Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο "όγκος" ενάντια στη βία .

Παρακολουθώντας το οπτικό υλικό που πρόβαλαν τα τηλεοπτικά κανάλια από την «εξόρμηση» των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά των καταστημαρχών στην καταστροφική μανία των 20-25 κατευθυνόμενων και εξαρτημένων (ξέρω πολύ καλά τι γράφω) νεαρών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δράση των κουκουλοφόρων εξελίσσεται και περιορίζεται αυστηρά στο κέντρο των Αθηνών . Από την μια πλευρά υπάρχει το ορμητήριο , η αποθήκη και το ...καθαρτήριο των Πανεπιστημιακών σχολών και του παρεξηγημένου ασύλου.
Από την άλλη η ψυχοσύνθεση του κοινωνικού ιστού είναι δυσανάλογη και πολλές φορές αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση που μπορεί να χωρίζει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Τα επεισόδια και η δράση των κουκουλοφόρων π.χ στα δυτικά προάστια (μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο) δεν θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε ευκαιρία δράσης. Η αντίδραση των καταστηματαρχών και των συνδημοτών θα ήταν αντιστρόφως ανάλογη με αυτή των αντίστοιχων του Κολωνακίου.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι κουκουλοφόροι όσο και ο καθοδηγητικός σκοτεινός πυρήνας τους.
Προς αυτή την πλευρά έχει στραφεί τελευταίως η προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου μέσω τηλεοπτικών μαϊντανών, μεγαλοσχημόνων κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας και .....«προοδευτικών» πολιτικάντηδων.

Ομιλούν και αφορίζουν συνεχώς την οποιαδήποτε αντίδραση των θυμάτων αλλά και των απλών πολιτών ,που άλλοι εξ αυτών παρακινούμενοι από την ευθύνη και το χρέος του ως πολίτες αυτής της χώρας και άλλοι γιατί γνωρίζουν ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου, αντιπαραθέτουν την μαζικότητα τους έναντι αυτής της εστίας ανωμαλίας.
Δεν πράττουν τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από την θεμελιώδη αρχή των Φυσικών νόμων.
Η δράση εξισορροπείται μόνο με την ισόποση αντίδραση.
Όταν δε η δύναμη της αντίδρασης είναι θετικώς δυσανάλογη με αυτή της δράσης, τότε η τελευταία μηδενίζεται.
Δεν χρειάζεται η αντίδραση να διέπεται από τα αντίστοιχα φαινόμενα της βίας.
Είναι τόσο θετικώς δυσανάλογη που μοναχά η ενεργή και όχι παθητική παρουσία τους, ο ....«όγκος τους», ακινητοποιούν τους οποιουσδήποτε κουκουλοφόρους. Αυτός είναι κανόνας των φυσικών αρχών που διέπουν τα πάντα στον πλανήτη μας. Σ` αυτόν τον κανόνα στηρίχθηκε και η κοινωνιολογική εξέλιξη του ανθρώπου.
Στην προπαγανδιστική αυτή προσπάθεια που εξελίσσεται , θύματα πέφτουν και πολλοί από τους πολιτικούς μας .
Ομιλούν περί φαινομένων ... αυτοδικίας. Τα ...αφορίζουν.
Ψευδώς αναφέρονται και επικαλούνται το κράτος δικαίου. Γιατί ψευδώς ;
Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο 282 περί αυτοδικίας:
«Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης».
Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας νοήμων πολίτης που να πιστεύει ότι σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο είναι δυνατόν να υπάρχει και μια διμοιρία των ΜΑΤ.
Ας αφήσουν λοιπόν τα αποχαυνωτικά και προπαγανδιστικά περί αυτοδικίας γιατί εάν κοιτάξουν δύο άρθρα παρακάτω του Αστικού Κώδικα , συγκεκριμένα στο 284 (περί Άμυνας) θα διαβάσουν ότι: «Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.»
Όσο για εμάς ας καταλάβουμε αυτό που ανέφερα και ανωτέρω. Είμαστε τόσο θετικώς δυσανάλογη ποσότητα που και ΜΟΝΟ ο ...«όγκος μας», ακινητοποιεί την οποιαδήποτε δράση κουκουλοφόρων.
Δεν χρειάζεται η χρήση ανάλογης βίας. ΜΟΝΟ...ο τεράστιος «όγκος μας».
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: