Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Κάτι δεν πάει καλά…»

Τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με τους Θεσμούς σχολίασε με το δικό του καυστικό τρόπο ο Γιώργος Τράγκας από την πρωινή του εκπομπή Εν Αθήναις.
«Ξενύχτησα παρακολουθώντας τα κονταροχτυπήματα των Ελλήνων πολιτικών στη βουλή.Αντιπαραγωγικά, ανεδαφικά και άχρηστα αυτή τη στιγμή που η χώρα κινείται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Γιατί έγινε αυτή η έκτακτη συνεδρίαση,...
αφού καμία πλευρά ουσιαστικά δεν συνεισέφερε τον όβολό της για εθνική ενότητα και λύση στα ακανθώδη αδιέξοδα;» σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι υπεύθυνη γι’ αυτό που παρέλαβε, χωρίς να πει τίποτα περισσότερο γι’ αυτό που τεκταίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό που θα έρθει αύριο από την αναπόφευκτη ανάγκη να δανειστούμε 30 έως 40 δισ.».
Παράλληλα, ο κ. Τράγκας αναρωτήθηκε «Πως θα γίνει ένα σύμφωνο οικονομικής ανάπτυξης όταν η χώρα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο που θα το κάνει για να πάρει 30-40 δισ. θα εξακολουθεί να χρωστάει το 180% του ΑΕΠ. Κάτι δεν βγαίνει… Κάτι δεν πάει καλά όσον αφορά την ερμηνεία και την τιτλοφόρηση ακόμα και των πλέον επιτυχών διπλωματικών προσπαθειών που μπορούμε να έχουμε».
Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε ότι «επιχείρησε να πει ότι είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο σωτηρίας δηλαδή μια δρασκελιά και θα βγαίναμε στον παράδεισο. Θα ήμασταν έξω στις αγορές, θα δίναμε το ένα και το άλλο στον κόσμο.Και εδώ ακούστηκαν υπερβολές».
Παράλληλα ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε και στο ρόλο της Προέδρου της Βουλής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. «Εγώ δεν κατάλαβα για μια ακόμη φορά, γιατί αναμειγνύεται στη ροή λόγου της βουλής και μάλιστα με εμφανή τρόπο υπέρ των κυβερνητικών υπουργών, βουλευτών η πρόεδρος του κοινοβουλίου, η οποία και καλά νομικά γνωρίζει και έχει ψηφιστεί να μοιράζει πάσες και να διανέμει χρόνους έστω και με παραβιάσεις…». Ο γνωστός δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας «εγώ δεν κατάλαβα τη μόνιμη πλέον αντιδικία που έχει η πρόεδρος της βουλής με όλο το σώμα του κοινοβουλίου, ακόμα και με τους δικούς της. Δεν είναι ο ρόλος της και δεν κερδίζει τίποτα η πολιτική ζωή της χώρας εάν συγκεντρώνει στο πρόσωπό της το σύνολο της δυσφορίας του κοινοβουλίου, τα πικρόχολα σχόλια των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πόλος συγκέντρωσης επιχειρημάτων για αντιδημοκρατικές διαθέσεις της κυβέρνησης εντός του κοινοβουλίου».
Σύμφωνα με τον κ. Τράγκα «όποιος κατάφερε να ξενυχτήσει μέχρι το τέλος και να δει τη βουλή να ολοκληρώνει τη διαδικασία με άδεια τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ αλλά και πλήθος διαρροών από όλες τις πτέρυγες κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η πολιτική σκηνή σίγουρα χρειάζεται όχι μόνο περισσότερο θάρρος και τόλμη αλλά κυρίως πραγματική ψυχική διάθεση και βούληση να πει αλήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: