Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η νίκη Μέρκελ δυσκολεύει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η επικράτηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελας Μέρκελ, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής μειώνει περαιτέρω τις πιθανότητες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε., γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη φιλελεύθερη εφημερίδα «Μιλιέτ», «η Τουρκία βγαίνει χαμένη» από τις εκλογές που κέρδισε η Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και ο υπουργός Εξωτερικών (Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ φρέναραν τους Χριστιανοδημοκράτες αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας (...) Η δεύτερη εντολή της Μέρκελ είναι πιθανό να περιπλέξει τα πράγματα για την Τουρκία», σχολιάζει η «Μιλιέτ».


«Πρέπει να περιμένουμε ότι η Μέρκελ θα ενισχύσει την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας», εκτιμά από την πλευρά της η «Aksam».


«Η Μέρκελ έχει πλέον τα χέρια της περισσότερο ελέυθερα έναντι της τουρκικής υποψηφιότητας», σημειώνει η αγγλόφωνη εφημερίδα Today's Zaman ενώ η «Χουριέτ» εκτιμά ότι «θα είναι γελοίο για την Τουρκία να περιμένει μια γερμανική υποστήριξη τα τέσσερα επόμενα χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια: