Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ανασχηματισμό σκέφτεται ο Τσίπρας – Ποιους αλλάζει

Καλά πληροφορημένες πήγες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά έναν ανασχηματισμό, καθώς έχει προβληματιστεί από τις τελευταίες αρρυθμίες που παρατηρούνται στην κυβέρνηση του, σε συνδυασμό με βασικά λάθη που έκαναν ορισμένοι υπουργοί του...

Την ίδια στιγμή, είναι ενοχλημένος και με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και για το φρένο που βάζει σε νομοσχέδια, επικαλούμενη φόρτο εργασίας και άλλες δικαιολογίες.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού, του μεταφέρουν επίσης και μια ανησυχητική εικόνα από ορισμένους υπουργούς. Δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, δεν παράγουν έργο και τέλος, το μόνο που προκαλούν είναι προβλήματα και ενδοκυβερνητική γκρίνια. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα , ο Νίκος Βούτσης ,ο οποίος, ενώ μεν στηρίζει απόλυτα τις κυβερνητικές επιλογές, με τη δήλωση του στο «Der Spiegel» , πως μπορεί να μην πληρωθεί το ΔΝΤ στις 9 του μηνός, άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, τις οποίες και έτρεχε για να σβήσει.
Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τον Γ. Πανούση, καθώς διατυπώνονται παράπονα για την αποτελεσματικότητα του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: