Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας Πανούση, άλλοι εξαπολύουν …πυρά σε βάρος του και άλλοι συμφωνούν [βίντεο]

syrizaaaa-708

Ραχήλ: «Είναι υπουργός, όχι σχολιαστής»

Μπαλάφας: «δεν θα το έγραφα»

Τζάκρη: «λέει το αυτονόητο»

Μπαλτάς: «συμφωνώ με το άρθρο»

Βούτσης: «ουδέν σχόλιο»

Το άρθρο του Γιάννη Πανούση έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο και διχάζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άλλοι...
βουλευτές συμφωνούν με τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άλλοι εξαπολύουν …πυρά εναντίον του.
Νίκος Φίλης: «Ο κ. Πανούσης απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».
Γιάννης Μπαλάφας: «εγώ θα εξαντλούσα όλα τα περιθώρια. Εγώ δεν θα το έγραφα… ο κύριος Πανούσης είχε κρατήσει μια στάση χαμηλών τόνων στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, μένω έκπληκτος…»
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: «Αν κάποιος υπουργός δεν ανήκει σε καμία από τις δύο Κ.Ο που στηρίζουν την Κυβέρνηση δεν σημαίνει πως μπορεί να εφαρμόζει προσωπική πολιτική».
Ραχήλ Μακρή: «Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄ αρχήν και δεν είναι σχολιαστής… Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης».
Νίκος Βούτσης: «Κανένα σχόλιο». Όμως, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως η σχέση και η συνεργασία του τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες.
Αριστείδης Μπαλτάς: «Γενικά συμφωνώ με τον Πανούση Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές… η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κ. Πανούσης λέει το αυτονόητο κατά την άποψη μου», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της στην άποψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εισβολή της ομάδας των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: