Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Καλές ειδήσεις που δεν αναπαράγονται...γιατί είναι καλές ειδήσεις!

> Στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων…
Η εισοδηματική πολιτική για το 2009, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, υπηρετεί την αδιαπραγμάτευτη επιλογή της Κυβέρνησης να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, και να συνεισφέρουν οι οικονομικά ισχυρότεροι στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.
> Για μια κοινωνία ανθρωπιάς, ένα κράτος με ευαισθησία και ασφάλεια…
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στοχεύουν στην εξυγίανση του σωφρονιστικού συστήματος, την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης και την έμπρακτη παρουσία του κράτους στο πλευρό όλων των πολιτών.
> Λύση ευθύνης και προοπτικής στην Ολυμπιακή…
Παρά τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η Κυβέρνηση δρομολόγησε την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων. Οι διαδικασίες απέσπασαν τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και θα λειτουργήσουν ως «πιλότος» για αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον.
> Στο πλευρό των μικρομεσαίων, στη δύσκολη συγκυρία…
Ενισχύσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους.
> Εκταμίευση αποζημιώσεων για τους αγρότες…
Ξεκίνησε από τις 17 Μαρτίου η καταβολή ενισχύσεων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ σε 200.000 αγρότες, ανεξάρτητα από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ για τις αποζημιώσεις σε βασικά αγροτικά προϊόντα.
> Εξόρυξη πετρελαίου στην Καβάλα…
Μια επένδυση της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ για την εξόρυξη πετρελαίου στην Καβάλα, θα αποδώσει το 40% των εσόδων στο δημόσιο.
> Θέρμανση και ζεστό νερό για τη Φλώρινα…
Με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικό και ωφέλιμο για την εθνική και τοπική οικονομία, ικανοποιούνται οι ανάγκες θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, για τους κατοίκους της Φλώρινας, στο πλαίσιο έργου συνολικής δαπάνης 82 εκατομμυρίων ευρώ.
> Φθηνότερο φυσικό αέριο σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία…
Μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, επιτυγχάνεται στις τιμές του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, μέσω ειδικής ρύθμισης.
> Δορυφορικό Internet στα Πομακοχώρια…
στα οποία εγκαθίσταται πιλοτικά τερματικός παροχής δορυφορικού Internet, σε συνεργασία με την Hellas Sat.

Δεν υπάρχουν σχόλια: