Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ο περίπατος του Πασόκ, όπως μας έλεγαν τα κατεστημένα …. αντιμετωπίζει προβλήματα!

Τα μεγάλα συμφέροντα προπαγανδίζουν την αμετάκλητη ως γεγονός νίκη του Πασόκ!

Με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν έχουν στόχο να ποδηγετήσουν τις εξελίξεις και να επιβάλλουν δια της ψυχολογικής βίας, δια του ελέγχου των συνειδήσεων, τον Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργό!

Αυτή τη δύναμη έχουν, αυτή χρησιμοποιούν για να δρομολογήσουν ευνοϊκές εξελίξεις για τα κέρδη των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεών τους! Καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας στην Κεντροδεξιά και την αποφυγή συσπείρωσης των οπαδών της.

Αυτό το κλίμα αλαζονείας κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης και καυχώνται ότι εκφράζουν τη «δημοκρατία» και το «σοσιαλισμό»! Σχεδόν απαγορεύουν την κριτική στα πεπραγμένα Πασόκ και επί εικοσαετίας και επί προεκλογικής περιόδου.

Τα ΜΜΕ, ακόμα και τα κρατικά υμνολογούν τη νίκη του Πασόκ και ακολουθούν ακριβώς την στρατηγική των ιδιωτικών καναλιών σε ό,τι αφορά την στρατηγική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή.

Τα τεχνάσματα και οι προβοκάτσιες του Πασόκ(όπως του κρυφού δανεισμού) υπερπροβάλλονται ενώ όταν διαψεύδονται θάβονται. Ο κόσμος μένει με τις εντυπώσεις της υπερπροβολής και του ψέματος.
Τα μέσα ακολουθούν επακριβώς τις εντολές της Ιπποκράτους για την πρόκληση θορύβου αλλά και την στρατηγική της «επόμενης μέρας» σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές. Όπως ο «κρυφός δανεισμός» που αναφέρθηκε πριν, δημιουργεί κλίμα «καμένης γης» προς περιορισμό των απαιτήσεων του κόσμου ή προς αποφυγή πραγματοποίησης των υποσχέσεων που δίδονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας . Πέραν αυτής, ουδέν!

Ο κόσμος έχει πειστεί ότι η κατάσταση είναι δύσκολη όσο και αν η Ιπποκράτους δυσφήμιζε τα επιχειρήματα περί παγκόσμιας κρίσης που εκφράζονταν από τον πρωθυπουργό. Υπόσχονταν μια άλλη πολιτική με θαυματουργές μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων. «Τα λεφτά υπάρχουν» και ξέρουμε που είναι, έλεγαν!

Ενώ ο κόσμος έχει πειστεί ότι όντως έρχεται μια δύσκολη διετία! Θαυματουργοί δεν υπάρχουν. Ο κόσμος το ξέρει. Μόνο με μια μίνιμουμ συνεννόηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία. Το μίνιμουμ που ζητούσε ο Καραμανλής και το Πασόκ δεν το έδινε, κάτω από την πίεση των μεγάλων συμφερόντων που δεν θέλουν καθόλου να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης διετίας . «Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα»!

Δεν υποχωρούν, αν δε δικαιωθούν! Και πρόκειται να δικαιωθούν μόνο με μια κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο λαός θα υποκύψει στις πιέσεις των μέσων ενημέρωσης που έχουν συμφέροντα αντίθετα και εις βάρος του λαού;

Από τα αγχωμένα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών καταλαβαίνουμε ότι ναι μεν προηγείται το Πασόκ στις δημοσκοπήσεις τους αλλά δεν βλέπουν αυτοδυναμία.
Επίσης βλέπουν ένα μπετόν αρμέ 12,5% αναποφάσιστους που δεν ξέρουν καθόλου πως θα συμπεριφερθεί στην κάλπη, γιατί οι έρευνες έδειξαν ότι δεν βλέπουν δελτία ειδήσεων, ούτε διαβάζουν τις εφημερίδες τους.

Άρα δεν υπόκεινται την πλύση εγκεφάλου που επιδιώκουν με τα δελτία και τις εφημερίδες τους.
Είναι άνθρωποι που έχουν ανεξαρτησία και αντιλαμβάνονται το παιχνίδι που παίζεται ….. Είναι καχύποπτοι και γελάνε όταν ακούνε ότι ο Γιώργος βρίσκεται σε σύγκρουση με τα κατεστημένα ή τα κατεστημένα τρέμουν το Γιώργο! Είναι άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά ότι η εικόνα της κυβερνησιμότητας Παπανδρέου είναι πολύ θολή έως επικίνδυνη! Η εκλογική συμπεριφορά αυτού του 12,5% προκαλεί τρόμο και στο Πασόκ και στα μεγάλα συμφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: