Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Έχει ιστορική ευθύνη ο Καραμανλής, ας μιλήσει επιτέλους..!


Έχει ιστορική ευθύνη ο Καραμανλής να μιλήσει επιτέλους για τα όσα πραγματικά συνέβησαν και τον οδήγησαν στην απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ήξερε ότι η χώρα θα οδηγούνταν σε τέτοια εξάρτηση από τις κραταιές ξένες οικονομίες ή όχι; 
Αν ναι, γιατί δεν το έλεγε; 
Είχε ενημερώσει τον Παπανδρέου για το τι θ' ακολουθήσει;
Εμείς πιστεύουμε πως ναι ήξερε ο Καραμανλής και είχε ενημερώσει τον  Παπανδρέου για το τι θ' ακολουθήσει.
Παρ' όλα αυτά όμως, ο Παπανδρέου  δεν παρείχε την απαραίτητη και περιβόητη... συναίνεση, στην κυβέρνηση του Καραμανλή, ωστε ν' αντιμετωπιστούν από κοινού τα επερχόμενα, όπως δηλαδή γίνεται σήμερα! 
Αν όχι, δεν ήξερε δηλαδή ο Καραμανλής, τότε ποιοι μεθόδευαν μια τέτοια εξέλιξη και τον ανάγκασαν να πάει σε εκλογές;
Ήξερε ο Καραμανλής για την μυστική διπλωματία του Παπανδρέου;

Τι ρόλο παίζει ο Παπαδήμος;

Μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, έρχονται στην επιφάνεια συγκλονιστικά στοιχεία για τη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει ο Παπανδρέου σε όλα τα...
...μείζονα εθνικά ζητήματα. 
Τώρα αποκαλύπτεται από τον διεθνή τύπο και επιβεβαιώνεται από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος προορίζεται να αναλάβει τον ρόλο του επόπτη της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας. 
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι δεν δέχθηκε προεκλογικά να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ με σκοπό να τεθεί επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού οι Ευρωπαίοι τον προόριζαν σε άλλο ρόλο στην Αθήνα λίγους μήνες αργότερα. 
Χαλάλι μας!

7 σχόλια:

Antilogos είπε...

Η "Αφωνία" Καραμανλή δεν είναι αποδεκτή.

Έχω γράψει πάμπολλες φορές ότι ΟΦΕΙΛΕΙ να μιλήσει στον Ελληνικό λαό που τον τίμησε δύο φορές με το ανώτατο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Η μαύρη πέτρα που πέταξε μετά τις εκλογές προσβάλει και τον ίδιο αλλά και όσους είχαν πιστέψει σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής δεν πέταξε μαύρη πέτρα. Και θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Και ακόμα δεν είναι, αν και από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει να έρθει.

Και ίσως τελικά ήρθε ο καιρός όλοι εμείς να σταματήσουμε να τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ και να είμαστε πιο υποψιασμένοι, να συνδυάζουμε πληροφορίες και να μην ψηφίζουμε τον κάθε παροχολόγο.

Και κάτι ακόμα νομίζω πως μόλις μιλήσει ο Καραμανλής θα έχει πολλά να πει και για τις πιέσεις και τα παιχνίδια στην πλάτη του (και πλάτη μας) για όλα τα εθνικά θέματα...

Υπομονή λοιπόν...

Antilogos είπε...

Εύχομαι να είναι όπως τα λέτε.
Θέλω να πιστεύω σε ότι με αφορά ότι δεν εμπίπτω στην κατηγορία του καταναλωτή κουτόχορτου.
Η γνώμη μου όμως είναι πως έχει τραβήξει αυτή η σιωπή του...

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Ενώ οι συμφορές που υπέστη η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Καραμανλή ήταν κυρίως επιβεβλημένες από την υπερεξουσία (πυρκαγιές, δοτός χουλιγκανισμός τον Δεκ. του 2008) ή εισαγόμενες, ως αποκαλυφθέντα σκάνδαλα από συνεργάτες-σφήνες, τους οποίους κάλυψε μεν ο ΚΚ. στην ΔΕΘ το 2008 για λόγους τακτικής, εκαπαραθύρωσε όμως από τις λίστες υποψηφίων στις εκλογές το 2009 μαζί με τον Αλαγοσκούφη, ο οποίος εφάρμοζε βραδυφλεγή υπόθαλψη με οικονομικές ρυθμίσεις που συχνά προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα, στην περίπτωση του Παπαντρέου και στο σκυλολόι του είναι προφανής και απροκάλυπτος ο ανθελληνισμός.
Πρόκειται στην ουσία ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ. Και ο Καραμανλής αποδέχθηκε συμβιβασμούς με βαρύτατες συνέπειες για τον τόπο, στα πλαίσια του υπάρχοντος συσχετισμού δυνάμεων, ούτως ώστε να μπορέσει να προωθήσει ένα κοινωνικό-πολιτικό μήνυμα για τον μεσαίο χώρο, την απειλούμενη με καταστροφή μεσαία τάξη - η οποία αποτελεί την πλειοψηφία στην Ελλάδα - καθώς και μια ατζέντα στα Εθνικά, διαφορετική από αυτή των μέχρι τώρα "yes men", χωρίς φανφάρες και με πραγματική σεμνότητα και ταπεινότητα.
Αυτές στάθηκαν οι αιτία να δεχθεί κλιμακούμενες επιθέσεις που αποσκοπούσαν όχι μόνο στην πλήρη πολιτική, αλλά και στην πλήρη ανθρώπινη απαξίωσή του. Και η μεν πρώτη μπορεί στο φινάλε, για κάποιον που έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα προς το ζην, να είναι θέμα γοήτρου, η δεύτερη όμως αφορά την ουσία της ύπαρξης, για κάθε άνθρωπο που διατηρεί ίχνη αξιοπρέπειας και για το άμεσο περιβάλλον του.
Ζητώντας από τον Καραμανλή να προβεί σε μεγαλύτερη ρήξη (πρακτική την οποία οφείλει να κάνει για λόγους ήθους) και συνυπολογίζοντας τις ύπουλες επιθέσεις που έχει ήδη αυτός δεχθεί, του ζητάμε ίσως να γίνει πολιτικός μάρτυρας. Το επιχείρημα της υποχρέωσης απέναντι σε αυτούς που τον εξέλεξαν δυο φορές, δεν επαρκεί, όταν σημαντικότατο τμήμα του κόμματος του οποίου προήδρευσε αποδέχεται την απαξίωσή του.
Δεν δικαιούμεθα να απαιτούμε από κάποιον να γίνει Ρομπέν των Δασών στα πολιτικά ναρκοπέδια. Εάν δεν καταδικάσουμε απερίφραστα την υπόθαλψη που υπέστη και δεν δηλώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πράξουμε τα δέοντα για να τον υπερασπιστούμε στην περίπτωση που τολμήσει την ρήξη με αυτούς που διαλύουν ύπουλα τον τόπο με ανάλογο δικό μας κόστος, δεν αξίζουμε αυτήν την θυσία.
Προσωπικά δεν ψήφισα ποτέ Καραμανλή. Επειδή όμως με πνίγει το δίκιο όταν βλέπω τέτοιο απαράδεκτο χειρισμό ανθρώπου, όπως στην περίπτωση του πρώην Πρωθυπουργού, δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να πάρω μαγκούρα, όποτε αυτός αποφασίσει να βάλει τάξη.
Εναπόκειται στην κρίση του το αν, το πως, ή το πότε. Οι ρήξεις δεν επιχειρούνται στο πόδι, ούτε σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει "λιγάκι έγκυος". Το δικό μου καθήκον φρονώ ότι βρίσκεται στο να δηλώνω συνεχή ετοιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Mποτίλια στο πέλαγος με τέτοια υποστήριξη στον Καραμανλή και να μας λές οτι ποτέ δέν τον ψήφισες, είμαι αρκετά περίεργος να μάθω τί ψήφισες στις περασμένες και τις προπερασμένες εκλογές. Εγώ βάζω κάτω τα τελευταία έξι χρόνια μία μία όλες τις μέρες, όλες τις εμφανίσεις του Καραμανλή, όλες τις ομιλίες του, όλες τις συνεντεύξεις τα πάντα. Προσπαθώ να βρώ κάτι θετικό σε αυτόν τον άνθρωπο προσωπικά τον Καραμανλή τον ίδιο λέω όχι την Νέα Δημοκρατία, μιά θετική πρωτοβουλία του, κάτι έναν καλό λόγο του όχι για να τον υποστηρίξω εγώ αλλά για να δικιολογήσω όλους αυτούς που τόσα χρόνια τον υποστήριζαν με τέτοιο φανατισμό που ξεπερνούσε τα όρια ακόμα και του θρησκευτικού.
Δυστυχώς δέν βρίσκω απολύτως τίποτα, οι υπογραφές για τους αγωγούς δέν μου λένε τίποτα αφού οι αγωγοί δέν θα γίνουν ποτέ.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
ζω μόνιμα στο εξωτερικό (Βερολίνο)εδώ και 36 χρόνια και δεν ψηφίζω. Η αποχή στην περίπτωσή μου ως στάση δεν διέπεται μόνο από γεωγραφική απόσταση, αλλά αποτελεί συγκεκριμένη πολιτική επιλογή.
Μην θεωρούμε όμως την ψήφο ως μόνη πολιτική πρακτική.
Κατά το έτος 2005 έτυχε να προεδρεύσω της Ελληνικής κοινότητος στο Βερολίνο, όπου έτυχα θερμής στήριξης και είχα την τιμή και την ευτυχία να συνεργαστώ άριστα με τους συναγωνιστές της ΤΟ. της ΝΔ. της Καραμανλικής πτέρυγας.
Εξαίρετοι υπουργοί και άλλοι επιτελικοί της κυβέρνησης του ΚΚ. στήριξαν με θέρμη την προσπάθειά μας να οργανώσουμε τους φιλέλληνες στο Βερολίνο, καθώς και την πρότασή μας να μπούμε δυναμικά στην Γερμανική αγορά με τα αγροτικά μας προϊόντα, ενεργοποιώντας του Έλληνες ανέργους στην Γερμανία, για την προώθησή των Προϊόντων στις κατά τόπους αγορές, με ταυτόχρονη στροφή των καλλιεργειών προς τα οικολογικά προϊόντα και τα προϊόντα ποιότητος.
Προφανώς στην εκτίμηση του ρόλου του κ. πρώην Πρωθυπουργού διαφωνούμε. Χωρίς διάθεση αυτοδιαφήμισης, επειδή επί του προκειμένου θέματος έχω προβεί σε κάποιες αναρτήσεις στην ταπεινή ιστοσελίδα μου και για να μην επιβαρύνω με μακροσκελείς τοποθετήσεις τα εδώ σχόλια, σε καλώ εάν υπάρχει ενδιαφέρον να την επισκεπτείς. Στην ανάρτηση με τίτλο "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", καθώς και σε αυτή που προηγήθηκε της συγκεκριμένης, επιχείρησα μια εκτενή αναφορά στο θέμα (bostopel.blogspot.com).
Αναμφιβόλως, ως μη μέλος ή οπαδός του κόμματος της ΝΔ., δεν νομίζω ότι είμαι κατάλληλος για να διαμορφώσω προτάσεις για την προκοπή του συγκεκριμένου κόμματος.
Παρακολουθώ όμως με ενδιαφέρον το παρόν ιστολόγιο, το Poleatics, καθώς και την "Κοινή μοίρα" μεταξύ άλλων. Το ήθος, η παρρησία, αλλά και η οπτική αυτών των ιστολόγων με βρίσκει σύμφωνο χωρίς επιφυλάξεις, παρόλο ότι προέρχομαι από την αριστερά (μαοϊκοί) τους Παλαιοημερολογίτες (ΓΟΧ) το αντιμιλιταριστικό κίνημα και το κίνημα διάδοσης των ιδεών του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους.
Πέραν αυτού δηλώνω αποφασισμένος συνοδοιπόρος του Καραμανλισμού και δεν φείδομαι κόστους για την προώθηση των αξιών που αυτός εισηγήθηκε, οι οποίες ξεπερνούν το εύρος της ΝΔ, άσχετα εάν αυτό δεν έχει καταστεί ακόμη εύκολα κατανοητό.
Ελπίζω σε μια δυναμική επάνοδο του Καραμανλή, σε βάση αρχών, χωρίς επιβλαβείς συμβιβασμούς με τα ανθελληνικά κυκλώματα και δηλώνω ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.
Με αυτή την ευκαιρία εκφράζω για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μου απέναντι στους συναγωνιστές του Καραμανλισμού, για την στήριξη που μου παρείχαν στην σύγκρουση με το χαφιεδαριό της ξένης και ντόπιας ακρίδας.

Ανώνυμος είπε...

Έξι χρόνια ήταν πρωθυπουργός, δεκατρία αρχηγός κόμματος , πίσω του είχε την πλέον ιστορική παρακαταθήκη της Ελλάδας και όμως δεν κατάφερε να φτιάξει το δικό του δίκτυο ενημέρωσης και παρέμβασης στα ΜΜΕ, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του Σημίτης.

Ο λόγος για τον Καραμανλή που θέλει να μιλήσει για την οικονομική κατοχή της χώρας αλλά φοβάται ότι θα πέσουν πάνω του , εκτός από τους πολιτικούς , όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Ένας από τους ελάχιστους συνεργάτες του ανέφερε σήμερα ότι ο Καραμανλής είναι πικραμένος με την κατάσταση ενώ κανένας, ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Σαμαράς , δεν τον έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να τον ρωτήσουν για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε και πως μπορούσε να αποφευχθεί.

Από τη μια μεριά βλέπει ότι δεν διαθέτει κόμβο επικοινωνίας με το κεντρικό σύστημα των ΜΜΕ και από την άλλη ξαναπήρε κοντά του τον Ρουσόπουλο!
Κάποιοι λένε ότι χθες τηλεφώνησε σε εκδότη κορυφαίας εφημερίδας και εκείνος τον συμβούλευσε να μην πει τώρα τίποτα γιατί θα τον βγάλουν μπροστά και δεν θα μπορεί να αντιδράσει.
Εκεί έφτασε...
parapolitika.gr