Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» η αυτοδυναμία για τη ΝΔ – Προβάδισμα 10,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτα)

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» – και – όπως δείχνουν τα στοιχεία – φλερτάρει με την αυτοδυναμία.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%.
Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το κίνημα Αλλαγής με 9,8%.
Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%)...

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Δράμας Παύλος: «Εθνική μειοδοσία αν δοθεί το όνομα Μακεδονία»

Την πεποίθησή του ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι εθνικό και πρέπει να ακουστεί η άποψη όλων εκφράζει μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος που παράλληλα τονίζει πως θα πρόκειται για «εθνική μειοδοσία αν υπάρχει ο όρος Μακεδονία» στη συμφωνία για το όνομα.

Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει παράλληλα την άποψή του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως θα έπρεπε οι διοργανωτές να έρθουν σε επικοινωνία με τους Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Αναλυτικά όσα είπε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

Χιλιάδες Α’ κατοικίες στο «σφυρί» με τις εξευτελιστικές τιμές της αγοράς: «Ταφόπλακα» και στο αφήγημα της «λαϊκής κατοικίας»

Πέφτει και το τελευταίο οχυρό προστασίας των οφειλετών του δημοσίου, που ήταν η απαγόρευση πλειστηριασμών σε τιμή κάτω από την αντικειμενική αξία, για χρέη στην εφορία.

Η υπουργική απόφαση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη, την οποία εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών μετά την ψήφιση του νόμου 4512/2018 την περασμένη Δευτέρα, ορίζει ότι ειδικός εκτιμητής θα αποφασίζει –στο τελικό στάδιο πριν τον πλειστηριασμό- ποια είναι η εμπορική τιμή στην οποία θα βγαίνουν για πλειστηριασμό τα ακίνητα.
Η απόφαση αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι το δημόσιο γνωρίζει μεν το ύψος των οφειλών, αλλά όχι και την αξία των ακινήτων που...

Η κυρά της Ρω: Η μάνα του Έθνους που δεν λύγισε ποτέ [φωτό, βίντεο]

Η κυρά της Ρω: Η μάνα του Έθνους που δεν λύγισε ποτέ (φωτό, βίντεο)Πόσες φορές δεν την απείλησαν, δεν την χλεύασαν για να την αναγκάσουν να λυγίσει; 
Δεν λύγισε ποτέ. 
Όμορφη ως Ελληνίδα. 
Τιμή και Δόξα στην κυρά της Ρω! 
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι
Για τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, η μικρή βραχονησίδα κοντά στο Καστελλόριζο ήταν η πατρίδα της. Η ηρωική κυρά της Ρωμιοσύνης ύψωνε στο νησί της Ρω καθημερινά την ελληνική σημαία, πιστή σε ένα καθήκον που σήκωσε μονάχη της στις πλάτες της για πολλά χρόνια...

«Για όλα υπάρχουν τα λεφτά των άλλων, όμως οι άλλοι είμαστε εμείς»

Δεν νοιαζόμαστε να παράξουμε νέο πλούτο, παρά βασιζόμαστε στα λεφτά των άλλων. Πως θα τα πάρουμε, πως θα τα μοιράσουμε σε μικροπολιτικές παροχές. 
Έλα όμως που οι άλλοι στο τέλος είμαστε εμείς, μέχρι πότε να μοιράζεις κάτι που δεν υπάρχει.

Τα λόγια είναι του Μιχάλη Μασουράκη, επικεφαλής οικονομολόγου του ΣΕΒ που στο νήμα της εξόδου από τα μνημόνια σχολιάζει την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να σταθεί στα πόδια της, αφού ακόμη «μπουσουλάει», βασισμένη σε παροχές, επιδοτήσεις, και κοινοτικά κονδύλια...

Ο Θεός κι ο Τσίπρας


Σχετική εικόναΠρόσφατα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αλλά και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισαν να αναμειχθούν στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση.

Δεν περίμενα να συμβεί και κάτι διαφορετικό, το ζήτημα είναι μεν εξόχως πολιτικό αλλά αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική, ίσως δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία, όπως είχε πει και ο Μαχάτμα Γκάντι...

«Μας περνά για εντελώς… ηλίθιους»…

Αποτέλεσμα εικόνας για οικοδόμηση του σοσιαλισμού
Στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, τα πρώτα (ιδίως) χρόνια της εγκαθίδρυσης του κομμουνισμού, οι κομματικές ηγεσίες, έβαζαν πλανά. 
Πλανά εργασίας, πενταετή πλανά, πλανά παράγωγης κλπ. 
Με βάση αυτά τα πλανά, έκριναν την αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα της κάθε κομματικής οργάνωσης ή και περιοχής.

Κάθε φορά, όταν έληγε το κάθε είδους πλάνο, η κομματική ηγεσία ανακοίνωνε όχι μόνον ότι το πλάνο καλύφθηκε, αλλά ότι υπερκαλύφθηκε, « μια και οι σύντροφοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους βοηθώντας την οικοδόμηση του σοσιαλισμού»...

Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει τον Μητσοτάκη ως εν ενεργεία πρωθυπουργό - Ας κάνει λίγο υπομονή

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς ρωτά ευθέως την κυβέρνηση «αν υπάρχει ή όχι ενιαία κυβερνητική πρόταση για το Σκοπιανό», καθώς κάτι τέτοιο δεν διαφάνηκε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα...

Η εκκλησία ως… κυβερνητική συνιστώσα

Ίσως υπερβολικά θεσμολατρικός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για την επιλογή του πρωθυπουργού να ενημερώσει πρώτα τον αρχιεπίσκοπο και όχι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ούτως ή άλλως τα κόμματα ορθώς ποιούντα, δεν θα δέχονταν την εκ των υστέρων ενημέρωση. 
Όφειλε η κυβέρνηση να τα ενημερώσει με την έναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να υπάρξει το κατά τα δυνατόν ενιαία εθνική γραμμή. 
Η αρωγή της αντιπολίτευσης θα ήταν πολύτιμη στους νεοφώτιστους ατζαμήδες, γιατί...

Ψυχρή εισβολή θα χτυπήσει την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφει για βροχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς και για μια «ψυχρή εισβολή» από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα...

Κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2017 η ΑΕΚ σύμφωνα με την IFFHS

Φωτογραφία: ΕurokinissiΗ πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα μα κυρίως στην Ευρώπη, την έφεραν στην... κορυφή των ελληνικών ομάδων εκτός συνόρων.

Για αυτό και το σύστημα μέτρησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ανέδειξε την ΑΕΚ ως την κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2017. 
Μάλιστα η ΑΕΚ έκανε άλμα 119 θέσεων στη σχετική γενική κατάταξη, σε σχέση με πέρυσι...

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Μερικές λεπτομέρειες για το Μακεδονικό


Αποτέλεσμα εικόνας για αλυτρωτισμος σκοπιων
Το μεγάλο πρόβλημα για τους Γερμανούς στα Βαλκάνια από το 2004 και έπειτα ήταν η ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των Ελλήνων. 
Οι ελληνικές τράπεζες είχαν σημαντικά μερίδια αγοράς στην περιοχή, βοηθώντας αντίστοιχα τη δυναμική είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στις νέες αγορές. 
Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται κι αυτή τη φορά για τα Βαλκάνια. Δυστυχώς...

Σκοπιανό: Θύελλα για τη μυστική διπλωματία και την προτεραιότητα ενημέρωσης της Εκκλησίας

Σκοπιανό: Θύελλα για τη μυστική διπλωματία και την προτεραιότητα ενημέρωσης της ΕκκλησίαςΓια μικροκομματικές επιδιώξεις κατηγορεί η ΝΔ τον Τσίπρα - Καμία επίσημη αντίδραση για τη διαρροή των πέντε ονομάτων του Νίμιτς - ΓΓ ΝΑΤΟ σε Σκόπια: Χωρίς λύση για το όνομα ξεχάστε την ένταξη

Η Πέμπτη σημαδεύτηκε από πυρετό διεργασιών, συναντήσεων και διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. 
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους...

Πώς το Μαξίμου παραποιεί το εθνόσημο στα βίντεο της... «Λόλας» [Βίντεο]

«Ελληνική Κυβέρνηση», όχι «Ελληνική Δημοκρατία»

«Ελληνική Κυβέρνηση» γράφει στο τέλος κάθε βίντεο και όχι «Ελληνική Δημοκρατία» κάτω από τον εθνικό θυρεό 

- Το «Λόλα, να ένα γεύμα!» είναι το τρίτο διαφημιστικό σποτ που παραποιεί το εθνόσημο μετά τα «Κουλούρια Θεσσαλονίκης» και την «Ωδή στο κοινωνικό μέρισμα»

Η παραποίηση του εθνοσήμου είναι ένα από τα κοινά στοιχεία που εμφανίζονται στα, μέχρι στιγμής, τρία βίντεο διαφήμισης...

Όταν ο Τίτο ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να γράψει μουσική για τη «σκλαβωμένη» Μακεδονία

Όταν ο Τίτο ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να γράψει μουσική για τη «σκλαβωμένη» Μακεδονία

Πώς διαταράχθηκαν οι σχέσεις του με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη αποκαλύπτει ο μουσικοσυνθέτης με απαντητική του επιστολή στον γνωστό σκοπιανό τενόρο Μπλαγκόζα Νακόσκι

Πως διαταράχθηκαν οι σχέσεις του με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, αποκαλύπτει ο Μίκης Θεοδωράκης με απαντητική του επιστολή στον γνωστό σκοπιανό τενόρο Μπλαγκόζα Νακόσκι, που διαμαρτυρήθηκε –με ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ- για τη ξεκάθαρη θέση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που εξέφρασε πρόσφατα δημόσια.Μέσα από μία  αναδρομή στο χρόνο, ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί λιτά αλλά περιεκτικά, πως δημιουργήθηκε...

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε ότι είπε «ναι» σε πλεονάσματα 3,5% [Βίντεο]

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε ότι είπε «ναι» σε πλεονάσματα 3,5%«Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» υποστήριξε ότι ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

«Yes man ο Τσακαλώτος, εντολοδόχος ο Χουλιαράκης»

Σε νέες αποκαλύψεις για όσα έγιναν μεταξύ του ίδιου και του Αλεξη Τσίπρα το α΄ εξάμηνο προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ επικριτικός εμφανίστηκε και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέμεινε...

«Μαύρη τρύπα» 877 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα του 2017

Με τα πιο μελανά χρώματα αποτυπώνουν τα νέα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Tην περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 4.434 εκατομμύρια ευρώ, έναντι ελλείμματος 3.569 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε...

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ένταση στη Βουλή: Απείλησαν μάρτυρα με αποβολή όταν ανέφερε τον Πολάκη

Σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής της Βουλής για την Υγεία. Στην Εξεταστική κατέθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. 
Η κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε τις ερωτήσεις γύρω από το θέμα της τιμολόγησης των τροφίμων που αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας σκιές για το ότι ένα πιάτο φακές τιμολογείτο με την...

Εξόριστος μακριά από κύμβαλα αλαλάζοντα - Χρήσιμο μάθημα πρόσφατης Ιστορίας

Κι αν πεις ότι αυτός εδώ, ο κατσιαπλιάς ή ηλίθιος (σύμφωνα με τον Πάγκαλο) λαός, δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και σπουδαίους πολιτικούς θα σε διαψεύσει ακόμη και η πρόσφατη ιστορία στο πρόσωπο του Τζαννή Τζαννετάκη. Η ιστορία μας έδωσε πολλές ευκαιρίες να αποφύγουμε όλα όσα βιώνουμε σήμερα μόνο που παραμείναμε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τσαλαβουτώντας στον βούρκο του λαικισμού και της δημαγωγίας...

Ο Τσίπρας ετοιμάζει τη βόμβα για τον επόμενο…


Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα
Σοβαροί αναλυτές θεωρούν ότι η βόμβα του αδιεξόδου θα σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. 
Αν εξαντληθεί η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα έχει μείνει πίσω, θα είναι «καμένη γη». Όχι αυτή που επικαλούνταν σχηματικά, οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης αλλά απολύτως ρεαλιστική.
Ο πρωθυπουργός ακολουθεί ένα σχέδιο «προεξαγγελτικής ομηρίας» για την επόμενη κυβέρνηση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ασφαλούς επιδείνωσης μέχρι που να επέλθει το τελικό σοκ. Πρόκειται καθαρά για ένα σύνολο από παθητικές επιλογές, που καθιστούν την ελληνική υπόθεση υποχείριο στα χέρια των ξένων, χωρίς καμία ...

Η επανάσταση των ηλιθίων

Σχετική εικόνα
Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα, είπε ο κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 
Η αντίδραση του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν σφοδρή. Με ποιο δικαίωμα αναρωτιόνταν όλοι, τολμά να αποκαλεί έναν ολόκληρο λαό ηλίθιο. 
Με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατάφερε να εκλέγεται από αυτόν τον λαό για τριάντα συναπτά έτη βουλευτής και να ορκίζεται υπουργός εννέα φορές, θα απαντούσα εγώ. Καθότι, για να μπορέσει να επιβιώσει και να διαπρέψει στη πολιτική σκηνή για περισσότερα από τριάντα χρόνια, χρειάστηκε να γνωρίσει και να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες αυτού του λαού, από την καλή και από την ανάποδη...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πολεμικό συμβούλιο στα σύνορα με Κόσοβο: Σέρβος ΥΠΑΜ-Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΕΘΑ: «Ο Στρατός είναι έτοιμος για επέμβαση» [Βίντεο]

«Eτοιμος για επέμβαση είναι ο Στρατός της Σερβίας» είπε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος επιθεώρησε τις σερβικές δυνάμεις στο στρατόπεδο «Stefan Nemanja» στη Raska στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Dikovic, τον Διοικητή του Τάγματος Zivan Ikra, τον  Α/ΓΕΣ,  Milosav Simovi, και τον αναπληρωτή Διοικητή της Δεύτερης Ταξιαρχίας, Muharem Fazlić...

Στην εντατική τα Σκόπια: Ξέσπασε σοβαρή πολιτική κρίση – Διάγγελμα του Προέδρου της χώρας – Τελεσίγραφο των Αλβανών


Ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό των Σκοπίων αλλά και περιμετρικά του τεχνητού κρατιδίου σε Κόσοβο και Σερβία προμηνύουν θύελλες στην περιοχή. Σοβαρή πολιτική κρίση ξέσπασε στη ΠΓΔΜ καθώς ο πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει το νόμο για τη διεύρυνση των αλβανικών στη χώρα κάτι που θα σήμανε αυτόματα συνομοσποδία! Μάλιστα το γνωστοποίησε με διάγγελμα του προς τον λαό της χώρας! ...

Η θέση του Κώστα Καραμανλή για τη FYROM... Τελεία και παύλα.


Του δημοσιογράφου, κ. Γιάννη Παπαδόπουλου
Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, επειδή οργιάζει η αριστερή προπαγάνδα των κυβερνώντων:
1) Το επιχείρημα "ακολουθούμε τη γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι" είναι κατασκεύασμα.
Στο Βουκουρέστι ΔΕΝ έγινε καμιά διαπραγμάτευση για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Τα Σκόπια πήραν πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. 
Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε και η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ: "Τα Σκόπια θα πάρουν νέα πρόσκληση, ΟΤΑΝ βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας." 
Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να...

Το βότανο που καταπολεμά το κρυολόγημα και απογειώνει τη γεύση στο ρόφημα και το φαγητό

UnsplashΤα πολύτιμα αγαθά της φύσης, την καθιστούν ένα «οπλοστάσιο» με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δεν είναι μόνο το νερό, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί που μπορούν να αποτοξινώσουν και να ενδυναμώσουν το σώμα μας. Άλλη μια κατηγορία των δώρων της φύσης σε μας είναι και τα βότανα.
Τα βότανα με τις αμέτρητες και πολύτιμες...

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στην Εκπομπή 'Live με την Αντιγόνη'. CretaTV 16/01/2018


Γερμανικά ΜΜΕ: Ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας, που θα έσκιζε τα μνημόνια, συνθηκολόγησε άνευ όρων

Στις μεταρρυθμίσεις και τη θετική πορεία της Ελλάδας αλλά και στην αβεβαιότητα και την έλλειψη οράματος που υπάρχει για το μέλλον μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, αναφέρονται τα σχόλια του γερμανικού Τύπου.

Η ανταπόκριση από την Αθήνα του Γκερντ Χέλερ στην Hannoversche Allgemeine Zeitung εστιάζει στην αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει: «Για πολύ καιρό η Ελλάδα θεωρούνταν μια χαμένη...

Στο κενό το σχέδιο του Μαξίμου για πίεση στη ΝΔ λόγω Σκοπιανού - Μήνυμα Καραμανλή για την ονομασία

Προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. 
Το σχέδιο της κυβέρνησης να διεμβολίσει την ΝΔ μέσα από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ έπεσε στο κενό. 
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σηκώνει τον πήχη των προσδοκιών αναφορικά με τη γειτονική χώρα, στην ΝΔ όλοι συντάσσονται με το πλαίσιο...

MasterChef Greece 2018 - Η οντισιόν του Δραμινού Δημήτρη Κελέσογλου.


Τζίμης Πανούσης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, αγράμματος και με θράσος.[Βίντεο]

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, τον Νοέμβριο του 2017, ο Τζίμης Πανούσης είχε μιλήσει για την παράστασή του αλλά και για την πολιτική.
Δυστυχώς λίγες μέρες μετά, στις 2 Δεκεμβρίου, είχε καταρρεύσει στη σκηνή ύστερα από κρίση κολπικής μαρμαρυγής, ενώ το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πέθανε από ανακοπή καρδιάς.
Αναφέρθηκε στη συνέντευξη αυτή στον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παππά, χαρακτηρίζοντάς τους άτομα...

Ραντεβού στα γουναράδικα!

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει 

«Κομμουνιστής μέχρι να πάρεις εξουσία, άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο σου»

Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να πέσει το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας την αξία της Πίστεως, αλλά τουλάχιστον το πρώτο σκέλος του ρητού το ζούμε καθημερινά και με το παραπάνω. Τις τελευταίες μέρες λίγο περισσότερο…

Μητσοτάκης: Έρχεται πολύ σκληρό τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Eλληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Eπιμελητήριο.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε πρόσκληση στις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην χώρα μας...

WSJ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά ακόμη για την έξοδο από τα μνημόνια

Φωτογραφία: AP«Για την Ελλάδα, υπάρχει τελικά φως στην άκρη του τούνελ», γράφει η Wall Street Journal. 

Επισημαίνει όμως ότι η χώρα μας έχει να κάνει πολλά ακόμη.

Με την Αθήνα και τους Ευρωπαίους πρόθυμους να αφήσουν πίσω τους το ελληνικό δράμα, μία έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο φαίνεται πιθανή. Ομως, οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν αν η Αθήνα...

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Βρίσκουν και τα κάνουν…

Του Θανάση Κ.
Tο πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει πια…
Το πολυνομοσχέδιο – προϋπόθεση για την τρίτη αξιολόγηση περνάει, αλλά το «αφήγημα» Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο πάει περίπατο
Οι δανειστές ειδοποιούν πως θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μετά τον Αύγουστο, άρα δεν θα υπάρξει «καθαρή έξοδος»…
Και ο Βίζερ διακηρύσσει και επίσημα πλέον, πως η αυστηρή και ενισχυμένη μνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα θα υπάρχει ως το 2060!
Πράγμα που σημαίνει ότι σε «μνημόνιο» θα είμαστε για δεκαετίες ακόμα!...

Στήνουν κυβερνητικό μηχανισμό για να ελέγχουν τα πάντα

Τον δικό της ελεγκτικό μηχανισμό συστήνει η κυβέρνηση επιχειρώντας όπως φαίνεται να ελέγξει τους... ελέγχους. 
Θέλει να έχει λόγο για τις υποθέσεις που θα ελεγχθούν και για ποιες θα παραμείνουν στο συρτάρι. Αυτό που προσπαθούσαν τόσα χρόνια οι πιστωτές της χώρας κατέρρευσε λίγους μήνες πριν η χώρα βγει (!) από τα μνημόνια. Συγκεκριμένα, αυτό που οι θεσμοί ζητούσαν από το πρώτο μνημόνιο μέχρι και το τελευταίο ήταν να...

Τι πήραν οι συνδικαλιστές για να υπηρετήσουν χτες την κυβέρνηση;

Σχετική εικόνα
Όποιος παρακολούθησε χτες τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, ημέρα που ψηφιζόταν ένα από τα πιο ευρωκτόνα νομοσχέδια κατά όλης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων, θα αναρωτιόταν αν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εξαιρούνται από τις διατάξεις του! 
Η απάντηση είναι ίσως πιο απλή.
Και είναι ίσως απλή γιατί σε καμιά άλλη μεγάλη απεργία, ανήμερα ψήφισης παρόμοιων νομοσχέδιων, δεν απουσίαζαν τόσο επιδεικτικά...

Μην υποτιμάτε τον Καμμένο κι ό,τι εκπροσωπεί


Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος
Ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μυστήρια είναι η στάση των ΑΝΕΛ και του σημερινού αρχηγού του κόμματος, του Πάνου του Καμμένου. 
Θα ρίξει την κυβέρνηση ο Πάνος; Θα συμπεριληφθεί στις επόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ; 
Θα κάνει κόμμα με τον Σαββίδη; 
Θα πάει μοναχός στο Άγιο Όρος; 
Μία ολόκληρη χώρα εξαρτάται από τους ΑΝΕΛ. Κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Όλοι σας ποντάρετε στην πιθανότητα ο Πάνος να κάνει μία ακόμη κωλοτούμπα και θα...

Μητσοτάκης στην κυβέρνηση: Από το κόκκινο της Αριστεράς σας έμεινε το κόκκινο της ρουλέτας [Video]

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 4ο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Έχουν περάσει τρία οδυνηρά χαμένα χρόνια, που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες. Τον Αύγουστο του 2018 θα είμαστε, στην καλύτερη περίπτωση, εκεί που θα ήμασταν το 2015, αν δεν είχαν έρθει Τσίπρας και Καμμένος»...

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μηλόξυδο και μέλι: γιατί θεωρείται θαυματουργός συνδυασμός


Το μηλόξυδο και το μέλι είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά συστατικά. 

Είναι πολύ χρήσιμα για τη γενική υγεία σας, εφόσον τα καταναλώνετε στην μη επεξεργασμένη, ακατέργαστη μορφή τους.
Αν συνδυάσετε το μηλόξυδο με το μέλι, το διάλυμα έχει ακόμα μεγαλύτερες ευεργετικές ιδιότητες. 
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή, πεπτικά προβλήματα και πόνο στον λαιμό, τότε αυτός ο συνδυασμός λέγεται ότι βοηθάει, έστω και λίγο, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων...

Τους πιστούς – ομάδων και εκκλησίας – δεν τους θίγουμε…


Σχετική εικόναΟ Ζουράρις παραιτείται επειδή στράφηκε κατά του Ολυμπιακού και του Άρη. 
Έστω κάνοντας δηλώσεις με χυδαίο περιεχόμενο. 
Ο Ζουράρις δεν αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του γιατί είναι ακατάλληλος γι αυτή τη θέση που του έδωσε ο πρωθυπουργός, ούτε επειδή πρόκειται για έναν τύπο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την γραφικότητα της παρουσίας του. 
Δεν παραιτείται ούτε όταν δηλώνει μετά από ένα πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία ότι «όπως έστρωσε αυτή η χώρα θα κοιμηθεί». 
Ο Ζουράρις άγγιξε ένα θέμα ταμπού, τις ομάδες. 
Την εκκλησία και τις ομάδες, δεν τις αγγίζουμε...

Αλλαγή ονομασίας και της ελληνικής Μακεδονίας ζητά ο Dimitrov

Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αυτό της παραίτησης από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» όχι μόνο από την ΠΓΔΜ αλλά και από την Ελλάδα, επέλεξε να ανοίξει ο Nikola Dimitrov στην έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.
Ο κ. Dimitrov, ο οποίος σε αντίθεση με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά έχει δώσει...

Ο Ζουράρις έκανε την πλάκα του και ο ερίδματος έπαθε το επάρατο πορνιόκο


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ζουράρις έκανε την πλάκα του και ο ερίδματος έπαθε το επάρατο πορνιόκο
Του Αντώνη Πανούτσου
Το ««Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι...» για τον Ολυμπιακό, μαζί με το «ποιος τον γ…άει τον Αρη» έμελε να είναι οι τελευταίες χαριτωμενιές του Κώστα Ζουράρι από την θέση του υφυπουργού. 
Η αντίδραση του Ολυμπιακού, που ζήτησε από τους βουλευτές Πειραιά να πάρουν θέση, σε συνδυασμό με το σάλο στους οπαδούς του Αρη, που έκαναν το...

Ιδού πως και γιατί το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλε λουκέτο και στο MEGA

H τρομοκρατία που άσκησε η κυβέρνηση στους τραπεζίτες ευθύνεται αποκλειστικά για το λουκέτο στο MEGA, χωρίς ωστόσο αυτό να απαλλάσσει από τις εγκληματικές ευθύνες τον Μπόμπολα, που είχε την ευθύνη της διοίκησης και κατάφερε να χρεοκοπήσει τόσο το MEGAλο κανάλι όσο και τον «ΠΗΓΑΣΟ».

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου είχαν προεξοφλήσει εδώ και μήνες το κλείσιμο του MEGA...

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δημοσκοπική βόμβα με το ΚΚΕ στο 15%, ΝΔ 43%, ΣΥΡΙΖΑ 12%!

Απόλυτος κυρίαρχος στην Αριστερά το κόμμα του Περισσού

Μια δημοσκοπική ΒΟΜΒΑ αποτελούν τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων της οξυδερκούς κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με αυτά μετά το ντου του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου το ΚΚΕ εκτινάχθηκε στο 15% καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ και αποδεικνύοντας ότι είναι πλέον μοναδικός παίκτης στο χώρο της Αριστεράς!
Ο Σύριζα παραπαίει στο 9-12% με καθοδική πορεία, το Κίνημα Αλλαγής στο 9% ενώ το ποσοτσό της ΝΔ έχει απογειωθεί στο 42-43%...

Δεν χρειάζεται να απορούμε καθόλου πως φτάσαμε ως εδώ...

Δείτε το διάγραμμα με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Οικονομολόγος για να καταλάβει ότι...

Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία για την ΝΔ

Όσο και αν ορισμένοι επιχείρησαν να “ρίξουν” στην αγορά δημοσκοπήσεις, θέλοντας να “θολώσουν” τα νερά αναφορικά με την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων, για τους επιτελείς της ΝΔ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, κάτι που επιβεβαιώνει και η συντριπτική...

Ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Τι επισημαίνει σε συνομιλητές του 

Ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων: 
Όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα Real News, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει σε συνομιλητές του ότι

«δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» και ότι «αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Όπως είναι ευνόητο, στην παρούσα συγκυρία η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή...

Οι πρώτοι κάτοικοι το ελλαδικού χώρου είχαν ήδη σπουδαίους πολιτισμούς



Η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας που καταβύθισε το μισό νησί, σκέπασε για αιώνες το Ακρωτήρι και προξένησε τσουνάμι και καταστροφές στο Αιγαίο, είναι ένας θρύλος. 
Μπορεί όμως η προϊστορική πόλη να είναι η χαμένη Ατλαντίδα; 
Όλα είναι πιθανά, λέει η Ντάιαν Χάρις Κλάιν στο στο βιβλίο του National Geographic «Οι αρχαίοι Ελληνες»
Δεν έχουμε στοιχεία για να πούμε κάτι τέτοιο, φυσικά. Όμως, αν οι κάτοικοι του Ακρωτηριού κατάφεραν να διαφύγουν, δηλαδή αν επέζησαν, ήταν φυσικό στις εξιστορήσεις για τη χαμένη πατρίδα τους να την είχαν αναγάγει σε θρυλική πόλη.

Πέντε χιλιάδες χρόνια ιστορίας κρύβονται στον λόφο και στην πεδιάδα όπου εντοπίζονται κατάλοιπα αρχαίας πόλης...