Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Την ψήφο των Βορειοηπειρωτών διεκδικεί ο Θωμάς Βρακάς


«Το ενδιαφέρον μου για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, το απέδειξα έμπρακτα το 1994» λέει στο nenanews.eu ο σμήναρχος ε.α Θωμάς Βρακάς, που στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στην Β Αθηνών.


«Ζητώ τη ψήφο των Βορειοηπειρωτών της Β΄ Αθηνών, γιατί είμαι από τους ανθρώπους, που απέδειξα στην πράξη πως ήμουν δίπλα τους, σε μια δύσκολη για αυτούς περίοδο, τότε που το καθεστώς Μπερίσα είχε εξαπολύσει κύμα διώξεων κατά της μειονότητας. Θέλω και μπορώ να αγωνιστώ για τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ.Βρακάς.

Στις 21/8/1994 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη στα Τίρανα η δίκη των πέντε Βορειοηπειρωτών της «Ομόνοιας», ο σμήναρχος Θωμάς Βρακάς, απογείωσε το ψεκαστικό αεροσκάφος της Π.Α από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και εκτέλεσε χαμηλή πτήση, για να μην εντοπιστεί από τα ραντάρ, μπαίνοντας στον αλβανικό εναέριο χώρο.



Πετώντας πάνω από τους Αγίους Σαράντα και φτάνοντας μέχρι την Αυλώνα, πέταξε προκηρύξεις με τη φράση : «Μπερίσα και Μέξι θα φύγετε πριν φέξει».



Επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, ενημέρωσε το ΓΕΑ με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αποπεμφθεί από τις τάξεις της Αεροπορίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράνομη χρήση στρατιωτικού αεροσκάφους, παράβαση κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, διέλευση στον εναέριο χώρο ξένης χώρας σε καιρό γενικής επιστρατεύσεως και διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλη χώρα.



Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε το 1996, απαλλάχθηκε των κατηγοριών, κατά πλειοψηφία 4-1. Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του, η ενέργεια για την οποία κατηγορείτο έγινε σε μια στιγμή «έξαρσης πατριωτισμού».


nenanews.eu

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: