Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Τα data centers στην Ελλάδα: Αλήθειες και μύθοι για τα projects

Στις 11 Σεπτεμβρίου η Data4, κορυφαίος πάροχος data centers στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη επένδυση ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός νέου data center campus στην Παιανία, στην Ανατολική Αττική.
Στις 15 του ίδιου μήνα, η Microsoft έλαβε, με σημαντική χρονική καθυστέρηση, την πρώτη από τις τρεις οικοδομικές άδειες, για να κατασκευάσει το δικό της data center στα Σπάτα.
Τρεις ημέρες αργότερα, η Data in Scale, η νέα εταιρεία της ΔΕΗ, ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει το πρώτο data center της στην Ελλάδα. Μαζί με την εμιρατινή DAMAC θα δημιουργήσει στα Σπάτα ένα data center, ισχύος 25 MW, το μεγαλύτερο data center στα Μεσόγεια.
Στο πλαίσιο των σημαντικών αυτών εξελίξεων...

Ο Σέρβος τζουντόκα και οι υπερβολές των Διεθνών Ομοσπανδιών

Ο Σέρβος τζουντόκα, ένα δύστροπο άτομο όπως αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ, τιμωρήθηκε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι και στους διαιτητές και στον αντίπαλό του. Ενδεχομένως και γιατί σταυροκοπήθηκε στον αγωνιστικό χώρο κάτι, που όπως μάθαμε, απαγορεύεται από το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας τζούντο, το οποίο δεν επιτρέπει την έκφραση των πολιτικών και θρησκευτικών προτιμήσεων των αθλητών. 
Επάνω σε αυτό το ζήτημα μπορεί να ανοίξει μια γενικότερη συζήτηση για τους κανόνες που θέτουν διάφορες Ομοσπονδίες στους αθλητές τους. Πάντως, για να το κλείσω το ζήτημα του Σέρβου τζουντόκα, καλώς τιμωρήθηκε.
Να δεχθώ ότι η έκφραση των πολιτικών πεποιθήσεων μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Καλόν είναι η πολιτική να μένει έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, διότι εκ της φύσεως της διαιρεί...

Ακροδεξιά και κλειστά σύνορα: Ώρα ευθύνης για όσους στήριξαν τη… Φωνή της Λεπέν

Καθώς η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά επιβάλλει τη ρητορική της στα μετριοπαθέστερα ευρωπαϊκά κόμματα, ήλθε η ώρα και στην Ελλάδα να κάνουν την αυτοκριτική τους εκείνοι που ψήφισαν, αλλά και εκείνοι που στήριξαν τα ελληνικά ακροδεξιά κόμματα. 
Τα πρόσφατα γεγονότα με το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αποδεικνύουν ότι ψήφισαν και στήριξαν κόμματα που στοιχίζονται πίσω από τους αντιπάλους της πατρίδας μας.
Πριν από τις ευρωεκλογές δε σταματήσαμε να επαναλαμβάνουμε πως η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά, όπου ήταν βέβαιο ότι θα εντάσσονταν τα ελληνικά ακροδεξιά κόμματα, δεν έχει τις ίδιες επιδιώξεις με την Ελλάδα. Αντίθετα! Υποστηρίζουν κινήσεις που στρέφονται κατά της δικής μας πατρίδας.
Όπως εξηγούσαμε, τα κόμματα αυτά δεν ενδιαφέρονται αν θα μπαίνουν μετανάστες στην Ευρώπη, αλλά αν αυτοί θα φθάνουν στις δικές τους χώρες. Προειδοποιήσαμε ότι θα ωθούσαν σε κλείσιμο των συνόρων στις δικές τους χώρες (που είναι χερσαία) και θα αφήσουν απροστάτευτες τις χώρες που νότου, που έχουν θαλάσσια σύνορα και είναι πολύ δυσκολότερο να σφραγιστούν.
Δυστυχώς, τα πράγματα εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Με το κλείσιμο των συνόρων και την κατάργηση ουσιαστικά της Συνθήκης Σένγκεν, οι χώρες του νότου, η Ελλάδα, αφήνονται στη μοίρα τους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε!

Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται λέει η λαϊκή θυμοσοφία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε και αυτό το στάδιο. 
Πλέον μοιάζει να ξεπερνάει και το επόμενο στάδιο αυτό της θυμηδίας, και να περιπίπτει στη σφαίρα της αδιαφορίας.
Γνωστά τα τελευταία επεισόδια, συμποσούμενα σμιλεύουν το προφίλ ενός κόμματος ανερμάτιστου, στερούμενου πολιτικής Παιδείας, ιδεολογικού υπόβαθρου, πολιτικής σκευής
Τελευταίο επεισόδιο ήταν της συντρόφισσας βουλεύτριας Έλενας Ακρίτα, για την αθέλητη αποκάλυψη της εσωτερικής πισίνας του σπιτιού της.
Δεν αποτελεί αντίφαση να είναι κάποιος πλούσιος, ή έστω καλοβαλμένος στο σύστημα, και συνάμα αριστερός επαναστάτης.
Ο προπάτορας Ενγκελς ήταν γιος βιομηχάνου. Ο Τρότσκι είχε πατέρα μεγαλοκτηματία. Ο Λένιν γιος σχολικού επιθεωρητή στην τσαρική Ρωσία, μέλους της ιντελιγκέντσιας. Ο Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο παιδιά ανθηρών οικονομικά μεσοαστικών οικογενειών...

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Στόχος η διατήρηση του ήπιου κλίματος - Δεν μπαίνουν στα «βαθιά» των ελληνοτουρκικών

Σε μια προσπάθεια διατήρησης λεπτών ισορροπιών
καθώς η διαδικασία προσέγγισης αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχει τα όριά της, ενώ συγχρόνως υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για διατήρηση της «μη έντασης», αναμένεται να συναντηθούν πιθανότατα την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν.
Η συνάντηση αυτή είχε προαναγγελθεί από τους δυο ηγέτες στην τελευταία συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς θα καθορισθεί το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών στο τριπλό πλαίσιο του Πολιτικού Διαλόγου, της Θετικής Ατζέντας και των ΜΟΕ, που θα προετοιμάσουν ουσιαστικά τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που αυτή τη φορά θα γίνει στην Τουρκία πιθανότατα τον Δεκέμβριο...

Το μήνυμα Μητσοτάκη και το χρονικό της διαγραφής Σαλμά

Ένας σαφές μήνυμα επέλεξε να στείλει στο εσωτερικό του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία κίνηση που βάζει στο κάδρο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριο Σαλμά, δίνει, όμως, ταυτόχρονα, το στίγμα προθέσεων του πρωθυπουργού και για το μέλλον.
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, με βάση τα άρθρα 20 και 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αφορούν στην αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή...