Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Mάνος Ελευθερίου: "Δεν υπάρχουν ούτε ηγέτες ούτε κόσμος για επανάσταση"

 "Δεν υπάρχουν ούτε ηγέτες ούτε κόσμος για επανάσταση"

Ο Mάνος Ελευθερίου στο τραπέζι με το Χρήστο Ζαμπούνη

Φθάνω στο ραντεβού μας στο εστιατόριο «Αθηναϊκόν» του Νέου Ψυχικού στις 13.55, δηλαδή πέντε λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα, και είναι ήδη εκεί διαβάζοντας δύο σαββατιάτικες εφημερίδες.
Το μέρος το έχει διαλέξει ο ίδιος και είναι ένα από τα στέκια του. 

«Ηλθαμε και φάγαμε χθες με τον Ξαρχάκο. Εχει συμπαθητικό φαγητό», ήταν τα λόγια που μου είπε στο τηλέφωνο όταν κάναμε τις συνεννοήσεις της συνεντεύξεως. 
«Εδώ και χρόνια τρώω αυτά που τρώνε στα νοσοκομεία, λαπάδες, σούπες, γιαούρτια, βραστά λαχανικά», αποφαίνεται όταν...

Ελλάδα - Τουρκία: Σε ποιον ανήκει ο Καραγκιόζης τελικά;

Η Μένια Σπαθάρη, κόρη του θρυλικού καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη μιλά στο WE

Τι συμβαίνει τελικά με την πατρότητα του Καραγκιόζη; Είναι Έλληνας ή Τούρκος; Ή μήπως απλά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση;

Με αφορμή πρόσφατη επιστολή του πρεσβευτή της Άγκυρας στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία διεκδικεί την "πατρότητα" του Καραγκιόζη, το...

Νομπελίστες «τα χώνουν» στη Μέρκελ για τη λιτότητα

Νομπελίστες «τα χώνουν» στη Μέρκελ για τη λιτότηταΡάπισμα κατά της Άνγκελα Μέρκελ για τις επιβαλλόμενες οικονομικές πολιτικές στηνΕυρωζώνη αποτέλεσε η πέμπτη σύναξη των κατόχων βραβείων Νόμπελ στο Λιντάου της Γερμανίας.
Οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ κατά της Γερμανίδας Καγκελάριου και της στρατηγικής της Ευρωζώνης προειδοποιώντας ότι οι περιοριστικές πολιτικές επισείουν τον κίνδυνο ετών ύφεσης και μια νέας έκρηξης της κρίσης χρέους....

Οι απόψεις της Ρεπούση ευθυγραμμίζονται με την τουρκική προπαγάνδα

Οι απόψεις της Ρεπούση ευθυγραμμίζονται με την τουρκική προπαγάνδαΤο πολυδιαφημισμένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επανέρχεται στο προσκήνιο και δημιουργεί νέες διαφωνίες και εντάσεις.
Πηγή των εντάσεων για μία ακόμη φορά η βουλευτής των χιλίων και κάτι σταυρών στην Β Πειραιά κ.Ρεπούση, η oπoία σε ανάρτηση της στο twitter, αναφερόμενη σε κείμενο 28 βουλευτών για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μας ζήτησε να «βγάλουμε από την ζυγαριά τους νεκρούς»...

ΒΙΝΤΕΟ Έλληνες στην Ουκρανία πήραν τα όπλα και πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους

ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνες στην Ουκρανία πήραν τα όπλα και πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε το ιστολόγιο dimpenews, την οποία αναδημοσιεύουμε.

Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία έχουν βγει στο αντάρτικο και πολεμάνε στο πλευρό των ρωσόφωνων εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρία Έλληνα ομογενή η οποία έχει μαγνητοσκοπηθεί.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η εν λόγω αποκάλυψη είναι άκρως σημαντική.
Με τους Έλληνες να πολεμάνε εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, δεν αποκλείεται ο Ελληνισμός της Ουκρανίας να υποστεί αντίποινα. 
Το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να...

Eνα σημαντικό ταξίδι στο χρόνο: Oταν το 1956 ξεκινούσαν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη [εικόνες]

Eνα σημαντικό ταξίδι στο χρόνο: Oταν το 1956 ξεκινούσαν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη [εικόνες]

Σε αυτή την ιστορική φωτογραφία από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, το 1979, απεικονίζεται ομάδα αρχαιολόγων που δούλευαν με τον επικεφαλής αρχαιολόγο Δημήτρη Λαζαρίδη. Η δεύτερη αριστερά είναι η Κατερίνα Περιστέρη, η αρχαιολόγος που κάνει τη σημερινή σημαντική ανασκαφή στον τύμβο.

Η Αμφίπολη έχει μπει στο στόμα όλων, ενώ το ενδιαφέρον για τα εντυπωσιακά ευρήματα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οι καλά γνωρίζοντες, όμως, ξέρουν πως δεν...

Αυτή είναι η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δολοφονήθηκε στην Αμφίπολη

Ολόκληρη η ζωή της Ρωξάνης που έχασε τη ζωή της μαζί με τον γιο της

H Ρωξάνη, που το όνομά της σημαίνει φωτεινή και μικρό αστέρι, ήταν μία πανέμορφη κοπέλα από την Σογδιανή, Σατραπεία βόρεια του Αφγανιστάν στο σημερινό Ουζμπεκιστάν.

Ο πατέρας της ήταν ο Πέρσης Σατράπης της Σογδιανής Οξυάρτης και εκείνη ένα 16χρονο κορίτσι που γοήτευσε το μεγάλο στρατηλάτη έπειτα από ένα βραδινό γλέντι, όπου την είδε να χορεύει.
Την παντρεύτηκε το 327 π.Χ....

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μόνο ο Κ. Καραμανλής μπορεί να ενώσει. Οχι την “κεντροδεξιά” αλλα την πατρίδα.

Τι εννοούμε όταν λέμε Κεντροδεξιά;
Είναι η Ν.Δ. με τη μορφή που έχει σήμερα;
Είναι οι καρατζαφερηδες, οι ζώηδες και άλλοι που εκλιπαρούν για “επανένωση” και ουδείς γνωρίζει τι και ποιον εξυπηρετούν, αν δε θέλουμε να είμαστε τελείως καχύποπτοι και να αποδώσουμε την ύπαρξή τους σε αυτή καθ’ αυτή τη συντήρησή του συστήματος;

Ή είναι ο κόσμος της, 

ο λαός της που εκφράζεται μέσα από ένα σταθερό ιδεολογικό πλαίσιο που βάζει πάνω από όλα την επιβίωση του Έθνους, 

την αναγέννηση της Πατρίδας, 

τη δημοκρατία η οποία έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, και 

την επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας;Αυτός ο κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τη...

Κορόιδο Έλληνα !

netakias : Ετσι πλουτίζουν με τα λεφτά σου κοροϊδο…90εκ έδωσε ο Σάλλας την ΑτΕ Ins.που του χάρισαν !
Πριν πάμε στην ΑτΕ μια σύντομη Ιστορία για το πως πλουτίζουν κάποιοι ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ !
Τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2004 ο Σημίτης με τότε υφυπουργό Πάχτα έψαχναν «να σώσουν τις θέσεις εργασίας» και να πουλήσουν το ορυχείο της Χαλκιδικής…

Δυστυχώς «δεν έβρισκαν αγοραστή» και έτσι «αναγκαστικαν» να πουλήσουν τα αποθέματα χρυσού αξίας πολλών δις για μόλις 11εκ Ευρω στον Μπόμπολα. 
Μετά «ανακαλύπτουν» από ανεξάρτητη εταιρεία ότι τα μεταλλεία αξίζουν 600εκ και το 2007 ο Μπόμπολας πούλησε μόλις το 30% των μεταλλείων για 178εκ.€ . Πρόκοψε.
Πριν δυο χρόνια το καλοκαίρι του 2012, πριν...

Τα κεραμίδια του ΣΥΡΙΖΑ

Το βασικό πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η άρνησή του να προτείνει κάποιον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως περήφανα ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπός του κ. Πάνος Σκουρλέτης. 

Είναι ότι γενικώς δεν θέλει να προτείνει τίποτε και για κανένα θέμα. 

Απλώς γκρινιάζει επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τις υπαρκτές δυσκολίες του πληθυσμού.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, για παράδειγμα, δήλωσε ότι ...

Τζιχαντιστές "πλημμυρίσουν" το twitter με ανατριχιαστικά μηνύματα. Βρετανίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ θέλει να είναι η πρώτη που θα αποκεφαλίσει Δυτικό

Δεκάδες είναι οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που προκαλούν με τις αναρτήσεις τους στο twitter αμέσως μετά τη δολοφονία James Foley

Φανατικοί τζιχαντιστές που έχουν ταξιδέψει από τη Μεγάλη Βρετανία σε όλο το κόσμο για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία αμέσως μετά τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley αστειεύονταν στο Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Παράδειγμα...

Μανιφέστο Κύρτσου για την ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δίνει συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να γίνει

Στη συζήτηση για την ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς παίρνει μέρος και ο Γιώργος Κύρτσος μέσω κειμένου που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα. 
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μάλιστα παρουσιάζει και το δικό του μανιφέστο για την ανασύνταξη του χώρου δίνοντας σύμβουλες για το πώς πρέπει να κινηθούν όσοι κινούνται ιδεολογικά κοντά στη ΝΔ.
Διαβάστε το κείμενο:

Ποιοι φέρνουν τους λαθρομετανάστες; Αυτή τη φορά ήρθαν με τη συνοδεία Τουρκικής ακταιωρού !


Πρόκειται για 103 μετανάστες, που έφτασαν παράνομα, 

σε τρεις δόσεις στα Καρδάμυλα, από την 1 μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τα ξημερώματα. 

Χρησιμοποίησαν πλαστικές βάρκες και για πρώτη φορά έκπληκτοι οι Λιμενικοί είδαν να τις συνοδεύει μέχρι τα θαλάσσια σύνορα Τουρκική ακταιωρός, η οποία μόλις εισήλθαν οι πρόσφυγες στα Ελληνικά νερά αποχώρησαν… 

Απλές Ελληνικές συνήθειες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ σε άλλες χώρες…

Δείτε παρακάτω όλα όσα είναι συνηθισμένα για μας, άλλα σε άλλες χώρες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ…

Μάθετε απ’ έξω τη λίστα και θυμηθείτε να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά.
1.Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες ποτέ δεν βάφονται έξω ενώ είναι μπροστά άλλοι! Αυτό θεωρείται εξίσου ακατάλληλο όπως και να κοιταχτείς στον καθρέφτη!
2.Την περίοδο του 1920 στα σχολεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν...

Προκαλεί Σκοπιανός αρχαιολόγος: "Η Αμφίπολη είναι «μακεδονική»"

"Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια ή στα Σκόπια"

υποστηρίζει ο Πάσκο Κούζμαν
Προκλητικές χαρακτηριζόνται οι δηλώσεις του γνωστού αρχαιολόγου στην ΠΓΔΜ, Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος μιλώντας στο Utrinski vesnik, υποστηρίζει πως η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας (έτσι όπως την θεωρούν οι Σκοπιανοί) και ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Αλέξανδρου.

Όπως αναμεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο Independent, ο διάσημος αρχαιολόγος...

Τα νέα ευρήματα από τις ανασκαφές στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη (ΦΩΤΟ)

Λεπτομέρειες από όσα αποκαλύφθηκαν κάτω από τις Σφίγγες

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην Αμφίπολη. 

Σήμερα, απομακρύνθηκαν, με άκρα προσοχή, χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου, δυο μέτρων , και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου, ήτοι 4.50 μ. ´Έτσι, προχώρησε, στο...

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ξέρεις τα πάντα για τα αβγά;;; ! Μάθε 7 πράγματα που ΔΕΝ τα φανταζόσουν!!!


Τα αβγά είναι ένας εύκολος τρόπος να ενισχύσουμε την διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και ενώ είναι γνωστή η επιστημονική διχογνωμία για την επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς, οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι σε μια υγιεινή διατροφή τα αβγά έχουν τη δική τους θέση.
Μάλιστα, μελέτη έχει αποδείξει ότι τα αβγά στο...

Παράκρουση στα Σκόπια με την ανασκαφή στην Αμφίπολη

Βλέπουν αμήχανα να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος η επιχειρηματολογία τους
Παράκρουση επικρατεί στα Σκόπια με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. 
Στη γειτονική χώρα παρακολουθούν με αμηχανία την επιχειρηματολογία τους για τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

«Αυτό, το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις»

σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει:

The Times: «Ξύπνησαν την αρκούδα και τον δράκο» και τώρα θα υποστούν τις γεωπολιτικές συνέπειες

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Times», μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων από την δύση, η Ρωσία άλλαξε πορεία και επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη για την Δύση. 

Επιπλέον, η Μόσχα επιδίωξε και βρήκε κοινό έδαφος με την Κίνα, μια μεγάλη υπερδύναμη, που αποτελεί παράλληλα σημαντικό γεωπολιτικό αντίπαλο των ΗΠΑ...

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας δείχνει σε σκοπιανούς και ντόπιους δοσίλογους πολιτικούς ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον η παγκόσμια κοινή γνώμη και επιστημονική κοινότητα αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για την ανασκαφή στην Αμφίπολη.

Πέραν όμως των προφανών επιστημονικών, τουριστικών και πολιτιστικών παραμέτρων το εντυπωσιακής αξίας αλλά και μεγέθους εύρημα είναι σίγουρο πως θα έχει και κάποιες παράπλευρες απώλειες... στα Σκόπια.
Αφήνοντας τις εικασίες για το ποιος ακριβώς φιλοξενείται στο ταφικό κατά τα φαινόμενα μνημείο του τετάρτου αιώνος προ Χριστού, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: Πρόκειται για μνημείο ενός ή περισσοτέρων προσώπων της βασιλικής οικογένειας των Μακεδόνων...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απόρρητος φάκελος για την Αμφίπολη υπήρχε και στην ΕΥΠ!

Το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης είχε απασχολήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού.

Οι πρώτες πληροφορίες είχαν προέλθει από δύο ποιμένες ή γαιοκτήμονες που είχαν αναφέρει σοβαρά στοιχεία για τον τόπο ανασκαφής. 
Επειδή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του crashonline, είχαν θεωρηθεί σοβαρές πηγές αλλά είχαν ζητήσει και κάποια «πράγματα», είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και είχε σχηματιστεί ειδικός φάκελος.
Όταν ο Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία, μερικοί σκέφτηκαν να μην παραδοθεί ο φάκελος γιατί υπήρχε ο φόβος να διαρρεύσουν πληροφορίες και να υπάρξει ...

Η Αμφίπολη ήταν μόνο η αρχή - Ευρήματα με άρωμα... Απόλλωνα στην Αντίπαρο - Οργασμός αρχαιολογικών ανακαλύψεων σε όλη τη χώρα

Η Αμφίπολη ήταν μόνο η αρχή - Ευρήματα με άρωμα... Απόλλωνα στην Αντίπαρο - Οργασμός αρχαιολογικών ανακαλύψεων σε όλη τη χώραΗ αρχαία Αμφίπολη δεν σταματά να εξιτάρει την φαντασία και το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, αφού συνεχώς έρχονται νέα στοιχεία στο "φως" της δημοσιότητας που έχουν μετατρέψει την πάλαι ποτέ πόλη των Εννέα Οδών σε καθημερινό θέμα ζωηρών συζητήσεων.

Οι επιβλητικές Σφίγγες που κοσμούν την είσοδο του αρχαίου τύμβου, ο μνημειώδης ταφικός περίβολος που διαγράφει έναν τέλειο κύκλο στα 497 μέτρα της διαδρομής του, αλλά και το αίνιγμα που παραμένει ακόμη άλυτο, σχετικά με το ποια είναι η προσωπικότητα της αρχαιότητας που έχει ταφεί στο συγκεκριμένο σημείο, ιντριγκάρουν τον ανθρώπινο νου.
Ωστόσο, ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα και...

Στο φως οι δύο Σφίγγες της Αμφίπολης - Κόκκινα και μπλε χρώματα αποκαλύπτονται

Στο φως οι δύο Σφίγγες της Αμφίπολης -Κόκκινα και μπλε χρώματα αποκαλύπτονται Με γοργούς όπως φαίνεται ρυθμούς προχωρούν οι ανασκαφικές εργασίες των αρχαιολόγων στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. 

Μέσα σε τρεις ημέρες κατάφεραν να αφαιρέσουν 11 λίθους από τον τοίχο σφράγισης και έτσι σήμερα αποκαλύφθηκαν πλήρως οι δύο Σφίγγες που βρίσκονται στην είσοδο του  τάφου.

Οι δυο μαρμάρινες Σφίγγες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι κατασκευασμένες από μάρμαρο Θάσου και το ύψος τους φθάνει το 1,45 μέτρα. Το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου...

Η Αμφίπολη ήταν το Ελντοράντο της αρχαιότητας - Ορυχεία χρυσού, πλούτος και μάχες [εικόνες]

Ο τάφος της Αμφίπολης εντυπωσιάζει σήμερα με το μέγεθός του. 

Ωστόσο η αρχαία Αμφίπολη ήταν μια πόλη ισχυρή, μεγάλη, με ψηλά τείχη - που σώζονται. 

Πέρασε στην κυριαρχία των Μακεδόνων και έγινε το «νομισματοκοπείο» του Φιλίππου του Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η Αμφίπολη ήταν το Ελντοράντο της αρχαιότητας.

Σε μία απόσταση περίπου 100χμ από τη Θεσσαλονίκη, πηγαίνοντας προς την Καβάλα, πέρα από την γέφυρα του Στρυμόνα, μεταξύ χαμηλών λόφων, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Αμφίπολης...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Αλέξανδρος ο Μέγας - Βίντεο

Δείτε το βίντεο διάρκειας 1 ώρας και 13 λεπτών...

Κατερίνα Περιστέρη, η ψυχή της ανασκαφής στην Αμφίπολη - Η αρχαιολόγος για την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα μιλά όλος ο πλανήτης [εικόνες]

Κατερίνα Περιστέρη, η ψυχή της ανασκαφής στην Αμφίπολη -Η αρχαιολόγος για την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα μιλά όλος ο πλανήτης [εικόνες]

Τα βλέμματα τις παγκόσμιας κοινότητας το τελευταίο δεκαήμερο είναι στραμμένα στην Ελλάδα αυτή τη φορά όχι για κάποιο οικονομικό, αλλά για ένα αρχαιολογικό θρίλερ. 

Με αγωνία όλος ο πλανήτης περιμένει τη μεγάλη αποκάλυψη του μυστικού του τάφου της Αμφίπολης, μιας ανασκαφής που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει μπει στην τελική ευθεία. 
Ψυχή αυτής, η...

Το ποτό που καθαρίζει τις αρτηρίες και προστατεύει το συκώτι!

Κι όμως υπάρχει ένα αλκοολούχο ποτό που όχι μόνο δρα ευεργετικά στις αρτηρίες, αλλά προστατεύει το στομάχι και το συκώτι. Μάλιστα, το ποτό αυτό συνοδεύει τα ελληνικά καλοκαίρια, και για πολλούς είναι απαραίτητη συνήθεια.
Ο λόγος βέβαια για το ούζο, το οποίο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο.
Λέγεται ότι η ονομασία «ούζο» προέρχεται από το εξής περιστατικό: Μια Ιταλική (ή Επτανησιώτικη) εμπορική εταιρεία είχε συσκευάσει μια παρτίδα τσίπουρου εξαιρετικής ποιότητας και πολύ πλούσιου σε γλυκάνισο...

Ενας κολοσσός στο πλευρό της Ελλάδας: Πως η Google ετοιμάζεται να απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό


Ενας κολοσσός στο πλευρό της Ελλάδας: Πως η Google ετοιμάζεται να απογειώσει τον

* Τι προβλέπει η διαδικτυακή πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online»
* Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εργαλεία

* Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ έως και 3%

* Συνεργασία με υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ και ΣΕΤΕ

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού μέσω Διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ.
Η νέα καμπάνια με τον τίτλο «Grow Greek Tourism Online» έχει ως στόχο να...

Επίδειξη ισχύος από τη Ρωσία: Εκτόξευσε A/A S-400 και S-300 (ΒΙΝΤΕΟ)


ρωσια

Απάντηση στις απειλές του ΝΑΤΟ φαίνεται να είναι οι σημερινές εκτοξεύσεις Α/Α Πυραύλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας που δείχνει με τον τρόπο της ότι τυχόν πτήσεις μαχητικών του ΝΑΤΟ θα έχουν άσχημο τέλος

Ίσως οι Νατοϊκοί να καταλάβουν οτι έχουν μπροστά τους μια υπερδύναμη και όχι μια περιφερειακή χώρα με ελάχιστη Στρατιωτική Δύναμη ….
Οι εκτοξεύσεις των S-400 & S-300 μόνο τυχαίες δεν είναι !
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν...

Πρόκληση: ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ότι έχει ΜΕΣΑ - Κατηγορούν την Ελλάδα για ΚΛΟΠΗ Πολιτιστικών Κειμηλίων! (ΒΙΝΤΕΟ)

55555
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΊΩΝ

Δεν έχουν τελειωμό οι προσβολές και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών!!

Κατάθεσαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο 
πολιτιστικής κληρονομιάς, εξώδικο στην Ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των ανασκαφών .
Ζητούν να συμμετάσχουν στις ανασκαφές και να επιστραφούν στην “μητέρα χώρα”, οι αρχαιολογική θησαυροί που βρέθηκαν και θα βρεθούν τις επόμενες μέρες!!!

Επίσης επιμένουν,σύμφωνα με το...

Τι αποκαλύπτουν οι Σφίγγες της Αμφίπολης

Είναι χαραγμένες πάνω σε νομίσματα του 530 π.Χ

Σε τετράδραχμα 14,40 και 12,90 γραμμαρίων, σε δυόβολο 1,40 γραμμαρίων καθώς και σε υποδιαίρεση του 1/8 του στατήρα, 1,20 γραμμαρίων - σύμφωνα με την αρχαϊκή μέτρηση - φαίνεται πως είναι αποτυπωμένες οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης.
Σύμφωνα με τον νομισματολόγο-ερευνητή Αστέριο Τσίντσιφο, το αρχαίο αυτό νόμισμα πρωτοέκανε την εμφάνιση του στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης, στα τέλη του 6ου αιώνα π. Χ.
Ξεδιπλώνοντας το "κουβάρι" της ιστορίας της περιοχής, ο...

Κορυφώνεται η αγωνία για τον μεγαλοπρεπή τάφο στην Αμφίπολη

Πλησιάζουν όλο και περισσότερο οι αρχαιολόγοι στη μεγάλη αποκάλυψη

Μόλις λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει ο μεγαλοπρεπής τάφος στην Αμφίπολη.
Η ομάδα των αρχαιολόγων υπό την Κατερίνα Περιστέρη έχει ξεκινήσει τις προεργασίες για τη μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου που σφραγίζει τον τάφο και θα επιτρέψει την είσοδο σε αυτόν.
Σύμφωνα, πάντως, με την κα Περιστέρη η αφαίρεση γίνεται πετραδάκι-πετραδάκι και με εξαιρετική προσοχή και η διαδικασία ενδεχομένως να κρατήσει ακόμη και...

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

O Guardian αναφωνεί: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι το καλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο - Για αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε

O Guardian αναφωνεί: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι το καλύτερο έργο τέχνης στον

Έναν ακόμη σύμμαχο φαίνεται πως βρίσκει η Ελλάδα στην προσπάθειά της να πιέσει για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, καθώς, ο αρθρογράφος του βρετανικού Guardian, Τζόναθαν Τζόουνς, δηλώνει ότι η φυσική τους θέση είναι στην Αθήνα.

Ο Τζόουνς σε άρθρο του στον Guardian επισημαίνει ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα τον έπεισε πως το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το μέρος στο οποίο πρέπει να βρίσκονται τα Μάρμαρα.

«Τι μπορεί να κάνει κάποιος με τα πιο όμορφα έργα τέχνης του κόσμου; 

Πού ανήκουν; 

Πώς πρέπει να φροντίζονται και πού πρέπει να εκτίθενται;»...

Στην κορυφή του κόσμου η Σαντορίνη! - Αφήνει πίσω της Χαβάη και Αμερική...

Στην κορυφή του κόσμου η Σαντορίνη!Οι αναγνώστες του αμερικάνικου περιοδικού 

"Travel and Leisure" 

ψήφισαν τη Σαντορίνη ως τον ομορφότερο νησιωτικό προορισμό του κόσμου, αφήνοντας μάλιστα στη δεύτερη θέση το Μπαλί και στην τρίτη θέση τη νήσο Cape Breton στον Καναδά. 

Σε χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται το νησί Μάουι στη Χαβάη και τα νησιά Γκαλαπάγκος.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013, στον ίδιο διαγωνισμό, η Σαντορίνη είχε πάρει την τέταρτη θέση.

Δείτε την τελική κατάταξη μετά από τη σχετική ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού:

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕO! Αυτοί είναι οι ΗΡΩΕΣ της ΕΛΔΥΚ που γονάτισαν τους Τούρκους

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΤΟ 1974 

Ο Ηρωϊκός Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος 

μιλάει μπροστά στην κάμερα και ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ... 


Δείτε μέχρι το τέλος αυτό το βίντεο.. για να καταλάβετε τι σημαίνει Ελληνική ψυχή...

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ! Ελένη Πορτάλιου εναντίον Αλέξη Τσίπρα - Βγήκαν τα μαχαίρια για το Άγιον Όρος

Σκληρή κριτική ασκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με βολές προς το επικοινωνιακό επιτελείο του ασκεί η απερχόμενη εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ελένη Πορτάλιου, στον απόηχο της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος.

Με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η κ. Πορτάλιου μέμφεται δριμύτατα...

Τέλος οι συλλήψεις για χρέη στην Εφορία

Τέλος οι συλλήψεις για χρέη στην Εφορία Tην αλλαγή του νόμου έτσι ώστε όσοι χρωστούν στην Εφορία να μην θεωρούνται αυτομάτως και φοροφυγάδες και να μην διώκονται ποινικά, 

εξετάζει τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το νέο σχέδιο για την αλλαγή των ποινικών κυρώσεων αναμένεται να κατατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται ότι η...

Πανικός στα σύνορα της Βουλγαρίας και Αλβανίας: Ύποπτα κρούσματα ιού Έμπολα!

Ο πανικός του θανατηφόρου ιού Έμπολα που φθάνουν στα σύνορα της Βουλγαρίας μετά ύποπτα κρούσματα στη γειτονική Αλβανία και τη Σερβία.

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε 40 παράνομους μετανάστες, πέντε από τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν μολυνθεί με την ασθένεια. 
Οδηγήθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου θα πρέπει να εξεταστούν.
Οι μετανάστες προέρχονται από την Αφρική , όπου έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα μέχρι στιγμής. Έχουν έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη συνέχεια έφτασαν στο έδαφος της Αλβανίας, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται ως χώρα διέλευσης προς τη...

Όργιο φημών για τον τάφο στην Αμφίπολη - Οι Σφίγγες και το ψηφιδωτό δάπεδο

Οργιο φημών για τον τάφο στην Αμφίπολη -Οι Σφίγγες και το ψηφιδωτό δάπεδο

Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού του τάφου της Αμφίπολης και η αγωνία όλων μεγαλώνει,

όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση 

υπάρχει και το επακόλουθο όργιο φημών.

Οι Σφίγγες θα παραμείνουν στη θέσης τους
Ετσι τις τελευταίες ώρες διαδόθηκαν πληροφορίες για μετακίνηση των Σφιγγών, κάτι το οποίο διαψεύστηκε, αλλά και για το εντυπωσιακό δάπεδο με τους ρόμβους που υπάρχει στην είσοδο...

Συνεργασία - έκπληξη: Στη ΝΕΡΙΤ ο Αλιάγας!

«Ψήνεται» συνεργασία Αλιάγα με ΝΕΡΙΤ!«Ψήνεται» συνεργασία Αλιάγα με ΝΕΡΙΤ!

Η απάντηση του κρατικού σταθμού στους ιδιωτικούς..

Με τον Νίκο Αλιάγα σκέφτεται να «απαντήσει» η ΝΕΡΙΤ στις μεταγραφές και στις μετακινήσεις των τηλεαστέρων των ιδιωτικών σταθμών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια τηλεόραση, σε συνεργασία με το ΤF1, σχεδιάζει σειρά στην οποία θα φιλοξενούνται ήρωες της καθημερινότητας από όλη την Ευρώπη, με τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες. 
Τα γυρίσματα της σειράς, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια, θα...

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Υπήρχε Ανώτερη Γνώση και Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΙΝΩΪΤΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΜΕ "ΚΥΚΛΟΥΣ" ΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ... 

Ο άνθρωπος, όπως και οτιδήποτε υπαρκτό σ’ αυτόν τον κόσμο, γεννιέται να διατρέχει ένα κύκλο και να πεθαίνει, αφήνοντας πάντα τον σπόρο για μια νέα ζωή, υπακούοντας έτσι στον υπέρτατο «νόμο της περιοδικότητας», που έχει σαν «καμβά» για...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Νατοϊκος Αμερικανός διοικητής στάθηκε ΠΡΟΣΟΧΗ επι δίωρο εμπρός στο κράνος του Μιλτιάδη!

Ποιος είναι ο Αμερικανός στρατηγός διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που στάθηκε δυο ώρες προσοχή μπροστά στο κράνος του Μιλτιάδη που βρίσκεται εκτεθειμένο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Το γεγονός συνέβη,αλλά κρατήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων υπο ακρα μυστικότητα. 
Δεν είναι λίγο πράγμα ολόκληρος στρατηγός του ΝΑΤΟ , επιχειρησιακός , με τρεις σειρές παράσημα και πολεμική δράση ως καταδρομέας να υποκλίνεται -όπως είπε- στον μεγαλύτερο στρατηγό όλων των εποχών!!! 
Ο ΝΑΤΟικός στρατηγός προσήλθε υπό το...

Έως τα 2.500 κυβικά μαρμάρου και για πρώτη φορά η αρχιτεκτονική χρήση του π=3,14 στην Αμφίπολη

Κάθε 24ωρο που περνάει η ομάδα των αρχαιολόγων που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη ανακαλύπτει ευρήματα που εντυπωσιάζουν για την ποιότητα του ταφικού μνημείου που ήρθε στο φως έπειτα από περίπου 2.300 χρόνια.

Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχο του στη Μακεδονία και στα Βαλκάνια, ο τύμβος της Αμφίπολης φθάνει τα 23 μέτρα ύψος με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις. 
Ολόκληρη κατασκευή δηλαδή, από λευκό καλοδουλεμένο μάρμαρο Θάσου, η οποία συγκρατείται στη θέση της από αντίθημα, δηλαδή...

Το απόρρητο σχέδιο "εξόδου" της Ελλάδας από την κρίση

APOLLO 2: ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΕΞΟΔΟΥ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!
Aπο τον Ιan Ford
Δεκέμβριος 2013. Ξενοδοχείο The Waldorf Astoria στον αριθμό 310 της Park Avenue.
Ο Έλληνας αξιωματούχος είχε απέναντί του 3 πρόσωπα που τον κοίταζαν σαρκαστικά.
Θεωρούσαν ότι του έκαναν χάρη κάθε φορά που έμπαιναν στον κόπο να παίρνουν το βλέμμα τους από τον καλοσχηματισμένο πισινό τής αφροαμερικανίδας σερβιτόρας που καθόταν διακριτικά σε απόσταση 3 μέτρων από την παρέα, έτοιμη να ανταποκριθεί με ευγένεια στις...

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς Μνημόνια: Ποιοι θα δουν τους μισθούς τους να εκτοξεύονται στα 8.000 ευρώ

Τρελές αυξήσεις από Σεπτέμβριο σε ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες. 

Σε ποια επίπεδα θα φτάσουν και ποιους αφορούν. 

Αναλυτικά η απόφαση του "Μισθοδικείου" και ποιος ο "πονοκέφαλος" του ΥΠΟΙΚ

«Τρελές» αυξήσεις που βγάζουν το δικαστικό σώμα εκτός… Μνημονίου, θα πάρουν οι δικαστικοί από τον Σεπτέμβριο σε εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του...

Και τώρα έρχεται ο τρόμος: Άμεσα απειλούν τη Βρετανία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Κάμερον: Άμεσα απειλούν τη Βρετανία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ είναι μια άμεση απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο, που πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη τη «στρατιωτική ικανότητά του» για να τη σταματήσει, 

ανέφερε την Κυριακή ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

Σύμφωνα με τον ηγέτη των συντηρητικών, ο οποίος δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Telegraph, η Βρετανία δεν θα πρέπει ωστόσο, να αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ, αλλά πλέον σκέφτεται το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με το Ιράν για την...

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κράτος σας μας ανήκει,αλλάξτε τους νόμους! Θα σας κάνουμε 11 Σεπτεμβρίου


Το νορβηγικό ειδησεογραφικό VG Nett αποκαλύπτει ότι 

οι ισλαμιστικές οργανώσεις της χώρας απαιτούν τη δημιουργία Ισλαμικού χαλιφάτου που να τηρεί τους νόμους της Σαρία

ειδάλλως 

θα προβούν σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον του σκανδιναβικού έθνους παρόμοια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου...

Ανάλυση: H παγκόσμια σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας και η θέση της Ελλάδας


Σε πρόσφατη ανάλυση θέσαμε το πλαίσιο της σύγκρουσης της Δύσης με την Ρωσία (που τώρα έχει επίκεντρο την Ουκρανία), περιγράψαμε τα χαρακτηριστικά της και αποτολμήσαμε ορισμένα σενάρια κατάληξής της. 
Περιληπτικά
1) Πρόκειται για αντιπαράθεση των «κατεστημένων» δυτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των «ανερχόμενων» δυνάμεων (συνασπισμός BRICS και συνοδοιπόροι) υπό την ηγεσία της Ρωσίας. 
2) Γενεσιουργός αιτία της σύγκρουσης είναι η αμφισβήτηση του δολαρίου ως «αποθεματικού νομίσματος» από τις ανερχόμενες δυνάμεις, πράγμα που αποτελεί θανάσιμη απειλή για τις ΗΠΑ και την άπληστη άρχουσα οικονομική ελίτ τους. 
3) Η Δύση, σε αντίθεση με τους μεγάλους πολέμους του 20ού αιώνα, είναι ο...

Ετος φοροδιαφυγής και το 2014: «Μπίζνες» εκατομμυρίων με πλαστά τιμολόγια και εταιρείες «μαϊμού»


Ετος φοροδιαφυγής και το 2014: «Μπίζνες» εκατομμυρίων με πλαστά τιμολόγια και εταιρείες «μαϊμού»

* Στα 613 εκατ. ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες -Το 0,4% του ΑΕΠ
* Παλιά αλλά αποτελεσματικά κόλπα με ψεύτικες επιχειρήσεις, αχυράνθρωπους και εξαφανισμένα τιμολόγια
* Ποιο είναι το δυνατό χαρτί του υπουργείου Οικονομικών

Έξαρση συνεχίζει να παρουσιάζει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, παρά τις προσπάθειες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, καθώς, μόνο για τους πρώτους μήνες του 2014 καταγράφεται φοροδιαφυγή 613 εκατ. ευρώ με πλαστά τιμολόγια και εταιρείες «μαϊμού».
Σύμφωνα με...

Αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα: Αυξήστε μισθούς για να σωθεί η Ευρώπη

Το οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας στο στόχαστρο της ΕΕ. 

"Αυξήστε μισθούς και μειώστε τα υπερβολικά πλεονάσματα"

το μήνυμα των Βρυξελλών στη Μέρκελ

Οι Βρυξέλλες θεωρούν "απαραίτητη" την αύξηση των μισθών στη Γερμανία, καθώς έτσι η χώρα θα βοηθήσει σε πολλαπλά επίπεδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε το...

Οι Ελληνες επέστρεψαν στο 1980: 30 χρόνια πίσω η αγοραστική δύναμη -850.000 πληρώνονται με καθυστέρηση έως και ενός έτους

Οι Ελληνες επέστρεψαν στο 1980: 30 χρόνια πίσω η αγοραστική δύναμη -850.000 πληρ

Την ολική υποχώρηση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων 

καταγράφει έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι επέστρεψαν στην δεκαετία του 1980.
Η αγοραστική δύναμη των πραγματικών μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται στα επίπεδα του 1980, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση.
Σύμφωνα με το...