Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Κύριε Παπανδρέου, ποιά η θέση σας για την κάνναβη και τις ψυχοτρόπες ουσίες;

Απόσπασμα από το βιβλίο του gianniotis



Ν Α Ρ Κ Ω Τ Ι Κ Α



(Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν)



...Αυτή η "ιδεολογία" του δικαιώματος και της δυνατότητας εκλογής της ναρκωτικής ουσίας είναι που ενθαρρύνει τους νέους και τους σπρώχνει στα ναρκωτικά και στο περιθώριο, είναι δε απορριπτέα, ως απαρχαιωμένη και διανοητικά ελλιπής.



Ας διδάξουν πρώτα στους εαυτούς τους – όχι όμως στα παιδιά τους – αυτή την τακτική, και τότε θα διαπιστώσουν στην πράξη το μέγεθος εγκεφαλικής ανυπαρξίας τους. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές. Η περίοπτη θέση που ενδεχομένως κατέχουν, δεν τους δίνει το δικαίωμα να πειραματίζονται σε βάρος της νεολαίας μας. Την όποια γνώμη ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Να είναι βέβαιοι ότι με τη σιωπή τους προσφέρουν περισσότερα στην κοινωνία.



Η πραγματική φώτιση δεν έρχεται ποτέ με τεχνητούς τρόπους, αλλά χρειάζεται σκληρή εσωτερική δουλειά και προπαντός πειθαρχεία. Οι τεχνητοί παράδεισοι που υπόσχονται καταρρέουν σύντομα και τη θέση τους παίρνουν τα συντρίμμια. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά για να προγραμματίσουμε τις κοινωνίες μας, αν θέλουμε να φτιάξουμε πραγματικούς παράδεισους με φωτισμένους ανθρώπους.



Αν αφήσουν την κάνναβη να κυκλοφορήσει ελεύθερα, θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα θύματα από αυτά που ήδη υπάρχουν σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη με την ελεύθερη εμπορία του αλκοόλ η οποία δημιούργησε τα δεκάδες ανά τον κόσμο εκατομμύρια αλκοολικών, με όλες τις τραγικές επιπτώσεις.



Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το κάπνισμα, του οποίου τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.



Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι η κάνναβη είναι η κερκόπορτα, μέσω της οποίας εισέρχονται όλοι στα σκληρά ναρκωτικά. Είναι εύκολο να φαντασθεί κανείς τι θα γίνει, όταν τα εκατομμύρια των χρηστών θα διαπιστώσουν ότι η κάνναβη δεν μπορεί να τους δώσει πλέον την αποχαύνωση που τους χρειάζεται και πρέπει να πάνε σε σκληρότερα ναρκωτικά.



Τα επιχειρήματα ότι θα είναι φθηνότερα, θα φορολογούνται από το κράτος και δεν θα γίνεται εκμετάλλευση των ναρκομανών από τους ανθρωποειδείς εμπόρους, μόνο αστεία μπορούν να χαρακτηρισθούν. Παρόμοια επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν κάποτε με το αλκοόλ και χρησιμοποιούνται και σήμερα από υποθετικά σοβαρούς ανθρώπους, ακόμα και από υπεύθυνους πολιτικούς που υποστηρίζουν την ελεύθερη διακίνηση της κάνναβης.



Η βιομηχανία του αλκοόλ και η εμπορία του απασχολεί πολλά εκατομμύρια εργατών και επιχειρήσεων με τρομερά κέρδη που φορολογούνται, αλλά δεν σταμάτησαν ή τουλάχιστον δεν μείωσαν τον αριθμό των αλκοολικών. Αντίθετα, τους αύξησαν κατακόρυφα σε απίστευτους αριθμούς και με γοργούς ρυθμούς.



Το αλκοόλ πωλείται φθηνά, αλλά το ίδιο και η ζωή των θυμάτων του.



Τα σκληρά ναρκωτικά εθίζουν και σκλαβώνουν το χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν του αλκοόλ και του τσιγάρου, όπως όλοι αυτοί που εργάζονται στα κέντρα απεξάρτησης γνωρίζουν πολύ καλά. Σχεδόν όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα άρχισαν με την ινδική κάνναβη που, κατά τους υποστηρικτές της, δεν δημιουργεί εθισμό. Εκείνο που δεν γνωρίζουν όμως, είναι ότι αυτό που κάνει η κάνναβη είναι να σπάει τις αντιστάσεις και το άτομο να αποδέχεται οτιδήποτε πλέον, τελείως άκριτα. Αυτή η πλευρά της κάνναβης δεν έχει γίνει γνωστή, δεν έχει εξετασθεί και δεν έχει παρουσιασθεί ακόμα δημόσια.



Η παθητικότητα που διαπιστώνουμε σήμερα οφείλεται κατά κύριο λόγο, σε μια απονευρωμένη, αποχαυνωμένη και απολύτως τίποτα υποσχόμενη κοινωνία, που αναζητά την προσωρινή της ευδαιμονία, γνωρίζοντας ότι έχει παγιδεύσει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον των παιδιών της..


.

Κάντε "κλικ" στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος για πλήρες μέγεθος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: