Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Σύγχυση σε οφειλέτες και αγρότες

Νέα φοβερή σύγχυση στους οφειλέτες επιχειρηματίες προκάλεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποσχόμενος στη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, ότι θα τους παγώσει τις δανειακές υποχρεώσεις για ένα χρόνο.


Κι όμως στο αντίστοιχο φυλλάδιο του
ΠΑΣΟΚ το οποίο κανείς μπορεί να αναζητήσει μέσω του Google με τα χαρακτηριστικά ΠΑΣΟΚ «Προστατεύουμε» αναφέρονται τα εξής:

«
Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ως το τέλος του 2009 και δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα αποπληρωμής».

Το φυλλάδιο έχει εκδοθεί και
διανέμεται τώρα γι΄ αυτό και στο κάτω μέρος του αναγράφεται ως διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ η οδός Ιπποκράτους στην οποία το κόμμα του Παπανδρέου μετακόμισε α πριν από ένα μήνα. Παρά το γεγονός δε ότι ο κομματικός μηχανισμός προσπάθησε να τα αποσύρει μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, την περασμένη εβδομάδα, του Γιώργου Κουμουτσάκου, εν τούτοις το συγκεκριμένο φυλλάδιο κυκλοφορεί ακόμη στο Διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή.


Παράλληλα
σύγχυση επικρατεί και στις τάξεις των εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών καθώς την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στη Λάρισα υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να θιγεί φορολογικά το αγροτικό εισόδημα ενώ στη Θεσσαλονίκη «κατάπιε» την εξαγγελία του και δεν αναφέρθηκε ξανά σε αυτούς.

Συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα δήλωνε: «Δεν αλλάζει τίποτα στη φορολογία των αγροτών. Φτάνει πια το ψέμα και η καπηλεία της Νέας Δημοκρατίας, για μικροκομματικούς λόγους».


Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη δεν άρθρωσε την παραμικρή κουβέντα για τους αγρότες υποσχόμενος απλά τα εξής γενικόλογα:

«Δεσμεύομαι για ένα φορολογικό σύστημα, που θα είναι επιτέλους δίκαιο, εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος, του πλούτου. Για να πληρώνουν επιτέλους όλοι, ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα, με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα»! Τα ίδια ισχύουν και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελευθεροεπαγγελματίες για τους οποίους το μόνο που ανέφερε είναι ότι η ... κυβέρνησή του θα τους επιβραβεύει (σς με ποιον τρόπο άραγε) αν δεν απολύουν προσωπικό.


Τα ερωτήματα που τίθενται απερίφραστα και αμείλικτα είναι τα εξής δύο:


α) ποιες τελικά ομάδες εργαζόμενων και επαγγελματιών θα ενταχθούν στην ενιαία φορολογική κλίμακα που υπόσχεται ότι θα καθιερώσει εάν εκλεγεί πρωθυπουργός και

β) ποιο θα είναι το ποσοστό του ενιαίου συντελεστή με δεδομένο ότι ο Παπανδρέου και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μείωσε κατά δέκα (10) ποσοστιαίες μονάδες τον φορολογικό συντελεστή των ανωνύμων εταιρειών διαμορφώνοντας τον από το 35% στο 25%;


Σας καλώ να κερδίσουμε την ελπίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: