Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Μπλέξιμο» με τη δόση του ΔΝΤ: Το Μαξίμου αδειάζει Βούτση

«Μπλέξιμο» με τη δόση του ΔΝΤ: Το Μαξίμου αδειάζει Βούτση

Αμηχανία από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών στο Spiegel
«Δεν έχουμε πάρει χρήματα από τον Αύγουστο»
«Αν δεν υπάρξει εκταμίευση μέχρι τις 9 Απριλίου θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς, συντάξεις και μετά το Ταμείο»
Διαψεύδει η κυβέρνηση
Σακελλαρίδης στο Reuters: Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να μην ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας
Αινιγματικές δηλώσεις Σκουρλέτη στην Die Zeit...

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην κυβέρνηση με την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ η οποία πρέπει να γίνει στις 9 Απριλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, προειδοποιεί πως η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει εγκαίρως τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, αν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

«Δεν έχουμε πάρει χρήματα από τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να τακτοποιεί τα χρέη της μόνο από τους δικούς της πόρους, χωρίς να παίρνει δάνεια», δήλωσε στο Spiegel ο κ. Βούτσης.

«Αν δεν πάρουμε χρήματα ως τις 9 Απριλίου, πρώτα θα καλύψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους συναίνεση και κατανόηση για να μην πληρώσουμε τα 450 εκατομμύρια προς το ΔΝΤ εγκαίρως», πρόσθεσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτό θα πρέπει να γίνει με συμφωνία, ώστε να μην υπάρξει αθέτηση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Σακελλαρίδης αδειάζει τον υπουργό

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters «αδείαζει» τον υπουργό Εσωτερικών τονίζοντας ότι η δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να μην πληρωθεί η δόση του δανείου.

Αναλυτικά η δήλωση Σακελλαρίδη:

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία».

Αινιγματικές δηλώσεις Σκουρλέτη στην Die Zeit

Την ίδια ώρα ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Die Zeit, εμφανίστηκε αινιγματικός για τις εξελίξεις στη χώρα σημειώνοντας ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα».

Οπως τονίζει «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο Plan Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: