Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023...

Οι δηλώσεις Βελόπουλου θέμα στην τουρκική Hürriyet: "Περίεργη δήλωση από Έλληνα βουλευτή"

Από τη στιγμή που προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας με τα λεγόμενά σου, το τουρκικό κράτος δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε ευκαιρία να πέσει στο κενό. 
Έτσι και η εφημερίδα Hürriyet, δεν αφήνει να πέσουν κάτω οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.
Μετά τα... θεματάκια που βρήκε στα F-35, ο Βελόπουλος επανήλθε στο θέμα λέγοντας πως αντί γι' αυτά η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει τουρκικούς πυραύλους kuzgun...

Τουρκική αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο Αλ. Τσίπρας (vid)

Σε ένα λεκτικό ολίσθημα υπέπεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας
, ο οποίος στη συνέντευξή του στον Alpha, αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Κι όταν η κ. Μπακογιάννη, η οποία ανέβηκε στη Θράκη για να εκβιάσει την τουρκική μειονότητα για να αλλάξει στάση και ψήφο, το 2012, πριν 10 χρόνια, κατέβηκε στις εκλογές και πήρε 2,55% πανελλαδικά, αλλά 18% στη Ροδόπη και 70% στον Ίασμο ήταν εθνική εξαίρεση», ήταν η αποστροφή του...

Αλ. Τσίπρας: Είναι περήφανος που έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι

Τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό
θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που απευθυνόμενος πλέον μόνο στον υπαρξιακό πυρήνα του κόμματος, εξυμνεί ανοιχτά την πολιτική των ανοικτών συνόρων, η οποία γέμισε τη χώρα με Μόριες, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και κοινωνίες σε απόγνωση.
Επιχειρώντας να κρατήσει τις δυνάμεις του, μια εβδομάδα πριν τις κάλπες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «πολύ περήφανος για το ότι το 2015-2016 -που πλήρωσα το πολιτικό κόστος- περάσανε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ελλάδα», υπενθυμίζοντας μια πολιτική που έχει αποδοκιμάσει η συντριπτική πλειοψηφία των...

Γ. Αράπογλου (Pulse): Διατηρεί το 41% η ΝΔ και το αυξάνει

Διατηρεί το εκλογικό της ποσοστό η ΝΔ, ενώ αν συνδυάσει κανείς ότι φαίνεται να έχει νέες εισροές, τότε με τις νέες απώλειες που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να το ενισχύσει.
Και αυτό, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι ενώ στην περίπτωση της ΝΔ το ποσοστό που σκέφτεται να ψηφίσει άλλο κόμμα είναι πολύ μικρό, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 15%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 3% του εκλογικού σώματος, όταν ταυτόχρονα η ΝΔ καταγράφει εισροές 4%.
Είναι μια δημοσκοπική εικόνα που επιβεβαιώνει τη διάθεση μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος για σταθερή...

ΣΥΡΙΖΑ: Bυθίζεται στα ανοικτά της Πύλου

Προσπαθούν να αποφύγουν μια δεύτερη εκλογική πανωλεθρία και προς τούτο χρησιμοποιούν ό,τι διαθέσιμο μέσο έχουν. 
Τώρα, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο, επειδή δε μπορούν να κατηγορήσουν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, έχουν στοχοποιήσει τους λιμενοφύλακες, όπως στο παρελθόν είχαν στοχοποιήσει τους συνοριοφύλακες και τους εθνοφύλακες.
Δεν αντιλαμβάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας πως έτσι απομονώνονται ακόμα πιο πολύ από τους πολίτες, καθώς απευθύνονται πλέον σε ένα περιορισμένο ακροατήριο. Γιατί δεν το αντιλαμβάνονται; 
Δεν είναι ανόητοι ούτε πνευματικά αργόστροφοι. Απλώς το μεταναστευτικό και τα ανοικτά σύνορα...

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μεχρι 44% η ΝΔ - Συμπιέζεται κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Αύξηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου 
δίνει η εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τις εκλογές του Ιουνίου.
Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 41,4% (από 40,7% στις εκλογές του Μαΐου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφεται στο 20,2% (από 20,07 τον Μάιο).
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο 11% (11,45%, το ΚΚΕ 7,5% (7,2%), η Ελληνική Λύση 4,1% (4,45%) και ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας...

Βουτιά στη «μήτρα» του 3%

Η πολιτική διαχείριση, από πλευράς της Κουμουνδούρου, του τραγικού ναυαγίου, με την κυνική εργαλειοποίηση νεκρών και διασωθέντων και τη δόλια προσπάθεια απόδοσης (των) ευθυνών, αποκλειστικά στις ελληνικές αρχές, συνιστά - προ κάλπης - τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχουν πάψει να λογίζονται ως κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει ξανά.
Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα, ότι ήρθε από μακριά και θα πάει μακριά και ότι είναι κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας, αποδεικνύονται πομφόλυγες, από τη στιγμή που επιστρέφει στο «κουκούτσι» του.  Στις ιδέες, τις ομάδες, τις πρακτικές και τις λογικές του 3% και στην έκφραση μιας κοινωνικής μειοψηφίας...

Εκμετάλλευση νεκρών για να σώσουν το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ευαισθησία, η λύπη, η συντριβή, είναι σιωπηλές.
 
Αντιθέτως στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ομοειδείς χώρους, το τραγικό ναυάγιο ήταν ευκαιρία για πρόζα. Για ένα διαγωνισμό κραυγαλέας «ευαισθησίας», στην οποία ευελπιστούν να βρουν πολιτικό αντίκρισμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ενημέρωση από τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος του εξηγούσε ότι σε ένα πλοίο με υψηλό κέντρου βάρους δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης, σήκωσε τους τόνους δήθεν αγανακτισμένος:...

Η χυδαιότητα έχει όνομα και η τυμβωρυχία κόμμα

Η ασφυξία στη δημοκρατία για την οποία απευθύνονταν πρώιμες προειδοποιήσεις μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, πραγματοποιείται εδώ και 25 ημέρες από τους σταθερούς εκφραστές της και όψιμους αντιπροσώπους της. 
Προέρχονται από την πολιτική μήτρα των τιμητών που διαχρονικά υποσκάπτουν την ιδανικότερη συνθήκη ελευθερίας και προόδου που εξασφαλίζεται από το καλύτερο πολίτευμα που γνώρισε ο τόπος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του πασχίζουν με αφορμή τη μεγαλύτερη, ναυτική τραγωδία που γνώρισαν τα νερά της Μεσογείου, να αποδείξουν ότι...

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το Λιμενικό έδρασε σύμφωνα με το δίκαιο και τις ανθρωπιστικές Αρχές»

Για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και για τον τρόπο που αντέδρασαν οι ελληνικές Αρχές 
μίλησε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης.
«Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν έμπειροι άνδρες και γυναίκες που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με βάση τις αναφορές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και τις μαρτυρίες, μπορούμε να πούμε ότι το Λιμενικό έδρασε σύμφωνα με το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο αλλά και με τις ανθρωπιστικές αρχές. Παρενέβη όταν το πλοίο βρισκόταν σε θέση άμεσης ανάγκης»...

Ηχητικό ντοκουμέντο πριν το ναυάγιο: «Μην πηγαίνετε αριστερά ή δεξιά, θα τουμπάρει το πλοίο»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. 
Η αγωνία των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου αποτυπώνεται στα ηχητικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για καταγραφές που έγιναν λίγα λεπτά πριν το ναυάγιο και αφορούν συνομιλίες της Ιταλομαροκινής ακτιβίστριας Ναουάλ Σούφι που επικοινώνησε με τους...

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτοδυναμία ΝΔ με 157 έως 163 έδρες - Ακόμα και οκτακομματική Βουλή

Ισχυρή αυτοδυναμία συγκεντρώνει η ΝΔ σε τρεις σημερινές δημοσκοπήσεις με εκτίμηση ψήφου μέχρι και 43,4% και έδρες στη νέα Βουλή από 157 μέχρι και 163, αναλόγως την έρευνα.
Και στις τρεις δημοσκοπήσεις, των MarcPulse και Metron Analysis, καταγράφεται υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ κάτω του ψυχολογικού φράγματος του 20%.
Επίσης, και στις τρεις έρευνες η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 20 και 21,8 μονάδες, ενώ πάνω από το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από τις δύο πρώτες προκύπτει ότι η νέα Βουλή είναι επτακομματική, ενώ η τελευταία καταγράφει οκτακομματική Βουλή, καθώς εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη, στη Βουλή εισέρχεται...

Η λύση για την Θράκη: Εθνική συναίνεση για να μπει σε «πολιτική καραντίνα» το τουρκικό προξενείο

Η αντιπαράθεση για τη Θράκη έχει πάρει λάθος δρόμο. Το πρόβλημα και το αντικείμενο των συζητήσεων έπρεπε να είναι η προώθηση μέτρων, που θα προωθούν περαιτέρω την ισονομία και την ισοπολιτεία που εξήγγειλε πριν τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πολιτική που στήριξαν όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις.
Μέτρων που θα στηρίζουν την περιοχή και συγχρόνως θα κλείνουν κάθε χαραμάδα που επιτρέπει τις απροκάλυπτες πολιτικές παρεμβάσεις της Άγκυρας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης χειραφέτηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας...

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Αλ. Τσίπρας: Ζητά και τα ρέστα για τη Ροδόπη

Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να εκφράσει την ανησυχία του όχι για τη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, αλλά για τη δράση της ΕΥΠ στην περιοχή, καθώς αυτή η υπηρεσία υπάγεται στον πρωθυπουργό. 
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε πως «εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αξιοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Εγείρεται μείζον θεσμικό και εθνικό ζήτημα.»
Τι εννοεί ο Αλ. Τσίπρας όταν ισχυρίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αξιοποιήσει το ζήτημα της Ροδόπης; Ποιος έδωσε στον Μητσοτάκη αυτή τη δυνατότητα; 
Όταν σε προεκλογική περίοδο διαπράττονται τέτοια λάθη, είναι αναμενόμενο ο αντίπαλος να τα εκμεταλλευτεί...

Θράκη: Ποντάρισμα Τσίπρα στον φόβο – Αμνησία Ανδρουλάκη

Στη Θράκη καθρεφτίζονται οι επικίνδυνες ταυτίσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. 
Μπορεί οι προβολείς να είναι στραμμένοι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην ευαίσθητη όμως για τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα, περιοχή αντανακλάται ο αριβισμός και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η σαγήνη της ημισελήνου η οποία φαίνεται ότι έχει καθορίσει το ανθελληνικό ξεστράτισμα του κ. Τσίπρα, δεν έχει υποχωρήσει.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως στην τελευταία σκηνή της παράστασης που σήκωσε η κομματική σκηνοθεσία στο...

Πρόεδρος Πομάκων: Το τουρκικό προξενείο δουλεύει εδώ και 5 μήνες για να επηρεάσει τις κάλπες

Τις πρακτικές με τις οποίες το τουρκικό προξενείο εδώ και μήνες δουλεύει στο παρασκήνιο για να κατευθύνει τους ψηφοφόρους στη Θράκη αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ερώτηση εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Ιμάμ είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξαν «25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης».
«Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Έρχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν...

Συνεργάτες του Τσίπρα ήθελα να γράψουν και τις ερωτήσεις της συνέντευξής του

Ότι ήθελαν να γράψουν «και τις ερωτήσεις» της συνέντευξης που θα έδινε ο Αλέξης Τσίπρας στα «Χανιώτικα Νέα» καταγγέλλει η εφημερίδα με παραπολιτικό της σχόλιο για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αναβλήθηκε.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Κρήτη. Η επίσκεψη αναβλήθηκε εξαιτίας της έκτακτης συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ενώ την ίδια τύχη όπως φαίνεται είχε και η σύνεντευξή του.
Σε σχόλιό της πάντως η εφημερίδα, ψέγει συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους καταγγέλλει πως ήθελαν να έχουν λόγο και επί των ερωτήσεων που θα γίνονταν στον Αλέξη Τσίπρα...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Γιατί η ισχυρή αυτοδυναμία του Μητσοτάκη συμφέρει τους πολλούς

Ο Μητσοτάκης θα είναι απολύτως υπεύθυνος και υπόλογος για την διακυβέρνηση του χωρίς «εγώ ήθελα, αλλά...»
Εκλογές 2023: Ο Μάνος Βουλαρίνος εξηγεί γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πετύχουν την αυτοδυναμία.
Το ότι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και η Νέα η Δημοκρατία θα κερδίσουν και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν το αμφισβητεί ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Πολάκη (για τον ίδιο τον Πολάκη, αν θυμηθώ τι πίστευε πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν είμαι σίγουρος). Κατά πάσα πιθανότητα η νίκη θα συνοδεύεται και από αυτοδυναμία. Μόνο που αν αυτή αυτοδυναμία εξασφαλίζεται με 151 ή 152 η 153 βουλευτές, δηλαδή αν...

Η νέα τακτική ΣΥΡΙΖΑ: «Mια βροχή μας σώζει»

Δε γνωρίζω «μυστικές» δημοσκοπήσεις, ούτε δημοσκοπήσεις «ξένων πρεσβειών και επιχειρηματιών». Όμως αυτό που είναι καθαρό είναι το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ και η απουσία αφηγήματος και στρατηγικής μπροστά στις επαναληπτικές εκλογές. Συνταγή που μάλλον προδιαγράφει το αποτέλεσμα.
Οι ημέρες που κύλησαν από την 21η Μαΐου δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Κουμουνδούρου είναι η πλήρης απώλεια της ικανότητας (εάν υπήρχε ποτέ), να διαβάσουν την πραγματικότητα. Και έτσι βαδίζουν ως αμνοί στην κάλπη - λαιμητόμο της 25ης Ιουνίου.
Τι κάνουν λάθος; Ή μάλλον γιατί τα κάνουν όλα λάθος;
Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να δηλώνει "mea culpa" για την απλή αναλογική...

Ροδόπη: Το mea culpa που αποφεύγει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται λυσσαλέα την ανθελληνική ζαριά που έριξε στη Θράκη για να περισώσει ότι απέμεινε από το τσακισμένο κομματικό γόητρο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον κατήφορο που επέλεξε πριν από τις κάλπες, παρότι γνώριζε ότι αυτή η χάραξη θα έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση τη σκοτεινή κυριαρχία που το μακρύ χέρι της Άγκυρας, το τουρκικό προξενείο, επεδίωξε να εδραιώσει στην ευαίσθητη, για τα εθνικά συμφέροντα, περιοχή. Τολμά να κουνάει το δάχτυλο με τις οργίλες, αλλά συκοφαντικές, επιθέσεις του για τις δήθεν πρακτικές μαφίας απέναντι στην αριστερή επιφοίτηση που κατέλαβε  τη μειονότητα δίνοντας την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας όμως ως ένοχος είναι φυσικό να μην διακρίνεται από καμία πολιτική...

Ο Ανδρουλάκης δηλώνει ότι προτιμά την ακυβερνησία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι οδεύει πλησίστιος στην αυτοδυναμία. 
Ισχύς του, πέραν του όποιου δικού του έργου, η αδυναμία των αντιπάλων του. 
Και δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που καθεύδει και μετά τις εκλογές θα βρεθεί σε υπαρξιακές αναζητήσεις. 
Είναι και το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει επιδοθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να διευκολύνει εμμέσως την αυτοδυναμία Μητσοτάκη.
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο η πρόθεσή του, να επιθυμεί δηλαδή να παραμείνει στην αντιπολίτευση, προκειμένου να επενδύσει στον επόμενο εκλογικό κύκλο...

Τα παιχνίδια της Τουρκίας στην Θράκη και η πολιτική αφέλεια στην Ελλάδα

Στη Θράκη υπάρχει μια αδήριτη πραγματικότητα. Η Τουρκία, παραδοσιακά, με το πρόσχημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την εργαλειοποιεί και προσπαθεί να την ελέγξει μέσω του τουρκικού προξενείου.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι εδώ και δεκαετίες διακινούνται τεράστια ποσά, έτσι ώστε η Τουρκία να εμφανίζεται ως βασικός υποστηρικτής και αιμοδότης της μειονότητας και ταυτόχρονα να έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ηγετική ομάδα, μια ελίτ, προκειμένου αυτή να καθοδηγεί τα...

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Επανάσταση της απλής ανθρωπιάς (Απίστευτο άρθρο! Αξίζει 10 λεπτά από τον χρόνο σας)

Ο απελέκητος Τσίπρας «συνομιλεί» στα κορακίστικα και στη νοηματική με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη, 28 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του 10ου ετήσιου συνεδρίου του Clinton Global Initiative, γελοιοποιούμενος παγκοσμίως
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti 
Λίγο πριν από τις εκλογές του 2019 ένας από τους γκουρού μιας προοδευτικότητας κατευθείαν μέσα απ’ τα σπλάχνα του μέλλοντος, δηλαδή της δεκαετίας του 1960, δήλωνε ότι ο «Τσίπρας θα έκανε μια χαψιά τον Μητσοτάκη». Και λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές του 2023 ένα από τα ιερά τέρατα της συντεχνίας των συνταγματολόγων, που διεκδικούν το δικαίωμα να αποφασίζουν αυτοί ποιος επιτρέπεται να είναι εκάστοτε πρόεδρος της κυβερνήσεως, δήλωνε ότι...

Eνα αστέρι πέφτει, πέφτει…

Το ξεθώριασμα της λάμψης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον κοινό βίωμα. 
Το εξέφρασε παραστατικά η ευγενική κυρία από τον Βόλο, που χωρίς κακεντρέχεια και ειρωνεία, ευχήθηκε στον Αλέξη: «Να είστε δεύτεροι και να κάνετε καλή αντιπολίτευση». Η δική του αντίδραση μορφοποιήθηκε σε ένα αμήχανο χαμόγελο! 
Οι δημοσκοπήσεις δεν δημιουργούν ψευδείς καταστάσεις και δεν καθοδηγούν, όπως επί χρόνια κανοναρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κοινό του. Απλώς αποτυπώνουν τη ροή των τάσεων της κοινής γνώμης...

Απίστευτη ατάκα Βολιώτισσας στον Τσίπρα: «Σας εύχομαι να είστε δεύτεροι» (βίντεο)

Στα τσιπουράδικα του Βόλου και στην αγορά της πόλης περιόδευσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Στην βόλτα του μίλησε με αρκετούς πολίτες και καταστηματάρχες, ωστόσο η συνομιλία του με μια Βολιώτισσα είχε απρόσμενη κατάληξη.
Η γυναίκα, αφού τον χαιρέτησε ευγενικά άρχισε να του μιλά και του ευχήθηκε να είναι δεύτεροι στις εκλογές!
«Σας εύχομαι να είστε δεύτεροι και να κάνετε καλή αντιπολίτευση» του είπε χαρακτηριστικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαμογελά αμήχανα.
Δείτε το στιγμιότυπο:...

Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ με 43,9% και 160 έδρες στην εκτίμηση ψήφου (Κάρτες)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-8 Ιουνίου σε σχεδιασμένο δείγμα 1.000 ατόμων, με τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά που κατέγραψε στις κάλπες της 21ης Μαΐου.
Αύξηση των ποσοστών της ΝΔ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ισχυρή αυτοδυναμία δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-8 Ιουνίου σε σχεδιασμένο δείγμα 1.000 ατόμων, με τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά που κατέγραψε στις κάλπες της 21ης Μαΐου.
Στην εκτίμηση ψήφου με επτακομματική Βουλή έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43,9% και στην πρόθεση ψήφου...

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Η ΝΔ έρχεται με φόρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Να εργαστούμε όλοι μαζί για μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη
«Η Μακεδονία είναι γαλάζια και η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας χτυπά πάντα στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών της 21ης Μαΐου με ένα ποσοστό το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων, αλλά απέδειξε ότι η Ν.Δ. είναι η μεγάλη πλατιά δύναμη ενότητας και προκοπής...