Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης-Παναρίτη τινάζουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

varoufakis-panariti1
Σε τραγικό πρόσωπο για τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας, εξελίσσεται ο περιβόητος κ. Βαρουφάκης, έχοντας πλέον στην προμετωπίδα του την ανεκδιήγητη Έλενα Παναρίτη-ευνοούμενη όλων των καταστάσεων, την τελευταία πενταετία.
Με τις ευλογίες του Γιάν(ν)η η κυρία...
αυτή, σηκώνει (με τραγικά αποτελέσματα) το βάρος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, παραμερίζοντας πλήρως, τον επίσημα, επίσης, εξουσιοδοτημένο για το έργο αυτό Γιώργο Χουλιαράκη.
Ο εν λόγω, που έχει περγαμηνές στο χώρο του αλλά επειδή θεωρείται άνθρωπος του Δραγασάκη δεν είναι αρεστός στο περιβάλλον Βαρουφάκη, παρέμεινε τελικά στην Αθήνα την Παρασκευή –ενώ επρόκειτο ν’ αναχωρήσει μαζί της για τη βελγική πρωτεύουσα.
Στις Βρυξέλλες μετέβη μόλις χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα το κείμενο των ελληνικών προτάσεων να φέρει μόνο τη δική της «υπογραφή», με τις ευλογίες φυσικά του «υπουργού της».
Η εξέλιξη αυτή πέραν του γεγονότος ότι αδυνατίζει τη θέση της χώρας, πιστοποιεί και την εικόνα μιας αδύναμης, ανίκανης και αλληλοσπαρασσόμενης κυβέρνησης, ακατάλληλης ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο που της έχει ανατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: