήσω να εξηγήσω εγώ με πολλά λόγια, θα μεταφέρω την καίρια επισήμανση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως τη διατύπωσε στη συνέντευξή του στο Mega και την κ. Νίκη Λυμπεράκη.
«…το μεγάλο θέμα του κ. Ανδρουλάκη είναι το ερώτημα εάν θα κινηθεί αντιλαϊκιστικά» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος...

Ο Ευκλείδης ως σφάγιο

Σας εξομολογούμαι ότι εγώ βρήκα τη συνέντευξη του Ευκλείδη στην «Καθημερινή» πολύ συμπαθητική. 
Μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που κάθισε χαλαρός απέναντι σε μια δημοσιογράφο που εμπιστευόταν, είπε πεντέξι πράγματα που σκεφτόταν δίχως να τα πολυ-διυλίσει και στη συνέχεια έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι του
Πυρ ομαδόν ένθεν κακείθεν, τα ‘φτυσε ο αυτοπεποιθησιούχος.
Πήραν οι σκληροί Τσιπρικοί τις φράσεις του και τις έκαναν σημαία για να δείξουν ποιοι τάχατες εσωτερικοί πεμπτοφαλαγγίτες της αριστεράς φταίνε για την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τις πήραν και...

O Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η μάχη του... κάμπου

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση μπαίνουν στον... ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να επιχειρούν να πάρουν μερίδιο από τις επιπτώσεις που ήδη κάνουν την εμφάνισή τους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο... κάμπος, οι αγρότες μπήκαν στο «στόχαστρο» μιας ιδιότυπης πλειοδοτικής διαδικασίας ενώ έχουν προηγηθεί εκπρόσωποι επαγγελματικών κατηγοριών και εργαζομένων στους οποίους δηλώνουν στήριξη τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος...

Με την Ουκρανία ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου

Η ουσιαστική προσάρτηση του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσία και οι προετοιμασίες του ρωσικού στρατού για περαιτέρω κινήσεις στο ουκρανικό έδαφος
σηματοδοτούν ουσιαστικά, και θα έτσι καταγραφούν στην ιστορία, το τέλος μιας ιστορικής περιόδου που άρχισε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και πλέον η πόρτα του φρενοκομείου έχει ήδη μισανοίξει...

Η δικαίωση των Ραφάλ

Τα όσα δραματικά γίνονται στην Ουκρανία, πέραν της παγκόσμιας διάστασής τους, μας ενδιαφέρουν άμεσα, καθώς υπάρχουν στοιχεία που αγγίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή να το πω πιο απλά, δίνουν πάτημα στις απαιτήσεις της Τουρκίας.
Τι εννοώ:
Ο Πούτιν, με το διάγγελμά του, με σαφήνεια όρισε τους κανόνες που θέτει για την ασφάλεια της Ρωσίας. 
Πρώτον: «Κανένα κράτος δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλειά του σε βάρος γειτονικού κράτους» και 
δεύτερον: «Κανένα κράτος δεν μπορεί να εγκαθιστά οπλικά συστήματα πλησίον γειτονικού κράτους».
Τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει και η Τουρκία...

Επιστολή της Κύπρου στον ΟΗΕ: Για να μην ξεχνάμε και μία άλλη εισβολή και κατοχή...

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις στην Ουκρανία και όλος ο πολιτισμένος κόσμος καταδικάζει την απροκάλυπτη και ωμή προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να αναθεωρήσει όχι μόνο το μεταψυχροπολεμικό σύστημα ασφαλείας αλλά και ολόκληρο το status quo στην Ευρώπη, οι συνειρμοί αναδεικνύουν την αντίληψη δυο μέτρων και δυο σταθμών σε σχέση με τη συνεχιζόμενη δια της βίας κατοχή επί 48 χρόνια του βορείου τμήματος της Κύπρου.
Ο αναθεωρητισμός του προέδρου Πούτιν προσομοιάζει τόσο σε πάθος και ένταση όσο και σε επίκληση «ιστορικών» δεσμών, με την αντίληψη που έφερε τη ναζιστική Γερμανία στη Σουηδία και τον Αττίλα στην Κύπρο και τηρουμένων των αναλογιών την προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει το status quo σε Αιγαίο αλλά και στη...

«Βόμβα»: Η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, που σημαίνει ότι η Ρωσία μπορεί να εισέλθει ανά πάσα στιγμή...

Η Ουκρανία δεν έχει καταχωρίσει τα σύνορά της από τις 25/12/1991. 
Ο ΟΗΕ δεν έχει καταχωρίσει τα σύνορα της Ουκρανίας ως κυρίαρχο κράτος.
Η Ουκρανία δεν είναι ξεχωριστή χώρα - Δεν καταχωρήθηκε ως τέτοια, είναι μέρος της Ρωσίας, που σημαίνει ότι η Ρωσία μπορεί να εισέλθει ανά πάσα στιγμή…! Να και κάτι που δεν γνωρίζαμε και εξηγεί εν μέρει τη στάση της Δύσης να μην εμπλακεί προς ώρας σε πόλεμο. Αν φυσικά ισχύει...! ...

O Πούτιν ρεζίλεψε on air τον επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας (βίντεο)

Έξω φρενών ο Πούτιν με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν
που στη συζήτηση για το αν θα αναγνωρίσουν ή όχι την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ,
πρότεινε αρχικά να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να μην προχωρήσουν στην αναγνώριση.
Ο Ρώσος ηγέτης άρχισε on camera να στριμώχνει τον...

Το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη: Ένα μαγευτικό υπόγειο ποτάμι 12 km στη Δράμα ( ΦΩΤΟ & video)

Το Σπήλαιο των Πηγών του ποταμού Αγγίτη
στο Δ. Δ. Κοκκινογείων, βρίσκεται σε απόσταση 23 χλμ. από την πόλη της Δράμας και είναι το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο Σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο.
Πρόκειται για έναν επιμήκη αλλά όχι ευθύγραμμο αγωγό που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση των ασβεστολιθικών πετρωμάτων του Φαλακρού Όρους. Σε ένα ταξίδι 12 χλμ. που αρχίζει εδώ και χιλιάδες χρόνια από τις καταβόθρες της κλειστής λεκάνης του Νευροκοπίου όπου συγκεντρώνεται το νερό από τα χιόνια του χειμώνα και τις βροχές, μεταφέρεται ο υγρός θησαυρός μέχρι την δραμινή πεδιάδα...

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Πούτιν: Οι Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δεν περιορίζονται στα σημερινά τους σύνορα

Απάντηση σε ένα ερώτημα που «βασανίζει» τη διεθνή κοινότητα, αμέσως μετά το διάγγελμα μιας ώρας που απηύθυνε στο ρωσικό λαό -και το οποίο είναι καθοριστικό για τη συνέχεια στην ουκρανική κρίση- έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κατά τη διάρκεια δραματικών ωρών το απόγευμα της Δευτέρας, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο αυτοανακηρυγμένων και φιλορωσικών δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία και στη συνέχεια είπε ότι θα στείλει ρωσικά...

Τι μας έμαθε η συνέντευξη Τσακαλώτου

Αχός βαρύς ακούστηκε από τη συνέντευξη του Ευκλείδη στην Καθημερινή
Και όμως, η συνέντευξη έχει πιο προβληματικά στοιχεία, από το αν αποδόμησε τον Αλέξη λέγοντας ότι δεν ξέρει να διαλέξει συνεργάτες εν αντιθέσει με τον Μητσοτάκη. Άσχετη και από το αν ο Τσίπρας διακρίνεται από τακτικισμό (που κατ' εμάς σημαίνει κουτοπονηριά και έλλειψη ηθικών αρχών, αλλά ο Ευκλείδης το είπε για καλό).
Είναι άσχετη ακόμη και από τη σουρεαλιστική εικόνα που μας παρακινεί να φανταστούμε:...

Ο Πούτιν ακρωτηριάζει την Ουκρανία

Αποδεικνύεται ότι η Μόσχα δεν είχε καμία πρόθεση να διαπραγματευθεί για την πλατφόρμα του Μινσκ ή να φτάσει σε ένα συμβιβασμό με την Ουκρανία και με τη Δύση. 
Επίσης, αποδεικνύεται ότι οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης ήταν απολύτως ακριβείς. 
Μπορεί να μην έχουμε μια στρατιωτική εισβολή, αλλά έχουμε τον περαιτέρω ακρωτηριασμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των δύο επαρχιών, Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, ο Πούτιν δημιουργεί ένα νομιμοφανές...

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως αυτήν την ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ουκρανία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλείται να πάρει θέση για την απόφαση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (φωτογραφία αρχείου, δεξιά, Reuters), κατόπιν αιτήματος κυρίως των δυτικών κρατών-μελών του, συγκλήθηκε για κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές από τη Ρωσία, ενημέρωσαν διπλωμάτες...

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη λόγω Ουκρανίας

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία.
Την Τρίτη στο πρωί στις 9:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο...

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία ετοιμάζει πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε απόψε την αναγνώριση από τη Ρωσία των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας την Μόσχα ότι δημιουργεί πρόσχημα για μια νέα εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.
«Η Μόσχα εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παρέχοντας οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στους αυτονομιστές. Προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει πρόσχημα για να εισβάλει ξανά στην...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ - Τι σημαίνει η αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών περιοχών

Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας
ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κίνηση που έρχεται πιθανώς ως προοίμιο εισβολής.
Στην έναρξη του διαγγέλματος, ο Πούτιν -αφού έκανε λόγο για πολύ έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ντονμπάς- χαρακτήρισε την Ουκρανία «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».
«Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη»...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αναδίπλωση Τσακαλώτου μετά το σάλο στον ΣΥΡΙΖΑ - Η νέα του ανάρτηση

Σε διευκρινιστική παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη ο πρώην υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπό το βάρος των μαζικών αντιδράσεων εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη χθεσινή του συνέντευξη.
«Είπα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να είναι ανασφαλής, γιατί δεν έχει κανένα λόγο να είναι: ηγείται αυτού του αγώνα στον οποίο όλοι συστοιχούμαστε» ξεκαθαρίζει ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κι ενώ σε χιονοστιβάδα εξελίσσεται η σφοδρή, διαδικτυακή αντίδραση...

Έρευνα για τη μεσαία τάξη: Συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Ενδιαφέροντα ευρήματα έχει έρευνα της aboutpeople για το Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή 
του οποίου επικεφαλής είναι ένας παλιός γνώριμος του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά» 
το 34,7% δηλώνει με τη ΝΔ έναντι 22,4 του ΣΥΡΙΖΑ, 16 ΚΙΝΑΛ, 7,2 ΚΚΕ, 3,5 Ελληνική Λύση και 4,1 ΜέΡΑ25...

ΒΟΜΒΑ: Τουρκάλα “αξιωματούχος” του State Department πίσω από την ακύρωση του EastMed;

Η Naz Durakoğlu πίσω από την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο θέμα του EastMed

Μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, η οποία μάλιστα διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με την γενέτειρα της, κρύβεται πίσω από την ενέργεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να ακυρώσει τον EastMed. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα τους τουρκικούς πανηγυρισμούς έπειτα από αυτή την «ανεξήγητη» απόφαση, που ισοδυναμεί με πισώπλατη μαχαίρια κατά της Ελλάδας, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της «λεόντειου»...

Γιατί τέτοια υστερία;

Τυχαίνει να ξέρω καλά (ή τέλος πάντων επαρκώς) το περιβάλλον του ΕΦΚΑ. Διαδικασίες, ανθρώπους, λογικές που κυριαρχούν και τα προβλήματα βέβαια. Ειδικά τα προβλήματα που είναι διαχρονικά, πανθομολογούμενα και τερατώδη. 
Ο Χατζηδάκης προσπαθεί να παρέμβει σ’ αυτά, να κάνει κάτι βρε αδερφέ. Διότι ακόμα και ο πιο έξαλλος πολέμιος του νομοσχεδίου του, παραδέχεται ότι ο ΕΦΚΑ είναι σήμερα ο πιο προβληματικός δημόσιος οργανισμός της χώρας.
Πέρασαν υπουργοί και υπουργοί, διοικητές και διοικητές. Καλές προθέσεις είχαν. Κανένας τους όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιώδες, κάτι που άλλαζε την...

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Έσφαξε» τον Τσίπρα με το γάντι

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε με την κυρία Μαρία Κατσουνάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα που θα συζητηθούν. Έκανε μια σημαντική διαπίστωση πως το 32% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 «ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα μετά από ένα μνημόνιο και τις Πρέσπες». 
Όντως το 32% ήταν ένα μεγάλο και απρόσμενο - θα συμπλήρωνα εγώ - επίτευγμα το οποίο ουδείς μπορεί να το αγνοήσει όχι ως προς την αποτίμηση των εκλογών του 2019, αλλά ως προς τη δυναμική του. ...