Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Άναψε φωτιές το άρθρο Πανούση – «Ατόπημα» το χαρακτηρίζει ο Ν. Φίλης (Video)

Άναψε φωτιές το άρθρο Πανούση – «Ατόπημα» το χαρακτηρίζει ο Ν. Φίλης (Video) - MediaΤο άρθρο του Γιάννη Πανούση για την Αριστερά και τη σχέση της με την αστυνομία προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και εσωκομματικές τριβές. 
«Ατόπημα» χαρακτήρισε το άρθρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...
Νίκος Φίλης και υποστήριξε ότι ο Γιάννης Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής.
Συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι «ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους» ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Φίλη.
«Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε «επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».
Μακρή: Ο Γ. Πανούσης είναι υπουργός όχι σχολιαστής
Ο κ. Πανούσης είναι υπουργός και δεν είναι σχολιαστής και θεωρώ ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή τονίζοντας ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Μπορεί ο καθένας μας να έχει απόψεις, όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κατέχει μία σημαντική θέση και δεν είναι σχολιαστής.
Τζάκρη: Ο Γ. Πανούσης είπε το αυτονόητο
«Ένα άρθρο είναι, ο κ. Πανούσης είναι ακαδημαϊκός και αρθρογραφεί συχνά δεν βλέπω να θέλει να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση, το αυτονόητο λέει κατά την άποψή μου» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη. «Η είσοδος στη βουλή χωρίς άδεια εισόδου και στο προαύλιο αποτελεί παράνομη πράξη και δεν έχω την άποψη ότι το να αποτρέψεις την είσοδο σε ένα τσούρμο ανθρώπων αποτελεί παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων» είπε η κ. Τζάκρη.
Μπαλτάς: «Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο»
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο του Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ.
«Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές», επισήμανε ο υπουργός.
Ο Α. Μπαλτάς είπε πως δεν έχει την αρμοδιότητα της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: