Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σάλος από τη «φιέστα» της Ζωής για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου

Για «προσωπική φιέστα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του Χρέους κάνουν λόγο βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης .

Οι βουλευτές εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι γιατί όπως λένε δεν έλαβαν πρόσκληση ούτε γνώριζαν ότι θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Προκόπης Παυλόπουλος.
Πολλοί βουλευτές διαμαρτύρονται λέγοντας πως η Πρόεδρος της Βουλής »μάζεψε σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο», ενώ αναφέρονται και στο γεγονός κατά τις εργασίες της επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζει κάθε υπουργό μετά από το τέλος ομιλίας του.
Παράλληλα, επισημαίνουν το γεγονός ότι μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Παυλόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε χωρίς να απευθύνει έστω και έναν τυπικό χαιρετισμό.
Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν γιατί ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία ανέφερε ότι συνειδητά απέχουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, ενώ έχουν βάλει τις υπογραφές τους για να μπει η χώρα στα μνημόνια.

ΝΔ: Θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης


Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης κάνει λόγο για 
«διχαστικές επιλογές ενός μονοκομματικού κράτους» επισημαίνοντας πως «αφού απέσυραν οριστικά από την «περήφανη» διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη η κυβέρνηση προχώρησε και σε ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα καθώς δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «στη φιέστα» που διοργάνωσε, εμπλέκοντας, όπως χαρακτηριστικά λέει, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης».

«Ποτάμι»: «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της»


Ήδη το Ποτάμι εξέφρασε την δυσαρέσκειά του καταγγέλλοντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου και μιλώντας σε ανακοίνωσή του για «προσωπικά παιχνίδια» που εμπλέκουν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «αντιδημοκρατική συμπεριφορά».
«Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της. Το νέο της «κατόρθωμα» είναι ότι σε εκδήλωση που οργάνωσε για τα αίτια δημιουργίας του χρέους, δεν κάλεσε το Ποτάμι και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά όπως πληροφορούμαστε και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και συνεχίζει: 
«Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να αποκλείει από μια τέτοια εκδήλωση κοινοβουλευτικά κόμματα; Με ποιο δικαίωμα στέλνει προσκλήσεις σε όσους εκείνη επιθυμεί, εμπλέκοντας στα προσωπικά της παιχνίδια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;».
Τέλος υποστηρίζει πως 
«με τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διαλύονται και οι όποιες αμφιβολίες διατύπωναν κάποιοι για το αν έπρεπε να αποχωρήσει το Ποτάμι από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να προεδρεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: