Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μπλέξαμε άγρια!!!


Το ΔΝΤ περιμένει να παραλάβει την Μ. Πέμπτη 458 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση παίζει «κρυφτό» με την συνιστώσα της στα Εξάρχεια που τεστάρει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αντάρτικο και δεν κόλλησε αστικές ασθένειες... 
Μια εβδομάδα μετά το Πάσχα οφείλουμε να καλύψουμε 2,5 δισ. σε έντοκα αλλά την κυβέρνηση την απασχολεί η συνιστώσα των τρομοκρατών. 
Γδύνουμε για λεφτά και τα κρατικά βρεφοκομεία...
αλλά ρίχνουμε στην αρένα εξεταστικές. 
Μπλέξαμε άγρια...
Το πρόβλημα του συντρόφου Βαρουφάκη (το κύριος το έκοψε μόνος του) είναι οι διαρροές της λίστας προς τους δανειστές και όχι ότι αυτά που περιλαμβάνουν θα μας τα τρίψουν στην μούρη. Και μόνο όταν οι ασάφειες αποσαφηνιστούν... θα καταλάβουν και εκείνοι αλλά κυρίως εμείς ποιος, πόσο και πως... θα πληρώσουμε τον λογαριασμό.
Όπως και να διαβάσεις τα μέτρα του mail -Βαρουφάκη θα αντιληφθείς ότι τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν μας εξασφαλίζουν όσο εξοφλούμε τον εκτός Ελλάδος λογαριασμό μας.
Γιατί ο λογαριασμός εκεί που πήγε θέλει τόσα πολλά δανεικά που δεν βγαίνουν χωρίς παράταση του μνημονίου έστω και αλά-ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το ασαφές μπουρδούκλωμα που να καλύπτει ότι θα πάμε σε νέο μνημόνιο.
Σημειώστε ότι μετά τα 7 δισ. ευρώ του Απριλίου – Μαΐου και εκεί που θα ξεκινάνε τα μπάνια του λαού, στα μέσα Ιουνίου, το ΔΝΤ θα μας ζητάει 650 εκατ. ευρώ και τα έντοκα γραμμάτια να καλύψουμε 3,5 δισ. ευρώ.
Και πριν λήξει η παράταση της δανεικής σύμβασης, στο τέλος Ιουνίου, το ΔΝΤ θα ζητάει 1 δισ. ευρώ (σε δύο δόσεις των 600 εκατ. περίπου και των 400 εκατ. αντιστοίχως) ενώ τα έντοκα γραμμάτια θα απαιτούν άλλο 1,6 δισ. ευρώ.

Στην καρδιά του καλοκαιριού και αν έχουμε ξεπεράσει τον κάβο της λήξης της δανειακής σύμβασης (τέλος Ιουνίου) θα πρέπει να πληρωθούν εντός του Ιουλίου 2 δισ. σε έντοκα, 3,5 δισ. σε ομόλογα κατοχή της ΕΚΤ και 500 εκατ. στο ΔΝΤ.

Τον Αύγουστο (αν δεν ανήκουμε τότε στα Βαλκάνια παρέα με την πΓΔΜ) ο λογαριασμός έχει 1 δισ. ευρώ σε έντοκα και 3,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα προς την ΕΚΤ.

Θα μας επιτρέψουν τα μέτρα τους συντρόφου Βαρουφάκη να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ώστε επιτρέψουμε και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να πληρώσουν μισθούς καλοκαιριού;

Τα φέσια του κράτους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πέρασαν ξανά τα 5 δισ. ευρώ ενώ τίποτε δεν βεβαιώνει ότι το κράτος θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2015 για να μπορούμε να ελπίζουμε και σε ανακοπή της ανεργίας κοντά στα 2.000.000 άτομα.
Και επειδή ούτε η λίστα Λαγκάρντ, ούτε η φοροδιαφυγή, ούτε το λαθρεμπόριο καυσίμων - τσιγάρων, ούτε οι φορολογικές λοταρίες θα φέρουν λεφτά (ούτε το 2015 ούτε το 2016) οι μόνοι λογαριασμοί που θα πληρωθούν (αν μέχρι τότε ξεπεράσουμε τον ορατό ακόμη οικονομικό και πολιτικό σεισμό) θα είναι αυτοί των δανειστών με νέα δανεικά.

Οπότε ας ετοιμάζονται να πληρώσουν τον εσωτερικό λογαριασμό οι έχοντες.

Ποιοι όμως θα είναι οι έχοντες που ακόμη δεν έχει προσδιορίσει (σκόπιμα) οι κυβέρνηση;

Όλα δείχνουν (παρά την δημιουργική ασάφεια) ότι έχοντες θα είναι οι μικρομεσαίοι που ακόμη δεν θα έχουν βάλει λουκέτο, το εμπόριο, οι επαγγελματίες ,οι μισθωτοί, και οι ιδιοκτήτες σπιτιών , αποθηκών και χωραφιών.

Ας λένε ότι θέλουν για τον νέο ΕΝΦΙΑ και για τους πλουσίους και κατέχοντες.

Με την αντάρτικη λογική που επιβάλλουν τα Εξάρχεια στην κυβέρνηση όσοι θα βγάζουν πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο θα είναι στην μαύρη λίστα των πλουσίων και θα πρέπει να μοιράζουν τα λεφτά τους με το κράτος για να πληρώνεται ο κομματικός στρατός.

Γιατί η συντήρηση του κομματικού στρατού του συντρόφου υπουργού Κατρούγκαλου θέλει περισσότερα λεφτά το 2015 καθώς επιστρέφουν στις καρέκλες τους άλλοι 10.000 ενώ 40.000 συμβασιούχοι που μονιμοποιούνται περνάνε και σε άλλα μισθολογικά «παράθυρα».


Για όλα αυτά κανείς δεν μας ενημερώνει εκτός από διαρροές που γίνονται με το νέο σύστημα.

Την «εξαγωγή» πληροφοριών και της επανεισαγωγής τους... για να μπορούν να ερμηνευθούν ως δάκτυλοι εχθρών της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας...

Οποίος θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η ομαλοποίηση της κατάστασης και η εφαρμογή του (εντελώς ανύπαρκτου) προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη που και πόσο βαθιά μπλέξαμε. Και το χειρότερο όλων είναι ότι η (προσφερόμενη σήμερα) αντιπολίτευση είναι (στο σύνολό της) ανίκανη να μας ξεμπλέξει. Γιατί το δικό της μπλέξιμο είναι μεγαλύτερο από το δικό μας.
Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: