Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έχει ήδη αποφασίσει τις αλλαγές - Ο διπλός στόχος του

Το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου εδρεύει το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Yale στο οποίο θα σπουδάσει η θυγατέρα του πρωθυπουργού Δάφνη Μητσοτάκη δεν φημίζεται για τα ψηλά βουνά του. 
Eιδικά στο New Haven όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο το υψηλότερο σημείο είναι ο λόφος Lindsey Hill (318 μ.).
Οπότε πολλοί λένε ότι δεν υπάρχει πεδίο για την ανάλυση ενός ανασχηματισμού έχοντας ως δεδομένο ότι  ο πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, παίρνει τις αποφάσεις του...

Ο Κοττάκης προσέλαβε τον Τσίπρα για... αρχισυντάκτη της «Εστίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά καιρούς εντυπωσιάσει με τις γνώσεις σου σε διάφορους τομείς αλλά και με τα ξεχωριστά ελληνικά που χρησιμοποιεί.
Αν διαλέγαμε, ωστόσο, ένα πεδίο γνώσεων που διαπρέπει αυτό είναι της γεωγραφίας
Σε μια από τις επισκέψεις στην Λέσβο,  στις 5 Νοεμβρίου του 2015, ο κ. Τσίπρας είχε ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο λέγοντας ότι «Θέλουμε να δούμε την πραγματική σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδος».  Ο τότε πρωθυπουργός...

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων (29-8-2021)

Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν στις 29 - 8 -2021...

Δεν πιστεύω, δεν πιστεύω

Ε ναι λοιπόν… η γη είναι επίπεδη… ο Έλβις ζει ακόμη …. ο Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι … και τα εμβόλια ήρθαν για να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, όπως είχε δηλώσει σε διεθνές συνέδριο ο Μπιλ Γκέϊτς!
Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα να προσπερνά μειδιώντας τις παραπάνω από τις πιο διάσημες «θεωρίες συνωμοσίας», όπως έχει επικρατήσει να λέγονται, γεγονός όμως είναι ότι:
-πάμπολλοι συνάνθρωποί μας αρνούνται να εμβολιαστούν, θεωρώντας πως μας βάζουν τσιπάκια και πως όσοι εμβολιάζονται θα πεθάνουν…

Ο Άκης ήταν μια από τις όψεις της Μεταπολίτευσης

Το ανάθεμα δεν αποτελεί πολιτική αντιμετώπιση ενός πολιτικού που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. 
Πολύ, δε, περισσότερο δεν αποτελεί πολιτική κριτική. Αγγίζει δε το όριο της πολιτικής αλητείας αν προέρχεται από παλιούς συντρόφους, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα ευεργετήθηκαν από τον αποθανόντα. Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Ας πάμε όμως από την αρχή.
Το 1974 προσφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου ένα μεγάλο...

Δεν θολώνει ο Πολάκης τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμμή είναι θολή

Πάμε να βάλουμε σε τάξη τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, αφήνοντας στην άκρη τον κ. Πολάκη και τους ισχυρισμούς του ότι αντί να προλαμβάνουμε με το εμβόλιο καλύτερα να θεραπεύουμε με (αμφίβολα) φάρμακα. 
Το έχω ξαναγράψει, αν τολμούσε αυτό να το υπερασπίζεται τόσο επίμονα και τόσο παθιασμένα, πρώην υπουργός της ΝΔ, θα του κρεμούσαν από το λαιμό οι σύντροφοι, την ταμπέλα του «υπηρέτη» συμφερόντων φαρμακευτικών.
Ας μην ξιφουλκούμε κατά του πρώην υπουργού υγείας γιατί εν προκειμένω δεν θολώνει ο Π. Πολάκης το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μήνυμα πάσχει. Είναι θολό γιατί εξυπηρετεί το βασικό στόχο του κόμματος. Να μην γνωρίζει κανείς τι ακριβώς πιστεύουν στην Κουμουνδούρου. Να λένε το ένα, να λένε και το αντίθετό του...

Με... αέρα Κούβας η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα εμβόλια και ο «πολλακισμός» καλά κρατεί

Τρεισήμισι σελίδες ανακοίνωση/απόφαση εξέδωσε, μετά τη συνεδρίαση του, το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αποδείξει την απεριόριστη αξία της σιωπής. 
Τρεισήμισι σελίδες για να περιγράψει μια πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία των συντακτών της και όσων την διαμόρφωσαν ως πολιτική πρόταση, μια εικόνα της καθημερινότητας που απέχει μίλια από όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα επικοινωνεί θετική ή αποφεύγει να καταδικάσει για μερικούς πολύ γνωστούς λόγους.
Η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, τον εμβολιασμό και τις καλές πρακτικές που απαιτούνται για...

Το Μαξίμου «εκτελεί» την «ΑΥΓΗ»: Πήγαν για… μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή με τίτλο «13 μικρές ανάπαυλες σε τρεισήμισι μήνες».
Το πρωθυπουργικό γραφείο κατηγορεί το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για αθλιότητες και για «δολοφονία χαρακτήρα» του πρωθυπουργού και σημειώνει παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον πολιτικό βούρκο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:...

SARS-CoV-2: Γιατί είναι Σημαντικό να Προσδιορίσουμε Άμεσα την Προέλευση του Ιού;

Ο ιός SARS-CoV-2 έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων 100 ετών. 
Καταλαβαίνουμε, επομένως ότι είναι σημαντικό να μάθουμε τι συνέβη στα τέλη του 2019 που οδήγησε στην εμφάνιση του ιού, έτσι ώστε να μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη πανδημία.
Οι έρευνες αυτές χρειάζονται ωστόσο, χρόνο, κατάλληλο σχεδιασμό και συνεργασία από αρκετούς φορείς. Επίσης θα πρέπει να έχουν ως κύριο γνώμονα την επιστήμη και όχι την πολιτική
Η αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στην εμφάνιση...

Εμβόλια COVID-19: Μπορούν οι Ενισχυτικές Δόσεις να Περιορίσουν την Εξάπλωση του Στελέχους Δέλτα;

Με την κυκλοφορία των εμβολίων στις αρχές του έτους η πανδημία της COVID-19 άρχισε να περιορίζεται σταδιακά σε ορισμένες χώρες. 
Σήμερα, ωστόσο, εμφανίζονται αρκετά περιστατικά νέων λοιμώξεων από το στέλεχος Δέλτα σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται κατά πόσο είναι προστατευμένοι από μία λοίμωξη με το παραπάνω στέλεχος. 
Αν και τα περισσότερα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν ακόμα υψηλή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και...

«Δεν πρέπει να ασχολούνται με αυτά»: Κάποτε τα εστιατόρια έδιναν στις γυναίκες μενού χωρίς τις τιμές

Ή αλλιώς η δικαστική υπόθεση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καταργηθεί μία από τις πιο άκομψες, στεροτυπικές παραδόσεις στην ευρωπαϊκή γαστρονομία.
Τον Ιούλιο του 1980 μία πετυχημένη Αμερικανίδα επιχειρηματίας, η Kathleen Bick, αποφάσισε να βγάλει τον συνέταιρο της, Larry Becker, για φαγητό σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του Λος Άντζελες. Οι δυο...

Αθλήτρια εκτελεί μια άσκηση η οποία έχει απαγορευτεί από όλους τους γυμναστές μέχρι και σήμερα - Δείτε το βίντεο

Η Olga Korbut, το 1972, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, εκτέλεσε μία άσκηση στις παράλληλες μπάρες που έμεινε στην ιστορία.
Η Olga Korbut είναι μια Σοβιετική αθλήτρια που έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν, έχει αναδεχθεί τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και τίμησε το άθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στο βίντεο θα δείτε την πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που πραγματοποιήθηκε αυτή η μοναδική τεχνική και στη συνέχεια πήρε το όνομα της αθλήτριας, προς τιμήν της...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Οι τρεις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία

Κατά τις προσεχείς δεκαετίες η Ελλάδα θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες τριών τουλάχιστον δυσμενών τάσεων. 
Η πρώτη είναι η γήρανση του πληθυσμού και η επιβράδυνση της αύξησης , αν όχι της μείωσης, του εργατικού δυναμικού. Αυτή η τάση που καταγράφεται θα συμπιέσει τους μακροχρόνιους ρυθμούς ανάπτυξης σε χαμηλά επίπεδα. Όσοι υποστηρίζουν πως θα έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης να συγκρατήσουν πως ο μέσος όρος ανάπτυξης το προσεχές διάστημα δεν θα είναι πάνω από 3%...

Μπάιντεν σε ISIS για την επίθεση στη Καμπούλ – Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε - Το Διάγγελμα

Θα επιχειρήσουμε στοχευμένα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τη στιγμή που εμείς που θα επιλέξουμε. Δεν μας πτοεί, ούτε θα μας αποτρέψει η τρομοκρατία
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε ευάλωτη. Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ήρωες που πέθαναν στο καθήκον για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φύγουν σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που εξελίσσεται στην Καμπούλ...

Κάντε κάτι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, βρε παιδιά

Σας εξομολογούμαι ότι έχω μπερδέψει λιγάκι τα χωράφια και τις αρμοδιότητες ανάμεσα στην ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, την ΡΑΕ και δεν ξέρω ποια άλλη δημόσια ή ανεξάρτητη αρχή και ιδιωτικο-κρατική επιχείρηση που ασχολείται με τον ηλεκτρισμό. Εμένα μου ‘ρχεται κάθε τόσο ο λογαριασμός στο σπίτι, τον πληρώνω και ξεμπλέκω, δίχως να με πολυαπασχολούν τα οργανωτικά-ιδιοκτησιακά τους. Σαν κάθε άλλον Έλληνα πολίτη υποθέτω.
Σίγουρα πάντως θέλω να έχω φθηνό ρεύμα ή όχι πανάκριβο...

Ελλάς, Ελλήνων, αντιεμβολιαστών

Περίπου το 1/3 των πολιτών δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (Ιούνιος 2021). 
Από αυτό το 1/3, το 40% αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών που δεν πρόκειται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα. Έχουν ισχυρή άποψη για την covid και για την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων. Σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν στο 12% του εκλογικού σώματος.
Οι υπόλοιποι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί υπάρχει...

Καταλυτική η σύγκριση Μητσοτάκη Τσίπρα

«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τη διακυβέρνηση Σύριζα». Μ’ αυτή τη φράση βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δίνουν το σήμα της στρατηγικής που αναμένεται ακολουθήσει η κυβερνητική παράταξη το επόμενο διάστημα προκειμένου να αναχαιτίσει τις σφοδρές επιθέσεις της Κουμουνδούρου.
Από τη προχθεσινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή φάνηκε ξεκάθαρα πως το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να φωτίσει τις πτυχές της πενταετούς θητείας του κ. Τσίπρα σε αντιπαραβολή με τη σημερινή πραγματικότητα και την εργώδη δουλειά που γίνεται για το επέκεινα της πανδημίας και για να μπορέσει η χώρα να ανοίξει το βηματισμό της για το μέλλον. 
Η τακτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με διάθεση...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

«Έσβησε» 46χρονος ανεμβολίαστος πατέρας - Καταγγέλλουν γιατρό και ιερείς οι συγγενείς

Ο άτυχος Δημητρίου καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά

«Έσβησε» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χθες (25/8) ο Γιώργος Δημητρίου από τη Σωτήρα ο οποίος έδινε μάχη με τον κορωνοϊό.
Η είδηση του θανάτου του να σκόρπισε θλίψη τόσο στο Δήμο Σωτήρας, αλλά και ευρύτερα στην Επαρχία Αμμοχώστου.
Ο άτυχος Δημητρίου καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά.
Φίλοι του, τον αποχαιρετούν μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής...

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα οι πλατείες των αγανακτισμένων

H πρώτη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμενόταν με ενδιαφέρον. 
Είχαν προηγηθεί διάφορα ρεπορτάζ που προμήνυαν σύγκρουση μεγατόνων, αλλά και προσαρμογές στον λόγο του Α. Τσίπρα και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τελικά, αποδείχτηκε μια απογοητευτική και ανούσια συζήτηση με στοιχεία ακόμα μεγαλύτερης επικράτησης του λαϊκισμού στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρωθυπουργός έπρεπε να εξηγήσει τις αιτίες της μεγάλης...

Κι όμως δεν ζήτησε εκλογές!

Εκκένωση του Μαξίμου
Και τι δεν είπε για τον πρωθυπουργό! 
Τον αποκάλεσε «τυμβωρύχο», «ωμό πολιτικό απατεώνα», ενώ μίλησε και για «εκκένωση από την εξουσία»
Θα περίμενε κάποιος η κατακλείδα αυτής της επίθεσης να είναι το αίτημα για εκλογές
Στις δημοκρατίες αυτόματη εκκένωση εξουσίας δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται. Διεξάγονται εκλογές και αν το κυβερνών κόμμα ηττηθεί «εκκενώνει την εξουσία», όπως συνέβη με τον Α. Τσίπρα στις 7 Ιουλίου 2019.
Υπάρχει και η χαρακτηριστική φωτογραφία της «εκκένωσης» του Μεγάρου Μαξίμου...

Γιατί δεν τους στέλνει ο Αλέξης για εμβόλιο, να μας αποστομώσει;

Διαβάσατε το κατηγορηματικό «όχι σε όλα» του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους; 
Η βάση της λογικής τους είναι «ο Μητσοτάκης απέτυχε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και τώρα τιμωρεί όσους δεν έπεισε»
Κοντολογίς, αν ήταν ο Αλέξης πρωθυπουργός, θα είχε πείσει τους αρνητές να περάσουν την πόρτα των εμβολιαστικών κέντρων, οπότε δεν θα υπήρχε χρεία μέτρων. Μάλιστα. Και γιατί παρακαλώ δεν τους πείθει τώρα, έστω ως αρχηγός της αντιπολίτευσης;
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τον Αλέξη μας. Εφόσον διατείνεται ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, να η μεγάλη...

Τι κρύβεται πίσω από τις προσωπικές επιθέσεις Τσίπρα - Γεννηματά κατά του Μητσοτάκη

Η πολυπόθητη κατάρρευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του εξ αιτίας των πυρκαγιών δείχνει να μην μετατρέπεται σε πραγματικότητα και ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει και πάλι ρότα επιλέγοντας τις προσωπικές επιθέσεις και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Από κοντά και η Φώφη Γεννηματά που έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα και τα αρνητικά δεδομένα που καταγράφει εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Η επιστροφή στην ρητορική των υψηλών τόνων αποτελεί για τους ίδιους μονόδρομο...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

«Ψεκασμένοι», ηλίθιοι με πατέντα, ένα κράτος μπάχαλο και η «Ελλάς… φρενοκομείον»

Από τη μια τα λάθη όσων κρατούν στα χέρια τους την εξουσία κι έχουν την ευθύνη. 
Από την άλλη οι αρνητές των εμβολίων με ύποπτα κίνητρα που ηγούνται του ακραίου λαϊκισμού. 
Υπάρχει σωτηρία;
Αν είναι μια φράση που έμεινε στην ιστορία γιατί χαρακτηρίζει την Ελλάδα που όλοι αγαπάμε, αλλά κάνουμε τα πάντα για να μισούμε, είναι αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο».
Και η υπόθεση της πανδημίας, των εμβολίων και των αρνητών είναι τρανή απόδειξη ότι από το...

Ξέσπασμα Μητσοτάκη στη Βουλή: «Στη μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα» (βίντεο)

Σκληρή επίθεση στον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός είπε ότι αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν και ότι ζήτησε συγγνώμη. «Δεν τα ακούσατε αυτά κ. Τσίπρα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «επί 45 λεπτά διαστρέβλωνε και "πυροβολούσε" σε...

Κοροναϊός – Τι σημαίνει η προοπτική «να ζούμε με τον ιό»;

Σταδιακά, οι κυβερνήσεις συνειδητοποιούν ότι η έξοδος από την πανδημία δεν θα έχει τη μορφή της «εξάλειψης» του ιού, αλλά του να γίνει ο ιός ενδημικός και με μικρότερη επίπτωση στον πληθυσμό και στα συστήματα υγείας 
Πώς τελειώνει μια πανδημία; 
Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ανέστης Βλάχος: Το ατύχημα στο μάτι, η κουμπαριά με τον Νίκο Ξανθόπουλο και η αδελφική φιλία με Λαμπέτη και Χορν (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Ανέστης Βλάχος: Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο «κακός» του ελληνικού κινηματογράφου καθώς οι ρόλοι που ενσάρκωνε και το αστείρευτο ταλέντο έκαναν τον θεατή να πιστέψει ότι και στην προσωπική του ζωή είναι ο ίδιος χαρακτήρας.
Όταν, όμως, κάποιος συναντούσε τον Ανέστη Βλάχο από κοντά, δεν χρειαζόταν πολλή ώρα για να διαπιστώσει ότι ο αγαπημένος ηθοποιός είχε καρδιά μικρού παιδιού...

Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Πολάκη

Ο Αλέξης Τσιπρας ακόμη και μετά τo... πόρισμα Πολάκη για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson αποφεύγει να πάρει θέση, επιβεβαιώνοντας εμμέσως όλους όσοι υποστηρίζουν πως η γραμμή που ο στενός του συνεργάτης ακολουθεί έχει την αποδοχή του. 
Μόνο που στην Κουμουνδούρου οι φωτιές που έχει ανάψει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν σβήνουν και τα στελέχη ζητούν από τον αρχηγό τους να λάβει θέση.
Η εσωτερική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να κοπάσει. Αιτία ο Παύλος Πολάκης και η ανοχή Τσίπρα που τείνει να μετατραπεί σε...

Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους - Δείτε αναλυτικά

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους 
καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κορονοϊός εξελίσσεται πλέον σε πανδημία των ανεμβολίαστων ως προς τη βαριά νόσηση και διασωλήνωση.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν τα απαιτούμενα τεστ, ενώ η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης θα επιτρέπεται μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί και τους νοσήσαντες, με χρονικό όριο έως 6 μήνες από τη διάγνωση.
Αλλαγές έρχονται και για την εκπαιδευτική...

Καταστροφική και για την οικονομία η αντικοινωνική συμπεριφορά των ανεμβολίαστων

Πολύ φοβόμαστε ότι οι ανεμβολίαστοι θα αποτελέσουν έναν αρνητικό καταλύτη εξελίξεων για χιλιάδες επαγγελματίες το φθινόπωρο. 
Όσοι καταφέρουν να μπαλώσουν "τρύπες" το καλοκαίρι, κρατώντας και καμιά καβάτζα για τον χειμώνα έχει καλώς.
Ειδικά για την εστίαση και την ψυχαγωγία, ο φόβος της μετάδοσης του κορωνοϊού, θα αναγκάσει τους εμβολιασμένους να κλειστούν στα σπίτια τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες επιχειρήσεις. Δυστυχώς, θα αργήσει να...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πώς θα γίνεται το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα υποχρεωθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται και από τον νόμο.
Εκτός του παραπάνω μέτρου, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό στις υγειονομικές δομές της χώρας, που θα αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, θα στερηθεί -όπως είναι αναμενόμενο- τον μισθό του για όσο καιρό βρίσκεται...

Κοροναϊός – Αυτά είναι τα μέτρα που έρχονται για εστίαση και ψυχαγωγία – Τι αλλάζει για εργαζόμενους

Η κυβέρνηση προωθεί στρατηγική ενίσχυσης των εμβολιασμών, μέσω κινήτρων και αντικινήτρων, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται. 
Επί ποδός βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη τη χώρα και πλέον αρχίζει να ασκεί σοβαρές πιέσεις στο σύστημα υγείας.
Μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων και την αύξηση νοσηλειών, ακόμη και οι «σκληροί» δείκτες -όπως ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων- παρουσιάζουν σταθερή επιδείνωση, κάτι που δεν αφήνει χώρο για αμφιβολία σχετικά με τις εξελίξεις όταν ο καιρός θα ψυχράνει και οι πολίτες θα...

Θεοδόσης Τάσιος για αντιεμβολιαστές: Να συμβουλευθούν τον ψυχαναλυτή ή τον πνευματικό τους

«Πρέπει να ψάξουν οι αντιεμβολιαστές τι τους κάνει να προσελκύονται από μειονοτικές επιστημονικές απόψεις και όχι από τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας. 
Υπάρχει μια αρχικά αρνητική προδιάθεση αυτών που δεν εμβολιάζονται. 
Πρέπει να αναρωτηθούν για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, να προσφύγουν στον πνευματικό, ή σε έναν φίλο τους ή ακόμα και στον ψυχαναλυτή τους» δηλώνει ο Θεοδόσης Τάσιος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.
Ο ίδιος καλεί τους αντιεμβολιαστές να «πληροφορηθούν υπεύθυνα από την επιστήμη».

Έχει «ψωμί» ακόμη αυτή η κυβέρνηση

Οι κυβερνήσεις δεν ανεβαίνουν και δεν πέφτουν επειδή το επιθυμούν οι άεργοι του Κολωνακίου. 
Η πολιτική κατάσταση είναι προϊόν της λαϊκής βούλησης και έρχεται για να εξυπηρετήσει αντικειμενικούς σκοπούς. 
Το 2015 εξόφλησε για πάντα τα γραμμάτια του εμφυλίου. Η κυριαρχία Μητσοτάκη, στη συνέχεια, είναι μία «ευκαιρία» προς τις φιλελεύθερες δυνάμεις να αποδείξουν την ορθότητα των πολιτικών τους...

Εκείνοι που ζουν στο Συριζοχώραφο

Στην Κρήτη έκανα τις διακοπές μου, δηλαδή σε Συριζοχώραφο. 
Είχα λοιπόν την ευκαιρία να τους ξαναδώ μέσα στο γήπεδο τους, να τους αφουγκραστώ, ν’ ακούσω τι λένε και πως το λένε, να καταλάβω πως σκέφτονται, πως νιώθουν βρε αδερφέ. Δεν αναφέρομαι τώρα σε «στελέχια» και «υψηλούς εκπροσώπους», αλλά στο απλό πιστό (πρώην ΠΑΣΟΚικό) κοσμάκη τους. Που δεν είναι λίγος, μην κοροϊδευόμαστε. Απλώς δεν είναι αρκετός για να ξανανεβάσει...

Η κυβέρνηση έχασε την αποφασιστικότητα της

Αυτή η κυβέρνηση αποτέλεσε παγκόσμιο υπόδειγμα στην πρώτη φάση της πανδημίας για έναν λόγο.
Γιατί έλαβε άμεσα και τολμηρά μέτρα. 
Εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν χάθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις και σε άσκοπους προβληματισμούς.
Σήμερα, με την επέλαση της παραλλαγής της Covid κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ενώ γνωρίζει πως μόνον ο εμβολιασμός μπορεί να μετριάσει το κακό, διστάζει να τον καταστήσει υποχρεωτικό. 
Δεν γνωρίζω τι φοβάται ή τι υπολογισμούς μπορεί να κάνει. Ο χρόνος τρέχει και οι ΜΕΘ σιγά-σιγά γεμίζουν. Άρα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι μονόδρομος. Και φυσικά δεν...

Γιατί η Φώφη Γεννηματά έχει βάλει στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα μετριοπαθές προφίλ με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, κάτι που θα φανεί αν θα συνεχιστεί στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά έχει υψώσει τόνους με ανοιχτές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη βάλλοντας ανοιχτά και ζητώντας τις προηγούμενες ημέρες παραιτήσεις υπουργών καταγγέλλοντας και αυτή το επιτελικό κράτος. 
Οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν να καθορίζουν τις επιλογές της.
Η Φώφη Γεννηματά τις περισσότερες φορές...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Στο μυαλό ενός διασωληνωμένου αρνητή

Οι γιατροί, που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν έχουν διλήμματα όταν φτάνει στο νοσοκομείο αρνητής και αντιεμβολιαστής και πρέπει να τον διασωληνώσουν για να τον σώσουν.

Η πολιτεία επίσης δεν έθεσε κανένα ερώτημα στον εαυτό της, ποιοι πρέπει να προστατευθούν και να διασωθούν. Ακόμη και κόντρα στη βούλησή τους.
Όμως δυστυχώς το δίλημμα το θέτουν προς την κοινωνία και...

Ο απόρθητος Έβρος και το «μπλόκο» στο ανατολικό Αιγαίο: Αιχμή του δόρατος Λιμενικό, Αμφίβιοι Καταδρομείς και Π.Ν.

Στον Έβρο να υψώθηκε το νέο τείχος των 27 χιλιομέτρων. 
Η οριογραμμή των Ελληνοτουρκικών χερσαίων και παραποτάμιων συνόρων γέμισε με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που βοηθούν καταλυτικά στον αποτρεπτικό σχεδιασμό των αρχών ασφαλείας.
Ο Στρατός Ξηράς ενισχύει τα έργα που είχε ήδη κατασκευάσει από τον χειμώνα του 2020. Παράλληλα τα έμπειρα στελέχη του έχουν λάβει...

Άτιμη ράτσα

Η στήλη επιστρέφει με ανάμικτα συναισθήματα. Οι εκ του μακρόθεν παρατηρήσεις της περιόδου ξεκούρασης περιμένουν μπαζωμένες στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σαν δεδομένα που καταγράφηκαν αθόρυβα στον σκληρό δίσκο υπολογιστή. Θα χρησιμοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία. Εξάλλου αυτό έκανα αυτές τις τέσσερις βδομάδες ραθυμίας. Παρατηρούσα τον νεοέλληνα.
Τον πονηρό μαγαζάτορα που πέρσι τέτοιο καιρό βλέποντας τα άδεια τραπέζια του, παρακαλούσε μισοκλαίγοντας...

Φθινόπωρο - φωτιά

Οι φθινοπωρινές φωτιές θα είναι πολιτικές και αν η κυβέρνηση δεν προνοήσει θα βρεθεί μπροστά σε μια χαοτική κατάσταση.

Εξηγούμαι:
1.Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της θα εμφανιστεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. 
Ελπίζω να υπάρχει σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει μέσα στους χώρους των ΑΕΙ και κυρίως πώς θα αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες προκλήσεις από τους γνωστούς χώρους. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα και αν δεν υπάρξει προσοχή τότε μπορεί να...

Πόσο «κοντά» φέρνει Ελλάδα και Τουρκία η απειλή προσφυγικής κρίσης - Πραγματικότητα και πλασματική εικόνα

Η επικοινωνία και η προσπάθεια συνεννόησης με την Τουρκία μπροστά στην απειλή νέων προσφυγικών ροών είναι προφανώς αναγκαία, αλλά δεν θα πρέπει να χαθεί η μεγάλη εικόνα των ελληνοτουρκικών και να δημιουργηθεί ένα πλασματικό σκηνικό που οδηγεί σε επικίνδυνο εφησυχασμό.
Η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει μια αναγκαία επαφή μεταξύ των δυο χωρών που εφόσον όπως όλα δείχνουν υπάρξει κύμα φυγής από το Αφγανιστάν θα...

Κορωνοϊός: Εμβόλια, μάσκες και τεστ στη μάχη - Ανησυχητικά σενάρια για το φθινόπωρο

Πόσο ακριβό θα είναι το τίμημα του καλοκαιριού; 
- Στη μεγάλη διασπορά τον Αύγουστο προστίθεται και ο μειωμένος ρυθμός εμβολιασμών 
- Μετάλλαξη «Δέλτα» και ανεμβολίαστοι: ο επικίνδυνος συνδυασμός 
- Τα σενάρια για το άνοιγμα της εκπαίδευσης
Με κρούσματα κορωνοϊού σε απόσταση αναπνοής από τα 60.000 και σχεδόν 300 διασωληνωμένους έκλεισε το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου...

Έτοιμος για το… ατόπημα

Ο μεγάλος αρχηγός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Η σχετική εισήγηση βρίσκεται στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, την έχει μελετήσει και μάλλον φέρεται να την έχει κάνει αποδεκτή.
Πιθανότατα θα αναλάβει την πρωτοβουλία από Σεπτέμβριο, ίσως και στην ομιλία ή τη συνέντευξη τύπου που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη.
Στο Μαξίμου πάντως δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους, από τις...

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Με ρίζες στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ η αμυντική συμφωνία Άγκυρας – Σκοπίων

Η υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Σκοπίων δεν είναι είδηση. 
Η γειτονική χώρα είναι πλέον, ελέω Συμφωνίας των Πρεσπών, μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με όλα τα μέλη της Συμμαχίας. 
Είδηση δεν είναι ούτε και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την εξέλιξη στην μη κύρωση από την Ελλάδα των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει στα ψέματα και στις διαστρεβλώσεις. Η πραγματική είδηση πιθανόν να βρίσκεται στο ενδεχόμενο αντάλλαγμα που τα Σκόπια πρόσφεραν στην Άγκυρα...

Μετάλλαξη Δέλτα: Άτομα που έχουν μολυνθεί καθυστέρησαν να εμφανίσουν συμπτώματα ενώ μεταδίδουν τον ιό

Άλλη μια διάσταση της μετάλλαξης Δέλτα έρχεται στο φως καθώς όπως δείχνει νέα μελέτη άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19, ενώ είναι ικανά να μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2.
Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν λεπτομερώς στοιχεία από 101 άτομα στην Κίνα που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2021, καθώς και δεδομένα από στενές επαφές των ατόμων αυτών. Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν συμπτώματα 5,8 ημέρες μετά την αρχική...

Θα ξαναδούμε τη «μάχη» του Έβρου;

Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που πληγώνει την κυβέρνηση. 
Μπορεί οι ροές μεταναστών να περιορίστηκαν σημαντικά, όμως αυτοί που έχουν εγκατασταθεί σε συγκεκριμένες αστικές περιοχές της πρωτεύουσας προκαλούν πρόβλημα κοινωνικό. 
Αντιδρούν πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με τον ρατσισμό ή με νεοναζιστικά μορφώματα, για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί θεωρούν πως υποβαθμίζεται η περιοχή όπου κατοικούν και συνεπώς υποβαθμίζεται και η ζωή τους.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως μια νέα, μαζική ροή...

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, η στάση της αντιπολίτευσης και ο δύσκολος χειμώνας

Πολιτικά και δημοσιογραφικά αυτό το φθινόπωρο, φέρνει μαζί του τον «θάνατο» κάθε είδους κλισέ, που προσδιόριζε την επαναφορά σε μια απαιτητική καθημερινότητα για την κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα, το κράτος και τους πολίτες.
Το τέλος του καλοκαιριού, βάζει το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στη νέα πίστα του «ναρκοπεδίου» που συνθέτουν η πανδημία, οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, ο κίνδυνος ενός προσφυγικού- μεταναστευτικού κύματος που θα σκάσει στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας...