Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Στιγμές ηρεμίας για την οικογένεια Καραμανλή στο Μουσείο Ακρόπολης



Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.



Μαζί με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, και τα δύο τους παιδιά, Αλίκη και Αλέξανδρο, έφτασαν λίγο μετά τις 12 στο Μουσείο, όπου τους περίμεναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από το διευθυντής της Α΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αλέξανδρο Μάντη.



Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, στάθηκαν ιδιαίτερα στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου τα παιδιά του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν για τα τμήματα του αετώματος, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση, κατά την ξενάγηση, δόθηκε στην αίθουσα του Ερέχθειου, όπου εκτίθενται οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την επίσκεψη Καραμανλή στο Μουσείο πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ο ανήλικος γιος του τράβαγε παράνομα φωτογραφίες και ο Έφορος Ακροπόλεως Αλέξανδρος Μάντης που ήταν μπροστά δεν έκανε τίποτα. Δες σχετικά αυτό Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και ο έφορος Ακροπόλεως επίσης;»