Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων, Σήμερα Σάββατο και Αύριο Κυριακή (16 & 17-11-2019)


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 

(16 & 17-11-2019)...

Αξίζει να διαβαστεί με προσοχή: Το σχέδιο Kalergi και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μαζική μετανάστευση σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Richard von Coudenhove-Kalergi (Photo: Wikipedia)
Richard von Coudenhove-Kalergi (Photo: Wikipedia)
Kalergi plan and the hidden interests behind mass immigration
Το σχέδιο Kalergi και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μαζική μετανάστευση σε Ελλάδα και Ε.Ε. 
- Μετάφραση Wan Wert

Το ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης διχάζει επί του παρόντος το ευρωπαϊκό κοινό. Ενώ οι αριστεροί είναι υπέρ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και της μαζικής μετανάστευσης από τον τρίτο κόσμο, ο αριθμός των Ευρωπαίων που πιστεύουν ότι...

Νίκη του Στ. Τσιτσιπά επί του Ρ. Φέντερερ - Στον τελικό του ATP Finals (Βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλε σήμερα Σάββατο τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 σετ και πέρασε στον τελικό των ATP Finals στο Λονδίνο. 

Στο ATP Finals στο Λονδίνο αγωνίζονται κάθε χρόνο οι οχτώ πρώτοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης.
Την αγώνα του 'Ελληνα αθλητή Στέφανου Τσιτσιπά παρακολούθησε από κοντά στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Έλληνας αθλητής περιμένει πλέον να μάθει τον...

Πρέσπα: Απέραντο υγρό βασίλειο

Στις βορειοδυτικές εσχατιές της χώρας μας βρίσκεται η Πρέσπα, ένας τόπος όπου υπερβατικά τοπία οικολογικής αξίας συνυπάρχουν με αξιόλογα βυζαντινά μνημεία, τα οποία ψιθυρίζουν την ιστορία της. 
Με το όνομα Πρέσπα λέγεται η περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά τμήματα των λιμνών Μικρή Πρέσπα και Μεγάλη Πρέσπα, αλλά και οι γύρω τους χερσαίες εκτάσεις μέχρι τις κορυφογραμμές των βουνών Βαρνούντας (2.177μ.), Τρικλάριο (1.749μ.), Βροντερό (1.457μ.) και Ντέβας (1.373μ.) που τις περιβάλλουν. 
Οι δύο λίμνες βρίσκονται σε υψόμετρο 853...

Ένταση στο ΑΠΘ - Κατέστρεψαν το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν φοιτητές που έχουν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να να καταθέσει στεφάνι.
Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξαν αντεγκλήσεις.
Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν...

Οι δύο δρόμοι του Αλέξη Τσίπρα


«Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αλλά ταυτόχρονα και δυναμική αντιπολίτευση» 
δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της 7ης Ιουλίου μετά την ήττα στις εκλογές. 
Έκτοτε ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αναζητεί πυξίδα με το 3% να επιδιώκει τη λεγόμενη «κινηματική» αντιπολίτευση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί λοξοκοιτώντας προς τη σοσιαλδημοκρατία και το πολυπόθητο κέντρο. 
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπροστά του δύο επιλογές. Που θα καθορίσουν και το μέλλον του...

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κόμμα σε παράλυση


Βουνά και λαγκάδια έχει πάρει αμπάριζα ο Αλέξης να πείσει τον κόσμο να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του, κατά το σύνθημα που επέλεξε το κόμμα για να λανσάρει την καμπάνια εγγραφής  μελών. 
Όμως κομμάτι βαρύς φαίνεται να πέφτει στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνούνται να τον πάρουν στα χέρια τους, εξ ου και τα αποτελέσματα της καμπάνιας είναι πενιχρά.
Το ένα λάθος είναι ότι αυτό δεν έγινε άμα τη ανόδω στην εξουσία, και ειδικά το πρώτο εξάμηνο, τότε που η πολιτική του  έναντι των δανειστών  ακτινοβολούσε  την κούφια μεν αλλά ηρωική στα λόγια αντίσταση. Αυτό, σε συνδυασμό  και με το γεγονός ότι...

Η «προδοσία» του Πολυτεχνείου

«Φρικάρισαν» πολλοί αριστεροί με το σκίτσο του Χαντζόπουλου που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 12/11/19.
Κι αυτή η φρίκη που έπαθαν είναι πολύ αποκαλυπτική της τρικυμίας που τους δέρνει, εν κρανίω. 
Και μαζί μ' αυτούς, επειδή είναι πολλοί, ταλαιπωρεί και όλους μας δεκαετίες τώρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στο σύνολο της ελληνικής...

«Καταδικάζουμε τη βία και ανομία - Στηρίζουμε τις θεσμικές αλλαγές»

Περισσότερα από 100 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο, και στηρίζουν θεσμικές αλλαγές και δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου.
Η πράξη τους αυτή, όπως επισημαίνουν, έρχεται ως αντίδραση «στο κλίμα βίας και ανομίας που είναι παρόν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και...

Ασπίδα προστασίας στο Αιγαίο με τεθωρακισμένα και drones

Ασπίδα προστασίας στο Αιγαίο με τεθωρακισμένα και drones | in.grΣτα σχέδια του υπουργείου Αμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού να εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου δημιουργώντας επιπλέον «ασπίδα» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα περιλαμβάνει τεθωρακισμένα και drones.

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα

Είναι τεθωρακισμένα 4Χ4 και ολόκληρη τη δεκαετία του 2000 προστάτευαν τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ από τις συχνές ενέδρες με εκρηκτικά...

Μητσοτάκης: Συνειδητή πολιτική μας να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Photos)

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει της μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτησή του με οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.
«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού»...

Φρουζής: «Η Τουλουπάκη με προέτρεψε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα»

"Δεν έχω κληθεί ποτέ από την Εισαγγελία ή από κάποια άλλη αρχή για να καταθέσω παρ' όλο που φέρομαι να είμαι ένα κεντρικό πρόσωπο σ' αυτήν την υπόθεση, ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί σχεδόν τρία χρόνια, από το τέλος του 2016, δηλαδή πριν από 36 μήνες εμφανίστηκε στα Μέσα Ενημέρωσης”.
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής, μιλώντας στον ANT1...

Anthony Vam - In The Sun

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Παράνομα «Push - Back» προσφύγων από την Ελλάδα, γράφει ο Γερμανικός τύπος

Νέα δημοσιεύματα για τα παράνομα «push-back» προσφύγων από την Ελλάδα: «Εδώ και χρόνια υπάρχουν υπόνοιες»Και σήμερα, ο γερμανικός τύπος εστιάζει στο χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο επικαλούμενο τουρκικές πηγές, αναφέρεται σε χιλιάδες παράνομα «push-back» προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία. 
Με αφορμή το ρεπορτάζ του Spiegel Online, σύμφωνα με το οποίο, βάσει τουρκικών στοιχείων, γίνονται παράνομες, βίαιες απωθήσεις προσφύγων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου προς την Τουρκία, πολλά γερμανικά μέσα συνεχίζουν να εστιάζουν στο θέμα...

Έρχονται ανακοινώσεις για το νέο μεταναστευτικό πλαίσιο της κυβέρνησης

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη δημοσιοποίηση του νέου πλαισίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Μέσα στα λίγα επόμενα 24ωρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανακοινώσει νέες παρεμβάσεις που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ανακούφιση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την πίεση των ροών. 
Παρότι μέχρι και αυτή την στιγμή το περιεχόμενο της νέας δέσμης μέτρων κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό, καλά...

Μακεδονικά προϊόντα: Με νέο σήμα-«σφραγίδα» προσεχώς στις συσκευασίες τους

Τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τη δωρεάν απόκτηση του συλλογικού σήματος ΕΕ με ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», το οποίο πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στο Γραϕείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) στο Αλικάντε της Ισπανίας.
Το σήμα παρουσιάστηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη...

Ο «φερετζές» καταγγελιών για αστυνομοκρατία, δεν θα καλύψει τη Novartis

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα αστικά «εφημερίδες τοίχου» που λέγαμε παλιά με το σύνθημα «Χρυσοχοίδη μασκαρά» σε μια ανίερη απομίμηση της χουντικής εποχής του 73 όπου οι φοιτητές αναρτούσαν τη φράση «Μαρκεζίνη μασκαρά». 
Η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με κουτί σοκολατάκια για να γιορτάσει με τους παρουσιαστές «την επιστροφή στη κανονικότητα της Δεξιάς, που μας κάνει να θυμηθούμε τις μέρες του 60».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό μπορεί, αυτό κάνει...

Πριν και μετά την πτώση του Τείχους: Μια αφήγηση

Να παρουσιάσουμε μιαν ιδιότυπη εμπειρία, πριν από 30 χρόνια, από την - κατά κάποιον τρόπο- πλαισίωση του μεγάλου, εμβληματικού για τον βηματισμό της Ιστορίας στην περιοχή αυτή του κόσμου (την πολυτραυματία Ευρώπη, που σήμερα πορεύεται με σχετικά ευπρεπή μελαγχολία τον δρόμο της εγκατάστασης στη λειτουργία πολυ-Μουσείου για τη θορυβώδη ανθρωπότητα: άλλη συζήτηση αυτή…) γεγονότος της πτώσης του Τείχους. Που έζησε 40 τόσα χρόνια, όμως σημάδεψε πολύ σοβαρά τις...

Doing Business: Πώς η Ελλάδα θα ανεβεί 18 θέσεις στην κατάταξη


Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο «Doing Business in the European Union 2020: Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία»
Η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα της αναπαράγοντας τις πρακτικές που είχαν επιτυχία σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή εάν η Αθήνα υιοθετούσε τις πρακτικές των άλλων πόλεων που επιτυγχάνουν τις καλύτερες επιδόσεις σε κάθε έναν από τους δείκτες αξιολόγησης, η συνολική κατάταξη της χώρας στην φετινή έκθεση Doing Business 2020 θα προέκυπτε βελτιωμένη κατά 18 θέσεις, ήτοι στην 61η θέση μεταξύ των 190 χώρων που αξιολογήθηκαν. 
Τα ευρήματα της έκθεσης σχετικά με την Ελλάδα:...

Τα πιο διάσημα κλεμμένα ελληνικά αρχαία: Σε ποια μουσεία του κόσμου βρίσκονται (Βίντεο)

ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟΠάνω από 8.500 ελληνικές αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. 

Ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας είναι πόλος έλξης για τους περισσότερους επισκέπτες των μεγάλων μουσείων του πλανήτη.

Ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας λεηλατήθηκε κυριολεκτικά από διάφορους κατακτητές και περιηγητές ανά τους αιώνες, και έτσι σήμερα πολλά ελληνικά...

Φρουζής για σκευωρία Novartis: «Mε στοχοποίησαν για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα»

«Με στοχοποίησαν προκειμένου να με αξιοποιήσουν ως εργαλείο για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα» 

φέρεται να είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά τη διάρκεια της οκτάωρης κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή.
«Δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε κανένα άνθρωπο, δεν έχω δώσει χρήματα σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο», «δεν συνάντησα ποτέ, προσωπικά, τον Αντώνη Σαμαρά και δεν μετέφερα ποτέ χρήματα σε τροχήλατη ή…

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε στη μείωση των τιμών των φαρμάκων (Video)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να θυμηθούμε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2013 για τις τιμές των φαρμάκων. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε τότε στη μείωση των τιμών των φαρμάκων.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον τότε...

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Αλβανία και Σκόπια

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε Αλβανία και Σκόπια, από τη Θεσσαλονίκη.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Αλβανία και στα Σκόπια και θέλοντας να είναι ειλικρινής, όπως είπε, έστειλε το μήνυμα πως η πορεία των δύο γειτονικών χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει αλλαγές που οφείλουν να...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Γιατί, έχει άδικο ο Βορίδης;

Ο Μ. Βορίδης είπε το αυτονόητο. 

Είπε πως τα όργανα της τάξεως, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, μπορεί και να δέρνουν.
Και ξεσηκώθηκαν οι μαινάδες της Αριστεράς. Μέχρι και το προ σαράντα ετών τσεκούρι θυμήθηκαν.
Μια φορά υποκριτές, για πάντα υποκριτές.
Προφανώς αγνοούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως και επί των ημερών τους τα ΜΑΤ έφεραν γκλομπς. Και ως γνωστόν τα γκλομπς τα...

Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής στην άνθηση της καστανοκαλλιέργειας στη χώρα μας

Η κλιματική αλλαγή λειτουργεί ανασταλτικά για τον υπό άνθιση χώρο της καστανοκαλλιέργειας, δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξή του.

Στην Ελλάδα, η καστανοκαλλιέργεια αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία επτά χρόνια, κυρίως από νέους που ψάχνουν μια διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας. 
Η φαιά σήψη του κάστανου, όμως, εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, δρ. Στέφανος Διαμαντής.
Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή...

Το ραντεβού Μητσοτάκη με τους «σκληρούς» της Ευρώπης

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μεταναστευτικό - προσφυγικό ισοδυναμεί ουσιαστικά με «ωρολογιακή βόμβα» στην καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πρόκληση της διακυβέρνησης του.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έχει ήδη αναγνωρίσει την μεγάλη ευθύνη της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ζήτημα και έχει καλέσει τους Ευρωπαίους εταίρους να πάρουν θέση...

Θεατρικές παραστάσεις επαναστατικής γυμναστικής

Μια θεατρική παράσταση του παραλόγου εκτείνεται στη χώρα, από την οποία εδώ και χρόνια εξέλιπεν ο ορθολογισμός. 
Βασικό επιχείρημα των εξανιστάντων νεαρών για την κλειστή ΑΣΟΕΕ, όπως και των επαναστατημένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που αφού ψήφισαν το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, προσπαθούν να εξαγνίσουν την αριστερή ψυχή τους), ήταν ότι οι φοιτητές ήθελαν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους...

Η Αριστερά ψάχνει για εχθρό

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μαρξιστογεννούς αριστεράς είναι ο εχθρός. 
Ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει κάποιος βεβαιωμένος και υπαρκτός εχθρός, πρέπει να εφευρεθεί
Διότι η αριστερά υπάρχει για να κατανικήσει «τον εχθρό του λαού». 
Καθώς η αριστερά θεωρεί τον εαυτό της δημιούργημα της διαλεκτικής πορείας της Ιστορίας, επίσης θεωρεί την άνοδό της «αντίδραση» της ανόδου του εχθρού του λαού. Χωρίς εχθρό - όχι απλώς αντίπαλο, αλλά εχθρό – η (μαρξιστική) αριστερά δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης, και δεν μπορεί να ξεδιπλώσει πολιτικές...

Στο μυαλό του πονηρού Συριζαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ponhrowΚανονικά ο Χρυσοχοΐδης θα ‘πρεπε να παραγγείλει μια ανθοδέσμη από τα λουλουδάδικα της Βουλής και να τα στείλει στον Φίλη. 
Ούτε παραγγελιά να είχε ο Μιχάλης την παρουσία του Νίκου στα σκαλάκια της ΑΣΟΕΕ ως ηγέτη εκατό και πλέον (ο ίδιος ο Νίκος είπε το νούμερο) επίδοξων καταληψιών, οι οποίοι μάλιστα τον έδιωχναν κιόλας.
Κανονικά επίσης, ο Αλέξης θα έπρεπε να έχει επιβάλλει τρίμηνη τουλάχιστον αφωνία στον Φίλη και στην Θεανώ, ως εκούσιους ή ακούσιους συκοφάντες και σαμποτέρ...

Εμείς πληρώνουμε τους μετανάστες: Όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις σίτισης – Ονόματα, ποσά και διευθύνσεις

#

«Η πλειοψηφία των διαγωνιστικών διαδικασιών εκτελέστηκε με συνοπτικό διαγωνισμό. Συμβλήθηκαν 55 εταιρείες με συνολικό συμβατικό προϋπολογισμό ύψους 3.239.327,21€ ενώ από τις χρηματοδοτήσεις τις Ε.Ε. καλύφθηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 1.304.236,35€» 

επισημαίνει με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά από ερώτηση του...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλο και επικίνδυνο ΠΑΙΧΝΙΔΙ παίζεται στην Ελλάδα: Οι 4 μήνες της ΝΔ, οι ΜΚΟ, οι εισβολείς και οι ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ (Βίντεο)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Με την κυβέρνηση να κλείνει περίπου 4 μήνες στην εξουσία, σίγουρα θα ήταν χρήσιμη μια σύντομη ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης.
Αρχικά, η ΝΔ μέσα σε 4 μήνες πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε. Στον τομέα της ανάπτυξης έγιναν πολλές κινήσεις με σκοπό τον ερχομό επενδύσεων στη χώρα. Στον τομέα της Υγείας είδαμε επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις από τον Β.Κικίλια αν και σίγουρα υπάρχουν πολλές...

Γιατί οι πλούσιοι του κόσμου βλέπουν «καταιγίδα» στον ορίζοντα

Μπορεί ο Τραμπ να μην κατάφερε – η αλήθεια είναι ότι δεν προσπάθησε καν - να καθησυχάσει τις αγορές για το μέλλον του εμπορικού πολέμου και να δείχνει ότι έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται τις προεδρικές εκλογές του 2020, όμως οι αγορές επιμένουν να καταρρίπτουν το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο. 
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τον εμπορικό πόλεμο και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συμπεριφέρονται λες και…

Ο Ελγιν ήθελε αρχαία και από τις Μυκήνες

glypta0
Το ύπουλο σχέδιο του λόρδου Ελγιν να κοσμήσει με τα γλυπτά του Παρθενώνα την έπαυλή του και να αρπάξει θησαυρούς από την Αρχαία Ολυμπία έως την Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες αποκαλύπτει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το COSMOTE HISTORY
Το πώς μετατράπηκαν περίοπτοι φιλέλληνες περασμένων αιώνων σε αρχαιοκάπηλους και όλο το χρονικό της παράνομης μεταφοράς των πολύτιμων θησαυρών της Αρχαίας Ελλάδας στα...

Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»Μεταξύ ενός Κινέζου κι ενός Εσκιμώου επενδυτή, προτιμώ σαφώς τον δεύτερο. 
Με την διαφορά ότι δεν υπάρχουν Εσκιμώοι διαθέσιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. 
Αντίθετα, υπάρχουν Έλληνες επενδυτές που επιχειρούν να πουλήσουν πάγο στους Εσκιμώους ή που κάνουν τον «Κινέζο», αντί να επενδύσουν στο μέλλον της χώρας τους. 
Στον καπιταλισμό «μιλάει» αυτός που έχει τα χρήματα και την διάθεση για να επενδύσει.
Όποιος μελετήσει τους όρους με τους οποίους...

Ο Φίλης δεν κατάλαβε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε

Έχουν ολίγη πλάκα οι μετακυβερνητκές «χορογραφίες» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάποιοι αντιπολιτεύονται επιλέγοντας ως θέματα αιχμής εκείνα στα οποία η κυβέρνηση έχει μαζί της την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, και διερωτούνται «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε».
Η πλάκα έγκειται στο ότι θεωρούν εαυτούς πεφωτισμένη πρωτοπορία των κινημάτων δημοκρατικής ρήξης και κοινωνικής απελευθέρωσης, και αποδίδουν σε όσους αντιτίθεται...

Το μπακάλικο δεν θα ξαναγίνει σούπερ μάρκετ - Μια φορά τα θαύματα, ό,τι ζήσανε ζήσανε…

Αποτέλεσμα εικόνας για παλιο μπακάλικοΤο μπακάλικο κάποτε ήταν μικρό και απευθυνόταν σε μικρή ειδική πελατεία. 
Υπάρχουν τέτοια μαγαζιά που ζουν μια χαρά καλύπτοντας τις ανάγκες ενός 3% του αγοραστικού κοινού που δεν έχει ούτε γουστάρει τα μαζικά καταναλωτικά πρότυπα. 
Μετά κάτι συνέβη, απορρυθμίστηκε απότομα η αγορά, κατέρρευσαν οι κολοσσοί και το μπακαλικάκι βρέθηκε κυρίαρχο μέσα στην αχανή πιάτσα.
Μεγάλωσε όπως-όπως για να ικανοποιήσει τον κόσμο που πλάκωσε για να εξυπηρετηθεί...

Η ώρα της αλήθειας για τη σκευωρία Novartis

Τα γραπτά μένουν. Κι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος…

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των ουσιαστικών εργασιών της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis, θεωρώ χρέος μου να επισημάνω, μέσω εγγράφων που ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ το φως της δημοσιότητας, ότι μερικές «λεπτομέρειες» αποκαλύπτουν πλήρως τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Κι επιβεβαιώνουν απόλυτα, -με τα δικά τους λόγια, δυστυχώς για τους σκευωρούς- τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά το ρόλο και τις κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι δημόσιες κινήσεις και αναφορές δε της κ.Τουλουπάκη, δημιουργούν νέα ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων.
Ειδικότερα:

Η στάση Μητσοτάκη για το άσυλο και η «περίεργη» δήλωση Τζανακόπουλου

Τυχαία δήλωση ή μήπως όχι; 

Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισημανθεί.
Μία αποστροφή του λόγου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου στον ΣΚΑΙ προκάλεσε  αντιδράσεις και αναμφίβολα επιδέχεται πολλών ερμηνειών. 
Με φόντο την συνεχιζόμενη πολιτική κόντρα για τα επεισόδια στο οικονομικό πανεπιστήμιο, ο κ.Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα ευρήματα εντός του πανεπιστημίου από...

Κατάθεση-«βόμβα» Φρουζή: Τι αποκάλυψε για την Εισαγγελέα Διαφθοράς Τουλουπάκη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas προχώρησε στην καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα.
«Ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον «κύριο Novartis» που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του», είπε...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ντε Νίρο κατά Ερντογάν: Το βίντεο-καταπέλτης που ανέβασε ο διάσημος ηθοποιός κατά του «σουλτάνου»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντε Νίρο κατά Ερντογάν: Το βίντεο-καταπέλτης που ανέβασε ο διάσημος ηθοποιός κατά του «σουλτάνου»

Πυρ και μανία έγινε με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που εξαπολύει συχνά φραστικά πυρά κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ εξοργίστηκε αυτή τη φορά με αφορμή την επιβεβαίωση από τον Τραμπ της επίσκεψης την Τετάρτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, παρά τα θύματα που άφησε πίσω της η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στα εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας. 
Ο Ντε Νίρο, ανέβασε μάλιστα στο λογαριασμό του στο Twitter...

Τροπολογία Β. Κικίλια για τις τιμές των φαρμάκων

Επανακαθορίζεται  το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων και το σύστημα κοστολόγησής τους

σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.
Στη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι:
- Ορίζεται ως τιμή διαμόρφωσης του φαρμάκου, ο μέσος όρος των δύο χαμηλότερων διαφορετικών τιμών των κρατών-μελών της...

Ερντογάν: Επιτυχίες και «επιτυχίες»...

Ο όψιμος δικτατορίσκος της Τουρκίας, έχει καβαλήσει για τα καλά το καλάμι παριστάνοντας τον χαλίφη των απανταχού μουσουλμάνων, την υπερδύναμη που καθορίζει κατά το δοκούν τις τύχες του κόσμου και εισβάλλει σε ξένες χώρες με την βία των όπλων ή την διπλωματία, χωρίς κανένα «τίμημα». Θεωρεί την Τουρκία «σαν μια μεγάλη οικογένεια 300 εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Αδριατική μέχρι το Μέγα Σινικό Τείχος» (Μολδαβία, Οκτώβριος 2018)...

Ο δεξιοπασόκος νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης..!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο δεξιοπασόκος νεοφιλελεύθεροςΚαμιά φορά οι απλοϊκοί άνθρωποι μέσα από την αφαιρετικότητα της σκέψης τους και την αφέλεια του λόγου τους, ξεφουρνίζουν μεγάλες αλήθειες. 
Ίσως διότι σκέφτονται δίχως περιπεπλεγμένες πολυπλοκότητες και περιγράφουν αυτό που θέλουν δίχως φιοριτούρες. 
Λένε απλές και σταράτες κουβέντες, σαν την λύση που είχε προτείνει ο περιπτεράς μου για το μεταναστευτικό: Να σταλούν με το ζόρι δυο οικογένειες σε κάθε ελληνικό χωριό και να τελειώνουμε.
Έτερος απλός άνθρωπος που δεν έχει καμιά φιλοδοξία πολιτικού αναλυτή, μου έδωσε άλλη...

Το «μυστήριο» γύρω από το νέο ταξίδι Μητσοτάκη στην Κίνα

Πόσες φορές άραγε στο παρελθόν ένας ηγέτης μίας χώρας είχε προγραμματίσει δύο ταξίδια στον ίδιο προορισμό σε διάστημα ενός εξαμήνου; 
Η απάντηση είναι  μάλλον κανένας ή τουλάχιστον  για να είμαστε πιο σίγουροι, ελάχιστοι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι έτοιμος να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και έχει βάλει ήδη στο πρόγραμμά του να επισκεφτεί εκ νέου την Κίνα τον ερχόμενο Απρίλιο, με προορισμό αυτή τη φορά το...

Η ΑΣΟΕΕ, οι πρόσφυγες και τα «στρουμφάκια» της Δούρου

Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο και στην ατζέντα που οδήγησε το 2015 στην κυβερνητική εξουσία είναι γεγονός
υπό την αιγίδα της ορθόδοξης αριστερής πτέρυγας που ομνύει ακόμη στις αρχές του 4% και την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τελεί σε πολιτική σύγχυση αν η επιστροφή του στο Μαξίμου θα προέλθει μέσα από το πεζοδρόμιο ή από το σαλόνι της σοσιαλδημοκρατίας. 
Η παρουσία χθες του Νίκου Φίλη, της Θεανώς Φωτίου...

Διακομματική πασαρέλα στο Προεδρικό (Φωτορεπορτάζ)

Αρκετά ήταν τα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμήν του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζιπινγκ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μεταξύ άλλων στο Προεδρικό Μέγαρο παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα  Γκραμπόφσκι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός...

Καταιγιστικές εξελίξεις στη σκευωρία Novartis: Βγαίνουν οι κουκούλες

Καταιγιστικές εξελίξεις στην κατεύθυνση της αποκάλυψης της άθλιας σκευωρίας που στήθηκε με τη Novartis δρομολογούνται στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή πρόκειται να αποφασίσει την άρση προστασίας των μαρτύρων, ενώ παράλληλα θα τους καλέσει να καταθέσουν κατ΄ αντιπαράσταση και να...

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση στο Μαξίμου, Μητσοτάκη - Σι Τζινπίγκ: «Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας» - Oι 16 συμφωνίες που υπογράφονται (Video+εικόνες)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σαγκάη και η δική σας σήμερα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα ως μια χώρα που κατέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο γεωστρατηγικό, οικονομικό και πολιτικό. Θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε πετύχει.
Σας καλωσορίζω στην ηλιόλουστη Αθήνα και ελπίζω η επίσκεψη αυτή να είναι σταθμός στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης...

Ομολογία – ΣΟΚ Στίγκλιτς: Η Ελλάδα είχε σχεδιάσει προσεκτικά την επιστροφή στη δραχμή

Ομολογία – σοκ Στίγκλιτς: Η Ελλάδα είχε σχεδιάσει προσεκτικά την επιστροφή στη δραχμή | in.gr
Ο βραβευμένος με Νομπέλ Οικονομίας αμερικανός καθηγητής μιλά στα «ΝΕΑ» για το σχέδιο Β της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015, εξηγεί γιατί δεν προχώρησε και δίνει τις δικές του συμβουλές για την ελληνική οικονομία
Η Ελλάδα το 2015 είχε καταρτίσει ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή, δηλώνει ο βραβευμένος με Νομπέλ Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς μιλώντας στα «ΝΕΑ».
Η τότε κυβέρνηση κράτησε το plan B, όπως το αποκαλεί ο αμερικανός οικονομολόγος, μυστικό λόγω της αναταραχής που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση της ύπαρξής του...

Συνάντηση στο Μαξίμου, Μητσοτάκη-Σι Τζινπίγκ: «Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας» - Oι 16 συμφωνίες που υπογράφονται (ΔΕΙΤΕ LIVE)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σαγκάη και η δική σας σήμερα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα ως μια χώρα που κατέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο γεωστρατηγικό, οικονομικό και πολιτικό. Θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε πετύχει.
Σας καλωσορίζω στην ηλιόλουστη Αθήνα και ελπίζω η επίσκεψη αυτή να είναι σταθμός στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον Κινέζο πρόεδρο...

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη για μηδενική ανοχή στην ανομία: Καίριο χτύπημα στην τρομοκρατία, λουκέτο στη «γιάφκα» της ΑΣΟΕΕ

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιείται εφεξής η συντριπτική δύναμη που διαθέτει η κρατική μηχανή 

εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.
Είχε, εξάλλου, να επιδείξει και δύο δράσεις: πρώτον, την αστυνομική επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και δεύτερον την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ή αλλιώς...

«Τρομάζουν» την Τουρκία οι εξελίξεις στο ενεργειακό πάζλ της Αν. Μεσογείου

Τρεις «ενεργειακές» ειδήσεις από την Ανατολική Μεσόγειο, μεγαλώνουν τον εκνευρισμό της Άγκυρας που μετά από πολύμηνες και εξαιρετικά δαπανηρές προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους στόχους της σε ότι αφορά το ενεργειακό τερέν της Ανατολικής Μεσογείου.
Η στόχευση της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή ήταν πολλαπλή: η ανακάλυψη φυσικών πόρων σε αναμφισβήτητα τουρκικές θαλάσσιες περιοχές, η διακοπή του ερευνητικού προγράμματος της Κύπρου και η επιβολή στις...

Δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές στο μεταναστευτικό

Οι μεν θέλουν να… κλείσουμε τα σύνορα για να «αποτρέψουμε την κατάληψη της χώρας από τους ισλαμιστές». 
Οι δε βλέπουν στο πρόσωπο των μεταναστών τους νέους πιονέρους του σοσιαλισμού, τους κατατρεγμένους που θα «τελειώσουν» τον καπιταλισμό. 
Το μεταναστευτικό δεν έχει δεξιό και αριστερό τρόπο αντιμετώπισης. Αντίθετα, θα μας πνίξει, κυριολεκτικά, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε ορισμένες βασικές αρχές της κοινής λογικής.
Οι υπεραπλουστεύσεις είναι τουλάχιστον επικίνδυνες. Και πιθανότατα εθνικά επιζήμιες...