Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Οι Αμερικανική Πρεσβεία θέλει "Γιώργο"

Ένα άκρως διαφωτιστικό άρθρο σήμερα στην " Ελευθεροτυπία" που αφορά τις διασυνδέσεις του κ. Παπανδρέου με τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, την Πρεσβεία κλπ.

Οι άνθρωποι τώρα χωρίς αιδώ, τα κάνουν φανερά και επίσημα!
Οι δήθεν " προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις ", όλα αυτά τα θεωρούν φυσιολογικά!


Αυτοί που στήριξαν μία πολιτική αντιπαράθεση, η οποία κράτησε δεκαετίες μετά τον εμφύλιο, ότι τα κόμματα της "Δεξιάς" είτε λεγόντουσαν "Λαϊκό Κόμμα ", είτε ΕΡΕ, είτε Νέα Δημοκρατία, είναι τα φερέφωνα των Αμερικάνων, σήμερα επικροτούν την δουλοπρέπεια από μέρος της πολιτικής ηγεσίας του τόπου!

Σήμερα αποκαθίσταται ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που είχε περάσει στην κοινωνία για δεκαετίες ολόκληρες και έσπειρε τον διχασμό στην πατρίδα μας!
Την Ιστορική αυτή αλήθεια την οφείλει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στον σημερινό της αρχηγό, τον Κώστα Καραμανλή!

Αυτός που με την πραγματικά εθνικά υπερήφανη στάση του εναντιώθηκε στις επιθυμίες των Αμερικάνων και απέδειξε ότι η παράταξη αυτή δεν είχε ποτέ στους κόλπους της "προδότες"!
Αυτός που μαζί με έναν άλλο μεγάλο πατριώτη, τον Τάσσο Παπαδόπουλο, είπαν όχι στα σχέδια των Αμερικάνων!


empros


Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί, από την Ελευθεροτυπία:


Οπως είναι φυσικό, η προοπτική νίκης και πιθανής αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές της Κυριακής προκαλεί το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «οικεία φυσιογνωμία», κατά την έκφραση ανώτατου στελέχους του Κογκρέσου.

Το αν και κατά πόσο ο Γ. Παπανδρέου έχει δημιουργήσει ένα «ισχυρό οχυρό» εντός ΠΑΣΟΚ, ερευνούν οι Αμερικανοί, με τη συνδρομή της πρεσβείας τους στην Αθήνα Ούτως ή άλλως, όπως διαπιστώθηκε κατά την ολιγόωρη παραμονή του στη Νέα Υόρκη την περασμένη βδομάδα, ο Γ. Παπανδρέου κινήθηκε με αέρα πολιτικού που βρίσκεται προ των θυρών της εξουσίας και μάλιστα επεδίωξε ενημέρωση επί ζητημάτων που άπτονται ελληνικού ενδιαφέροντος, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.


Εκπληκτοι ώς ένα βαθμό από την ταχύτητα των εξελίξεων και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα στην αμερικανική πρωτεύουσα -με τη «βοήθεια» της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα- αναζητούν σε διάφορα επίπεδα απαντήσεις για τις προθέσεις και τις πιθανές κινήσεις του κ. Παπανδρέου σε υφιστάμενες εκκρεμότητες -Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά- αλλά και σε ζητήματα για τα οποία είχαν διαφωνίες με την κυβέρνηση Καραμανλή - ενεργειακά και Ρωσία.


Σημίτης-Ακης


Επί του παρόντος δεν έχουν λάβει «ικανοποιητικές» απαντήσεις από συνομιλητές τους και αντιλαμβάνονται πως πολλά θα εξαρτηθούν από το τι ακριβώς θα βγει από την κάλπη μεθαύριο, προκειμένου να 'ναι σε θέση ν' αποκωδικοποιήσουν τα «μηνύματα» που έχουν στη διάθεσή τους.


Ωστόσο, εκείνο που επιχειρούν να «διαβάσουν» πρωτίστως είναι κατά πόσον ο κ. Παπανδρέου έχει δημιουργήσει ένα «ισχυρό οχυρό» μέσα στο ενδοΠΑΣΟΚικό γίγνεσθαι, δεδομένου ότι, από τη δική τους σκοπιά εδώ στην Ουάσιγκτον, θα πρέπει να «ελεγχθούν» κάποιες δυνάμεις για τις οποίες οι Αμερικανοί είχαν εκφράσει τη «δυσφορία» τους στο παρελθόν.


Ετσι, κατά τους εδώ παρατηρητές, θεωρήθηκε «άκρως ενδιαφέρουσα» η ενέργεια του κ. Παπανδρέου ν' αποκλείσει εντέχνως, όπως εκτιμάται, τον πρώην πρωθυπουργό Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά και τον Α. Τσοχατζόπουλο, για τον οποίο υπήρχαν συμπάθειες σε μέρος του αμερικανικού κατεστημένου (σ.σ. στον πρώην υπουργό Αμυνας και νυν «λομπίστα» Μπιλ Κοέν).


Για τον κ. Σημίτη δεν «κλαίνε» και πολύ οι Αμερικανοί γιατί πολλές φορές τον θεώρησαν «βραδυκίνητο» σε ζητήματα που τους ενδιέφεραν και ενίοτε τον «ανάγκασαν» σε λήψη αποφάσεων στις πρωθυπουργικές του θητείες.


Στο πλαίσιο, ακριβώς, της διερευνώμενης ενδοΠΑΣΟΚικής δυναμικής αποκτά ενδιαφέρον μια πρόσφατη ιστορική πτυχή στη σχέση του κ. Παπανδρέου με τους δύο αποκλεισθέντες Σημίτη και Τσοχατζόπουλο, που φαίρεται να 'χει καταγραφεί στα βαθύτερα κατάστιχα των Αμερικανών.


Σενάριο ανατροπής το 2001!


Οπως λέγεται, το φθινόπωρο του 2001, υπουργός τότε Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να σχεδίασε την ανατροπή του κ. Σημίτη σε συνεργασία με τον κ. Τσοχατζόπουλο, με τους δύο άνδρες να λέγεται πως είχαν προχωρήσει μάλιστα σε σχετικές συνεννοήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν μεταβιβαστεί στους Αμερικανούς (NSC) από στενό τους συνεργάτη του κ. Παπανδρέου.


Το σχέδιο, ωστόσο, δεν προχώρησε και έμεινε «άσκηση επί χάρτου» γιατί από τη μια πλευρά υπαναχώρησε, όπως λέγεται, ο κ. Τσοχατζόπουλος, που προτίμησε τα «εγκώσμια» με το να παραμείνει υπουργός παρά να κυνηγήσει τη «δόξα» με μια τέτοια κίνηση, και από την άλλη, μεσολάβησε η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ (11/9) που «πάγωσε» οποιεσδήποτε σκέψεις.


Ολα αυτά, βέβαια, έχουν τη σχετική τους σημασία στα ενδοΠΑΣΟΚικά γιατί κατά την έκφραση Αμερικανού παράγοντα, «δείχνουν έναν άλλο Γιώργο» και εξηγούν τη δυναμική πίσω από πολλές κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Από μια ευρύτερη, δε, σκοπιά σηματοδοτούν μια άλλη πτυχή του πιθανού τρόπου διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, εφόσον βγει αυτοδύναμα μεθαύριο, που είναι άγνωστη σε πολλούς αλλά άκρως ενδιαφέρουσα για τους ολίγους..



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Επιχείρηση Ζορμπας»

Με αυτή την κωδική ονομασία οι πράκτορες του FBI μετά από πολύμηνες έρευνες του IRS, των τελωνειακών αρχών της πολιτείας της ΝΥ και άλλων ομοσπονδιακών κυβερνητικών γραφείων αποκάλυψαν την μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά την ιταλική μαφία! Μια καλοστημένη επιχείρηση που είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983, και σταδιακά μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης με λεία περισσότερα από 700.000.000$, απλώθηκε και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ με 12 υποκαταστήματα. Η μεγαλύτερη κομπίνα όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, που με περίσσιο θράσος όχι μόνο είχε στήσει η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά διαφήμιζε και απροκάλυπτα στον τοπικό ομπενειακό Τύπο, είχε αποκαλυφθεί με την μεγαλύτερη ομαδική έρευνα και έφοδο σε όλα τα υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ στις ΗΠΑ! Έφοδος που κατέληξε σε σαρωτικές συλλήψεις ανώτατων στελεχών, υπαλλήλων αλλά και ομογενών καταθετών…

Η συνέχεια εδώ:
http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.phpoption=com_content&task=view&id=6152&Itemid=83

Μ.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μείνει άναυδη, διάβασα προσεκτικα το άρθρο στο American News Agency, και ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω... Πράγματι, ο ΓΑΠ πρέπει και οφείλει να παρει θέση, και κυρίος να δώσει στην δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρια στοιχεία για αυτή την υπόθεση. Και γιατί η εθνική τράπεζα της ελλάδας εκίνη την εποχή απέκρυψε από τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό το 19-σέλιδο επίσημο κατηγορητήριο τηςν κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας, όπως αναφέρει το άρθρο.
Φίλοι, είμαστε για κλάματα σαν λαός αν τον φέρουμε τον ΓΑΠ στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Στα πρωτοσέλιδα τον σπρώχνουν για να πάρει την αυτοδυναμια,στις μέσα σελίδες σπέρνουν τους σπόρους της μελλοντικής του εξόντωσης,το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι οι φυλλάδες της διαπλοκής.
Και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο υπάρχουν πολιτες που πηγαίνουν κάθε μέρα στο περίπτερο και καταθέτουν τον οβολό τους στο Πρυτανείο της Διαπλοκής.