Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 4 Αυγούστου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 4 Αυγούστου 2024...

Κασσελάκης: Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του στις Σπέτσες

Παράνομη και αυθαίρετη πισίνα έφτιαξε πριν μερικούς μήνες στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, που είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με βάση το Προεδρικό Διάταγμα (21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ που προβλέπει ρητώς ότι:

«Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες, απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές που επιτρέπονται είναι οι...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (03-08-2024)...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν

Από τη στιγμή που ο Πέτρος ο Α’, ο αποκαλούμενος Μεγάλος, εγκαθίδρυσε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Ρωσία και πρόσθεσε δίπλα στην προσφώνηση Τσάρος (Καίσαρας), τον τίτλο του Αυτοκράτορα, η μοίρα αυτής της χώρας, η πορεία της στην ιστορία, σαν να ακολουθεί μία προδιαγεγραμμένη πορεία με ένα φαταλιστικό μοτίβο. 
Μία πορεία που χαρακτηρίζεται από ρήξεις και παλινορθώσεις, δημιουργώντας έναν αέναο κύκλο βίας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και με τους κατακτητικούς πολέμους προς τις όμορες χώρες.
Σταδιακά, οι ελίτ της χώρας χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα∙ στο πρώτο ανήκαν οι εκπρόσωποι του στρατού και της μυστικής αστυνομίας και στο δεύτερο εκείνοι που ήθελαν μια πιο άνετη και επωφελή σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και, κυρίως τη Δύση...

Πυρά ΕΣΗΕΑ κατά Κασσελάκη: Αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους και αυτός κάνει διακοπές

Για απαξιωτική στάση απέναντι στους δημοσιογράφους καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη η ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα αίτημα για συνάντηση που έχει λάβει από την ΕΣΗΕΑ και την ίδια ώρα που ο ίδιος βρίσκεται σε διακοπές, οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και την μισθοδοσία για τον μήνα Ιούλιο...

ΝΔ για Πολάκη: Νέα άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους – Τέλος το κρυφτό με τις μισές διαγραφές

«Ο Παύλος Πολάκης που παραμένει «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν»
όπως τον χαρακτήρισε μετά την μισή και υποκριτική διαγραφή του από την ΚΟ ο κ. Κασσελάκης, ανήρτησε εκ νέου σήμερα παλαιότερο κείμενό του με προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών για να καταδείξει πόσο «δικαιώθηκε»» 
«Τέλος τα αστειάκια και το κρυφτό με τις μισές διαγραφές και την εκθείαση του κ. Πολάκη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση και δεν καταδικάσουν στην πράξη τον κ. Πολάκη διαγράφοντάς τον από μέλος του κόμματός του, τότε και η σημερινή του άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη» προσθέτει.
Καταλήγοντας η ΝΔ αναφέρει ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο μόνος από τον οποίο κινδυνεύει το κράτος δικαίου στη χώρα μας είναι οι ιδέες του κ. Πολάκη, που συνεχίζουν δυστυχώς να αποτελούν την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η νέα ανάρτηση Πολάκη...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθεωτική ανάρτηση από τη FIBA – Τον παρομοιάζει με αρχαίο θεό του Ολύμπου – ΦΩΤΟ

Την τιμητική του και δικαίως έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που γνωρίζει καθημερινά την αποθέωση λαμβάνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ
Ο Γιάννης όλων μας οδήγησε την εθνική στη νίκη επί της Αυστραλίας με 77-71 την Παρασκευή (2/8) με τα όλα τα πιθανά σενάρια για την πρόκριση της εθνικής μας στην επόμενη φάση των αγώνων να είναι ανοιχτά.
Άλλη μια σούπερ εμφάνιση
Ο Αντετοκούνμπο ήταν πραγματικά συγκινητικός και, παρά την μεγάλη του κούραση έφτασε μια ανάσα από το τριπλ νταμπλ με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εντυπωσιακή Μενέζεζ τράβηξε ξανά τα βλέμματα – Ποια είναι η καλλονή που έχει τρελάνει τα social – BINTEO kai

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 
Τελευταίο της… θύμα ήταν η Ιαπωνία, την οποία και κέρδισε με 3-0 σετ (25-20, 25-17, 25-18), κάνοντας το 2/2 στον όμιλό της, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ομάδα της Βραζιλίας κι αυτός δεν είναι άλλος από την εντυπωσιακή Θαΐσα Νταέρ ντε Μενέζες, η οποία τράβηξε για μία ακόμα φορά πάνω της τα βλέμματα...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ελλάδα: Σήμα ξένων υπηρεσιών σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα φέρεται να έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού. 
Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, επί ιρανικού εδάφους.
Οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης με επίθεση κατά ισραηλινού στόχου όχι στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά σε τρίτη χώρα... 

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (02-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τον αποκλεισμό του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Αυτή την φορά στους προημιτελικούς του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου ο Σέρβος επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή (6-3, 7-6) και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα του απλού ανδρών, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Μουζέτι.
Λίγο μετά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημοσίευσε ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας: «Ήρθε το τέλος για ένα κεφάλαιο, αλλά η ιστορία συνεχίζεται. Εις το επανιδείν!»
Δείτε την σχετική ανάρτηση:...

Το πολιτικό «δια ταύτα» του φιάσκου των υποκλοπών

Είναι ολοφάνερο πως τα κόμματα και οι πολιτικοί που επένδυσαν στην υπόθεση των υποκλοπών μένουν τώρα χωρίς αφήγημα. 
Παρότι σε πολιτικό επίπεδο αυτή η ιστορία συνεκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, υπήρχε ένα ενδεχόμενο-- αν από την πορεία των ερευνών προέκυπταν στοιχεία εμπλοκής της ΕΥΠ στη χρήση του predator- τότε ο σχετικός φάκελος να αποκτούσε εκτός από νομικό και πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον.
Φαίνεται ότι η επόμενη κίνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί στη...

Γιατί ο Απ. Τζιτζικώστας υπηρετεί τη στόχευση της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν

Όσοι σπεύσουν να αποδώσουν στην επιλογή του κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του επιτρόπου στην Ε.Ε χαρακτηριστικά ενός μικρού και μίζερου τακτικισμού, θα αδικήσουν καταφανώς το πρόσωπο καθώς και τα κριτήρια και τη στόχευση ως προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας στο πλαίσιο της νέας Κομισιόν.
«Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιγράφοντας …ασαφώς αλλά με περισσή σαφήνεια το βαρύ χαρτοφυλάκιο το οποίο έχει θέσει ως στόχο η Αθήνα...

Ολυμπιακοί: Άντρες χτυπούν αλύπητα γυναίκες στα ρίνγκ

Αγώνας πυγμαχίας Ολυμπιακών Αγώνων
Η γροθιά που έφαγε στο πρόσωπο η Ιταλίδα Αντζελα Καρίνι από την (τον) αντίπαλό της Αλγερινή, Ιμάνι Κελίφ, ήταν τόσο δυνατή που αναγκάστηκε να επιστρέψει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει! 
Αποχώρησε κλαίγοντας.
Μια γυναίκα, είτε πρώην άντρας, είτε «Intersex» (δηλαδή δεν έχει αλλάξει φύλο, έχει γυναικεία όργανα αλλά ανδρικά χρωμοσώματα) είναι φυσικό να τσακίσει μια πραγματική γυναίκα - ήδη τα προγνωστικά προϊδεάζουν ότι τις δύο πρώτες θέσεις στην πυγμαχία θα τις καταλάβουν γυναίκες με ανδρικά χρωμοσώματα.
Γι΄ αυτό και η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (ΙΒΑ) δεν αποδέχεται να συμμετάσχουν σε...

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (01-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Πώς οι θεωρίες συνωμοσίας φέρνουν κοινωνική πόλωση και βία

Στον σημερινό τεχνολογικά διασυνδεδεμένο κόσμο, η δυνατότητα να επινοηθούν και να διαδοθούν θεωρίες συνωμοσίας έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ.
 
Αυτό έγινε εμφανές μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Εκατομμύρια άνθρωποι έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις ερμηνείες τους για το γεγονός και τα υποτιθέμενα κίνητρα του επίδοξου δολοφόνου.
Οι θεωρίες των «BlueAnon» υπογραμμίζουν ότι η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη για να επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές. Το BlueAnon, ένα λογοπαίγνιο του QAnon, αναφέρεται σε θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζονται από φιλελεύθερους.
Η ταχεία διάδοση τέτοιων θεωριών τροφοδότησε τις ήδη υπάρχουσες «φούσκες» (echo chambers) τους, όπου η παραπληροφόρηση ενισχύεται συχνά χωρίς επαλήθευση ή κριτική εξέταση.
Ωστόσο, η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν αποτελεί νέο φαινόμενο...

Επιχείρηση «ευέλικτο κράτος»

Η φράση του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ότι «τα μέτρα για την καθημερινότητα δεν πάνε διακοπές» ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς του ότι η θερινή ανάπαυλα του Αυγούστου δεν θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με θέματα που άπτονται των βασικών προτεραιοτήτων.
Η αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων –με τα σούπερ μάρκετ και την ενέργεια στην κορυφή- αποτελεί το μείζον στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε από τον Σεπτέμβριο να μπορεί να παρουσιάσει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως λένε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, η «καθημερινότητα» των πολιτών, όπως περιγράφεται από τα κυβερνητικά στελέχη, δεν αφορά μόνο στο κομμάτι της οικονομίας. Η αλλαγή της συνθήκης επικοινωνίας με το δημόσιο, με την πάταξη της γραφειοκρατίας να αποτελεί το πλέον «χειροπιαστό» αποτέλεσμα για κάθε πολίτη, έχει μετατραπεί σε «στοίχημα» για την κυβέρνηση, ήδη από την προηγούμενη...

Η άνοστη «σαλάτα» της κεντροαριστεράς

Δεν φταίει η καυτή επικαιρότητα
: Η διαδοχή Μπάιντεν από την Κάμαλα, η ροή αίματος στη Γάζα, η ανησυχία στο Γκολάν και την Τεχεράνη, όπως και ο κουρνιαχτός που σήκωσε η οργανωτικά ασουλούπωτη, ιδεολογικά ρηξικέλευθη και εκκεντρικά αυτοαναφορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών.
Εν μέρει οφείλεται και στην θεατράλε κωμωδία που παίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον αψύ και ανοικονόμητο Πολάκη και δευτεραγωνιστή τον πολιτικό τουρίστα Στέφανο (για να καταδειχτεί η έκπτωση της πολιτικής ζωής της χώρας).
Συν αυτά, αλλά και ασχέτως αυτών, ο εσωκομματικός ανταγωνισμός στο ΠΑΣΟΚ για την προεδρεία του κόμματος, περνάει κάτω από τα ραντάρ ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Κάπως ως μη γενόμενη. Βεβαίως συμβάλουν...

Ρηματική διακοίνωση στην Άγκυρα για το Ievoli Relume και επιστολές στον ΟΗΕ για Αν. Μεσόγειο

Με ρηματική διακοίνωση η οποία επιδόθηκε την Τρίτη στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών η Αθήνα αντέδρασε σε όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα νότια της Κάσου με τις έρευνες του ιταλικού πλοίου Ievoli Relume.
Στη ρηματική διακοίνωση που είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση που αφορά προσπάθειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις έρευνες του πλοίου, τον πλου του και τις NAVTEX που εξέδωσε ο Σταθμός του Ηρακλείου και απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της Τουρκίας ότι η περιοχή αποτελεί «τουρκική υφαλοκρηπίδα»...

Βουλή: Θεσμικές ακροβασίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης - Ζητούν να δώσει… εξηγήσεις η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σε θεσμικές ακροβασίες και μάχη διαδικαστικών χαρακωμάτων επιδίδονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας και να υπογράψουν κοινό αίτημα για άμεση διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή και σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη για τις αποφάσεις της. Αντίστοιχο αίτημα έχει ήδη καταθέσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με δηλώσεις της ανέφερε πως...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ο θρήνος της Αριστεράς για τον Χανίγια

Με αναφορές στις ανακοινώσεις μόνο των χωρών που στηρίζουν τη Χαμάς και των οργανώσεων που δρουν συμπληρωματικά στο τρομοκρατικό της έργο, υποδέχθηκε η εγχώρια Αριστερά, την είδηση του θανάτου του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.
Την ίδια στιγμή, που οι διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ σε όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν ξεκινήσει επαφές με τις δυτικές κυβερνήσεις, με σκοπό να τις ενημερώσουν για τις σχέσεις της Τουρκίας και προσωπικά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τους Χούθι και με τους άλλους εχθρούς του Ισραήλ και γενικότερα της Δύσης, η εγχώρια αριστερά δακρύζει για το θάνατο του αρχηγού της Χαμάς
Την ίδια στιγμή, που η Τουρκία, κατηγορείται για τη φιλοξενία που προσφέρει στο αρχηγείο της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, μαζί με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και τους Χούθι στην Υεμένη...

Τσιτσιπάς: "Να δω κατάματα την πρόκληση με τον Τζόκοβιτς και να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο σετ και με 0-2 σετ (5-7, 1-6) επί του Αργεντινού Σεμπάστιαν Μπαέζ (Νο18) προκρίθηκε στους "8" στο μονό ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Επόμενος αντίπαλος ο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε στις επιστροφές του, στην αλλαγή του σερβίς του, καθώς και στη μεγάλη πρόκληση που έχει απέναντί στον Νόλε.
Αναλυτικά όσα είπε:...

Ολυμπιακοι Αγώνες 2024: «Καλύτερο αθλητή του κόσμου» χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο προπονητής της Αυστραλίας

«Τελικός» για την
Εθνική Ομάδα μπάσκετ και το ματς της Παρασκευής με την Αυστραλία (2/8), μετά και τη (30/7) ήττα από την Ισπανία με 84-77.
Στον αγώνα αυτό στάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο προπονητής της Αυστραλίας, Μπράιαν Γκούρτζιαν, που μίλησε με κολακευτικά λόγια για το μεγάλο «αστέρι» της εθνικής μας ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά το τέλος της αναμέτρησης Αυστραλία – Καναδάς, που έληξε με νίκη του δεύτερου με 93-83...

Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο στη Μ. Ανατολή μετά τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε

Εντείνονται οι φόβοι για μια ευρεία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έπειτα από τη
δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, που ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, χαρακτηρίζοντας το χτύπημα ως «σοβαρή κλιμάκωση» που δεν θα επιτύχει τους στόχους της.
Αναλυτές κάνουν λόγο για κρίσιμη κατάσταση καθώς «βλέπουν» πιθανή μία γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή
Η είδηση, η οποία ήρθε σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι εξουδετέρωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το αποτρόπαιο χτύπημα στα...

Τι σηματοδοτεί η δολοφονία Χανίγια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο θάνατος του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, είναι η «πρώτη πιο σημαντική ισραηλινή επιχείρηση από τις επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου»
σχολιάζει ο Μπαράκ Ραβίντ, αναλυτής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής του CNN.
Μολονότι από στρατιωτική άποψη δεν είναι σημαντικός, ο Χανίγια ήταν επικεφαλής των διεθνών σχέσεων της Χαμάς και βασικός συνομιλητής με τους διαπραγματευτές της Αιγύπτου και του Κατάρ για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων. «Η δολοφονία του θα έχει σημαντική επίπτωση σε αυτές τις διαπραγματεύσεις»...

Υποκλοπές: Ηττήθηκαν κατά κράτος και τους φταίει ο διαιτητής

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν σαφής. 
Έθεσε την υπόθεση των υποκλοπών στο αρχείο διότι οι μεν επισυνδέσεις ήταν νόμιμες και δεν προέκυψε ανάμιξη κρατικών υπηρεσιών στη χρήση του παράνομου λογισμικού predator. 
Έτσι, έκλεισε μια περίοδος, μετά από δύο χρόνια ακριβώς, με τη δικαίωση όλων αυτών που κατηγορήθηκαν ότι κρύβονταν πίσω από τις παρακολουθήσεις.
Δύο πράγματα ενδιέφεραν τον Άρειο Πάγο. 
Πρώτον, αν οι επισυνδέσεις είχαν τα τυπικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο νόμος και δεύτερον, αν το predator τον φύτεψε σε 28 κινητά η ΕΥΠ...

Από το… σκάνδαλο Novartis στις υποκλοπές και τελικά όλα στον κουβά…

Τι πράγμα; 
Δεν παρακολούθησε η ΕΥΠ ή άλλη εντεταλμένη με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας κρατική υπηρεσία χρησιμοποιώντας το λογισμικό predator; 
Αίσχος! 
Και πώς θα πορευτούν από τούδε οι σεναριογράφοι της συνωμοσίας; 
Οι υποκλοπές, όπως και η Novartis ήταν μια κάποια λύση. Βολεύονταν κι η Αντιπολίτευση, έβρισκε την ευκαιρία να κάνει μια κάποια δουλειά αντιπολίτευσης…
Η ουσιαστική σε περιεχόμενο, επεξηγηματική και δωρική στην αντίληψη ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτυχίας Αδειλίνη για το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με κυβερνητική εμπλοκή σε σκάνδαλο υποκλοπών βάζει τέλος σε μια διετή ιστορία, η οποία πάντως δεν συγκίνησε την κοινή γνώμη.
Οι πολίτες στην πλειονότητα τους δεν «τσίμπησαν» στη συνωμοσία δήθεν κυβερνητικών υποκλοπών...

Όλοι ένοχοι κι ας λέει ο Άρειος Πάγος ό,τι θέλει!

Αδιάφορα για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Αφήνουν την αλήθεια στο πλάι και εστιάζουν στις δικές τους προειλημμένες καταδικαστικές αποφάσεις, που αποτελούν ευτελή, αλλά πολύτιμη πολιτική καύσιμη ύλη. 
Με τις δικαστικές αποφάσεις να διαψεύδουν και να εξουδετερώνουν το τρέχον πολιτικό αφήγημα, η αντιπολίτευση οξύνει ακόμα περισσότερο την ένταση.
Σοβαρά κλονισμένη, σύμφωνα με δήλωση του, είναι η εμπιστοσύνη του Στέφανου Κασσελάκη από την ανεμοδαρμένη Μύκονο, προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, σχετικά με την απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσης των υποκλοπών.
Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι...

Εντυπωσιακό βίντεο της Lockheed Martin για τα ελληνικά F-35: «Είναι ο Δίας και οι αστραπές του»

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Lockheed Martin για την ένταξη της Ελλάδας στην «οικογένεια των F-35» η αμερικανική εταιρεία ανέβασε ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο παρομοιάζει το μαχητικό 5ης γενεάς με τον Δία, τον βασιλιά των Ελλήνων Θεών που εξουσιάζει τον Όλυμπο με τις αστραπές του και διατηρεί την ειρήνη.
«Η Ελλάδα επέλεξε το F-35 Lightning II ως το επόμενο αεροσκάφος της, αποτελώντας τη 19η χώρα που αγκαλιάζει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο» επισημαίνει η εταιρεία στην ανάρτησή της.
Στο βίντεο που ακολουθεί σημείωνει με έμφαση ότι το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στο Instagram του διαιτητή ξιφασκίας που αδίκησε την Γκουντούρα - Όλοι είδαμε τι έκανες, ντροπή!

Μεγάλη κουβέντα άνοιξαν οι αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Μαρτιλότι, στην ξιφασκία και τον αποκλεισμό από τους 4 στους Ολυμπιακών Αγώνες 2024 της Δώρας Γκουντούρα.
Μετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από τη Γαλλίδα Μανόν Απίτι Μπρουνέ, η οποία τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Ιταλός διαιτητής δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στο Facebook από Έλληνες που ήταν έξαλλοι με τις αποφάσεις του.
«Ο χειρότερος διαιτητής όλων των εποχών. Όλοι είδαμε τι έκανες. Ντροπή!»,
«Μόνο τυφλός θα σε έλεγε καλό διαιτητή» και 
«Πολλά λεφτά, έτσι; Δεν βλέπεις χρώματα, ειδικά το πράσινο, δύο φορές;»...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Άγιον Όρος: Η αλήθεια για τη Μονή Εσφιγμένου - Τι λέει ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος

Εισροή αδιαφανών χρημάτων στους καταληψίες της Μονής
«Την εφαρµογή του Καταστατικού Χάρτη και τον σεβασµό του τον οφείλει και η ελληνική Πολιτεία αλλά και οι µοναχοί που εγκαταβιούν νόµιµα στο Αγιον Ορος» επισηµαίνει ο καθηγούµενος της Ιεράς Μονής Εσφιγµένου, αρχιµανδρίτης Βαρθολοµαίος
Μια υπόθεση που µπορεί να λάβει προεκτάσεις τόσο εντός Ελλάδας όσο και σε ευρύτερο γεωπολιτικό επίπεδο εκτυλίσσεται εδώ και δεκαετίες στο Αγιον Ορος, µε τη Μονή Εσφιγµένου, που τελεί υπό κατάληψη, να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αφορµή στάθηκαν δηµοσιεύµατα που έκαναν λόγο για επικείµενη επέµβαση της Αστυνοµίας στο υπό κατάληψη κτίριο της µονής για την εφαρµογή πολυάριθµων δικαστικών αποφάσεων. Πρόκειται για υπόθεση που χρονολογείται από το 1972, µε...

Η Δικαιοσύνη ρίχνει «αυλαία» στο θέμα των παρακολουθήσεων

Ήταν τον Αύγουστο του 2022, όταν η είδηση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο, έφερνε το πολιτικό σκηνικό της χώρας μπροστά σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους, με το θέμα των υποκλοπών, όπως ονομάστηκε, να πυροδοτεί το πολιτικό σκηνικό και να μονοπωλεί την πολιτική αντιπαράθεση. 
Δύο χρόνια αργότερα, η Δικαιοσύνη, στο ανώτατο επίπεδο, αυτό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διερευνούσε τους τελευταίους 9 μήνες την υπόθεση, δημοσιοποίησε τα συμπεράσματά της, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της ΕΥΠ ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού με το predator, ρίχνοντας ουσιαστικά «αυλαία» για τα πολιτικά πρόσωπα.
Η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση, κλείνει στο δικαστικό επίπεδο το θέμα των παρακολουθήσεων. Ανοίγει, ταυτόχρονα, ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης...

Αυτό είναι το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σύνδεση του Predator με κρατικές υπηρεσίες

Σε τρία βασικά συμπεράσματα καταλήγει η έρευνα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. 
Μετά από ενδελεχή έρευνα που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ανακοίνωσε σήμερα το πόρισμα.
Σύμφωνα μ' αυτό τα βασικά σημεία στα οποία κατάληξε η έρευνα είναι:
  • Καμία σχέση δεν έχει το predator με τις κρατικές υπηρεσίες (ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ ΕΛΑΣ)
  • Νόμιμες είναι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
  • Παραπέμπονται σε δίκη οι τέσσερις υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:...

Κρυφή δημοσκόπηση αποτυπώνει την αλλαγή κλίματος - 29-07-2024

Μπορεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκάλεσε πρόσκαιρους τριγμούς στη ΝΔ και να δημιούργησε ελπίδες στα κόμματα της κεντροαριστεράς, όμως οι τελευταίες εξελίξεις με τον Πολάκη φαίνεται πως τις… ψαλίδισαν.
Το περιστατικό με τη νομική σύμβουλο του Άδωνι Γεωργιάδη σε Επιτροπή της Βουλής, φαίνεται πως ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα για τον Παύλο Πολάκη ήταν τόσο βαρύ που δεν του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν και μόνο του το ανακοίνωσαν. Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως είναι και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διεγράφη από το κόμμα.
Ωστόσο, η διαγραφή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού ο Παύλος Πολάκης έχει… κοινό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, εντός του κόμματος ο «πόλεμος» συνεχίζεται και αυτό αποσυσπειρώνει τους ψηφοφόρους…

Ταυτόχρονα, στο ΠΑΣΟΚ ο… εμφύλιος είναι σε άλλο επίπεδο όπου επτά διεκδικούν την προεδρία μετά το «χαστούκι» των ευρωεκλογών...

Ερντογάν: Απειλεί να εισβάλει στο… Ισραήλ

Αν αυτή την απειλή δεν τη διατύπωνε γείτονάς μας θα μας έπιαναν τα γέλια. Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με άτομο που πιστεύει ότι συνομιλεί με την Ιστορία, η κατάσταση είναι μάλλον σοβαρή. 
Παραθέτω ολόκληρη την προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αναφέρεται στο Ισραήλ: «Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. (Τα κεφαλαία δικά μου). Αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κραυγαλέα περιφρόνηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την πρόταση «δεν υπάρχει τίποτα που να μας σταματά…». Οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου υπάρχουν για να θέτουν φραγμούς στην επιθετικότητα των αυταρχικών καθεστώτων που πιστεύουν στο δίκαιο του ισχυρότερου και έχουν την αντίληψη πως η διεθνείς συνθήκες αναθεωρούνται με την άσκηση βίας ή την απειλή άσκησής της. Αυτό ακριβώς που έκανε ο Πούτιν στην Ουκρανία...

Ουσιαστικό λίφτινγκ με διακύβευμα μια επιπλέον νίκη στη μάχη της καθημερινότητας

Κάποτε οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων - όπως και οι υπουργοί για να μην κρύβουμε κάτω από το χαλί την πραγματικότητα της χώρας επί δεκαετίες - αρκούσε να είναι πιστοί στο κόμμα, να μην σηκώνουν περισσότερο ανάστημα από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και να επιδεικνύουν σωτήρια ευελιξία στη δημοσιο-υπαλληλική δημογεροντία των υπουργείων.
Οι κουμανταδόροι και οι διακοσμητικοί, υπερτερούσαν όσων είχαν γνώση του αντικειμένου τους, διοικητικές ικανότητες, στόχους και παρήγαγαν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα
Οι περιπτώσεις των ανθρώπων που ξεχώρισαν σε θέσεις Γενικών Γραμματέων, μνημονεύονται ακόμη στα υπουργεία απ’ όπου πέρασαν, με ορισμένους εξ αυτών να εισπράττουν ως έμπρακτη και τιμητική διάκριση, τη διατήρησή τους κατά την εναλλαγή...

«Στοίχημα» για την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία

Η αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, η παραγωγή και υλοποίηση απτών και μετρήσιμων πολιτικών, εξακολουθεί να παραμένει το μείζον για το Μέγαρο Μαξίμου, αρχής γενομένης από τις κάλπες του Ιουνίου, όταν το βασικό συμπέρασμα του αποτελέσματος ήταν ότι όσα γίνονται ή αποφασίζονται, δεν έχουν αυτομάτως αντίκρισμα στην καθημερινότητα του πολίτη.
Οι αλλαγές των προσώπων στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων ήταν το πρώτο βήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος και η απόδοσή του να μεγιστοποιηθεί. Συνέχεια αυτών των αποφάσεων, ήταν οι αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων, των ανθρώπων δηλαδή, που ουσιαστικά «τρέχουν» τα θέματα της αρμοδιότητάς τους μέρα με την μέρα.
Η αξιολόγηση όσων βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα οδήγησε σε...

Ισραήλ: Το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία από τη Συμμαχία

Στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλήσει με «εισβολή» στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς κάλεσε τη Δευτέρα το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση οξύνει την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία»...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (30-07-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Σαν Τρολ και στα εθνικά θέματα ο Stefanos!

Η ελαφρότης, η υιοθέτηση τουρκικών ισχυρισμών και οι έξαλλες κραυγές στα σόσιαλ μίντια, δεν προσφέρονται για τα εθνικά θέματα.
Το ευτυχές είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί μεν την επιδραστικότητά του σε ένα αφιονισμένο κοινό, κυρίως αντιμητσοτακικό και δευτερευόντως αντιδεξιό, αλλά χάνει ταχέως το κύρος του στην ευρύτερη κοινή γνώμη. Όπως παραστατικά έγραψε κάποιος, στέρεψε το ενδιαφέρον για όσα λέει, μοιάζει σαν γκαζόζα που ξεθύμανε…
Λέμε «ευτυχές» επειδή θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνος αφού στηρίζει την αντιπολιτευτική του ρητορική σε διαδόσεις και ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας. Κάτι που ουδέποτε έχει γίνει στο παρελθόν σε τέτοια ένταση και με τέτοια ελαφρότητα...

Τα «διδάγματα» του επεισοδίου της Κάσου και οι επόμενες προκλήσεις στην ελληνική ΑΟΖ

Το επεισόδιο της Κάσου
με το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume ανέδειξε ότι όχι μόνο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας παραμένουν ζωντανές, αλλά ότι η Άγκυρα με αφορμή τα μεγάλα και σημαντικά έργα πόντισης καλωδίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να θέσει υπό περιορισμούς την άσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο στη δυνητική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε αυτήν ακόμη την οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ.
Η κρίση νότια της Κάσου αποφεύχθηκε με ένα «εφεύρημα» το οποίο κάθε άλλο παρά αθώο είναι.
Όταν το Ievoli Relume βρήκε απέναντι του τα τουρκικά πολεμικά πλοία που εμπόδιζαν τις έρευνές του σε μικρή περιοχή εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ και...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγκλονίζει το κλάμα της Δώρας Γκουντούρα που είδε να της «κλέβουν» μια επική νίκη – Χαμός στα social media

Η συγκλονιστική εμφάνιση της Δώρας Γκουντούρα στον σημερινό (29/7) προημιτελικό του απλού γυναικών στη σπάθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 άφησε γλυκόπικρη αίσθηση αφού δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά της ξιφασκίας που τόσο άξιζε.
Η ήττα με 15-13 από την Γαλλίδα και… γηπεδούχο Μανόν Απίτι Μπρουνέ μπορεί να σήμανε το τέλος της πορείας της στη φετινή Ολυμπιάδα, όμως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη διαιτησία της αναμέτρησης.
Οι δύο τελευταίο πόντοι που κέρδισε η Γαλλίδα, οδηγώντας την στην τελική νίκη, αμφισβητήθηκαν έντονα από την ελληνική πλευρά με τον προπονητή της Γκουντούρα, Θανάσης Δελενίκας, μετά το πέρας της αναμέτρησης να κάνει λόγο για «σκάνδαλο»...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Έντονες αντδράσεις εναντίον Τούρκου βουλευτή: «Παραμύθι η γαλάζια πατρίδα»

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έμπειρου βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι», το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP και πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμίκ Ταν, επικρίνοντας τη στάση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι «όσο το ΑΚΡ ισχυροποιούσε τη θέση του, έτεινε να μπλέκει τον τυχοδιωκτισμό με την εξωτερική πολιτική. […]
Σε κάθε περίπτωση προτίμησε να ασκεί εξωτερική πολιτική με φωνές και κραυγές. Και δεν σταμάτησε εκεί. Ενίοτε ονειρεύτηκε την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν αρκέστηκε με τις διασυνοριακές (σσ στρατιωτικές) επιχειρήσεις, αναζήτησε υπερπόντιες περιπέτειες. Μόλις δυσκόλεψαν οι συνθήκες...

Ουρικό οξύ: Τι κάνουν καφές, αυγά και ντομάτες – Μέτρηση στο σπίτι

Τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η γενετική.
Αυτό το άρθρο διερευνά τις κύριες αιτίες που αυξάνεται το ουρικό οξύ, το πώς ορισμένες τροφές όπως ο καφές, τα αυγά και οι ντομάτες το επηρεάζουν και πώς να ελέγξετε τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σπίτι.
Το ουρικό οξύ είναι ένα απόβλητο προϊόν, που βρίσκεται στο αίμα και το οποίο δημιουργείται κατά τη διάσπαση των πουρινών: ουσιών που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα και ποτά.
Κανονικά, το ουρικό οξύ διαλύεται στο αίμα και περνά μέσω των νεφρών στα ούρα. Ωστόσο, εάν το...

«Καμία χώρα δεν θέλει να πάθει ότι έπαθε η Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μία διοργάνωση την οποία πολλές χώρες είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν. 
Βέβαια, αυτό που πρέπει να βρεθεί πάντα είναι η φόρμουλα ούτως ώστε αυτές να μη βγουν ζημιωμένες από την Ολυμπιάδα, αλλά αντίθετα να έχουν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος...

Στη βάση της κοινωνικής ατζέντας ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Με χρονικό ορόσημο τον Σεπτέμβριο και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά στο σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, με σαφές πλέον ότι το μεταρρυθμιστικό πρόσημο, που αποτελούσε έως σήμερα το βασικό ζητούμενο των πολιτικών που επιλέγονται, δίνει τη θέση του στο κοινωνικό στίγμα, που το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να έχουν οι στοχεύσεις συγκεκριμένων κομβικών υπουργείων. Έτσι, τα υπουργεία Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Παιδείας και -προφανώς λόγω της συγκυρίας- Ενέργειας, μπαίνουν «στην πρώτη γραμμή».
Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εντάξει τις αλλαγές, που σχεδιάζονται και κάποιες ήδη υλοποιούνται, στους τομείς αυτούς, σε μια γενικότερη πολιτική «επικεφαλίδα», το διακύβευμα της μεταπολίτευσης...