Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Οι αλήτες του Κολωνακίου

Οι Αλήτες του Κολωνακίου
Έχω κάποιες απορίες σε σχέση με τη βία και τους βανδαλισμούς όπως λένε τα κανάλια.
Πέρασαν κάποιοι από το Κολωνάκι και έσπασαν σε 5 λεπτά μερικές βιτρίνες που πουλούσαν το τσαντάκι 500 και 1000 ευρώ και χτύπησαν μερικά αυτοκίνητα BMW και 4χ4 που κόστιζαν όσο οι αποδοχές πενταετίας των κατώτερων εργαζομένων σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε τράπεζες και σε άλλες εργασίες.
Οι δημοσιογράφοι σε όλη την Ελλάδα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εδώ και 3 μέρες τώρα μας έχουν πρήξει με το θέμα, γιατί;;;
Επειδή απειλείται η εθνική ασφάλεια της χώρας;
Γιατί απειλείται;;
Επειδή δεν μπορούν οι κυρίες της καλής κοινωνίας να αγοράζουν κιλότες, καλτσόν και τσαντάκια από το Κολωνάκι με ασφάλεια;;
Ή γιατί δεν μπορεί κάποιος να πάει στο Κολωνάκι να κάνει βόλτα με το τζιπάκι του;;
Ας πάνε από τη λαϊκή που πάει και ο περισσότερος κόσμος.
Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι πριν 3 μέρες σκοτώθηκε μια κοπέλα από τα πυρά ενός κακοποιού που έκανε ληστεία σε κατάστημα του Γερμανού.
Να είναι καλά ο μπάτσος που ήθελε να κάνει τον ήρωα ανάμεσα σε 20 άτομα μέσα σε ένα τόσο στενό μαγαζί.

Και αντί να μιλάνε τα κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι του συστήματος για τη μοίρα του εργαζομένου που αναγκάζεται να ζει χωρίς ελπίδα για 600 και 700 ευρώ εξυπηρετώντας κάθε μέρα 200 άτομα μιλάνε για τις κυρίες του Κολωνακίου και τα βρακιά τους!!
Αντί να κάνουν ρεπορτάζ για το πώς μπορούν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και τι οδηγίες πρέπει να τους δίνονται μας λένε συνέχεια για το Κολωνάκι.
Ρε αι στο διάολο με το Κολωνάκι, αλήτες!!
Πριν πολλά χρόνια εργάστηκα σε ένα κατάστημα τράπεζας και ρωτούσα επίμονα σε περίπτωση ληστείας τι θα κάνουμε γιατί είχαν γίνει 3 εκεί γύρω και ήταν φανερό ότι θα ξαναχτυπούσαν. Και μου είπαν πατάς αυτό το κουμπί. Διαπίστωσα στη συνέχεια ότι το κουμπί ήταν ψεύτικο!!
Και όταν ρώτησα ποιες πρέπει να είναι οι αντιδράσεις μας αν μπει ένας ληστής κανείς δεν μου έδωσε τις σωστές απαντήσεις. Όλοι τα μασούσαν!! Περίμεναν τα καθίκια να κάνουμε τους ήρωες για τα ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΑ λεφτά της τράπεζας;;;
Μετά από λίγο διάστημα οι ληστές χτύπησαν με όπλο μια νέα υπάλληλο στο ταμείο της τράπεζας επειδή τόλμησε να πει ότι δεν είχε λεφτά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλα τα λεφτά στις τράπεζες ασφαλισμένα αλλά μόνο μέχρι κάποιο ποσό. Αν υπάρχει αρκετή δουλειά και έχουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους (ή στα θησαυροφυλάκια) και τους τα κλέψουν δεν αποζημιώνονται, οπότε χρειάζονται και την υπαλληλική αυτοθυσία.
ΚΑΘΙΚΙΑ και ΑΛΗΤΕΣ, δεν φτάνει που καταστρέψατε όλο τον κόσμο διεθνώς με τις τραπεζικές σας κομπίνες δεν σέβεστε ούτε στοιχειωδώς την ανθρώπινη ζωή!!
Δεν είπε κανείς ότι θα ήθελε να του σπάσουν το μαγαζί οι κουκουλοφόροι. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να υπάρχει μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας.
Δεν μπορεί να τα βάζουμε με τους κουκουλοφόρους όταν έχουμε φυλακές που δεν μπορούν να ζήσουν ούτε ποντίκια και εκεί να στοιβάζουμε χιλιάδες ανθρώπους και από την άλλη να ανησυχούμε για την ασφάλεια των πλουσίων του Κολωνακίου!!
Γιατί στο κάτω κάτω οι φυλακισμένοι δεν είναι λιγότερο άνθρωποι από τις γκόμενες με τα ακριβά αρώματα της καλής κοινωνίας του Κολωνακίου!
Πρώτα εμείς οι υποτίθεται πιο ισορροπημένοι και πιο πολιτισμένοι ας γίνουμε άνθρωποι κάνοντας ορισμένα αυτονόητα και βασικά πράγματα όπως με τις φυλακές (αλλά και άλλα) και μετά να τα βάλουμε με τους κουκουλοφόρους. Έως τότε δεν θα διαφέρουμε καθόλου από αυτούς όσο και να τους κατηγορούμε.
Με τα εκατομμύρια που δυστυχούν κάθε μέρα στις εργασιακές γαλέρες και σκοτώνονται επειδή δεν τους έδωσαν τις σωστές οδηγίες τα κωλοαφεντικά τους τι θα γίνει; Αλλά και οι υπόλοιποι που χάνουν τη ζωή τους λίγο-λίγο κάθε μέρα λόγω της μοίρας τους να γεννηθούν φτωχοί σε μια εγκληματικά άδικη κοινωνία τι θα γίνει;;
Λίγα τετράγωνα πιο κάτω από το Κολωνάκι η πρέζα πάει σύννεφο, και τα πρεζάκια πέφτουν αναίσθητα στην άκρη του δρόμου, μετανάστες πηγαίνουν πέρα δώθε γιατί δεν έχουν δουλειά και τα στενά σοκάκια βρωμάνε πρέζα, κάτουρο και βρωμιά.
Και εσείς ρε αλήτες φωνάζετε για το Κολωνάκι;;;
Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας μας;;
Νομίζετε ότι η αδιαφορία σας για τα σοβαρά θέματα των φυλακισμένων όλων των ειδών σας κάνει καλύτερους από τους κουκουλοφόρους;
Δείτε και το πολύ καλό ποστ του Gatoulea που δεν έφαγε ούτε αυτός την προπαγάνδα και το παραμύθι.
Greekrider

Δεν υπάρχουν σχόλια: