Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μην αφήσετε το ΠαΣοΚ, να τα τινάξει όλα στον αέρα

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνομιλώντας με πολίτες της Ηλιούπολης, aνέφερε ότι «το διακύβευμα των προσεχών εκλογών είναι το στοίχημα της Ελλάδας να διορθώσει τα δημοσιονομικά της. Οι αναγκαίες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, όσο δυσάρεστο και να είναι αυτό»ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αρέσκεται σε υποσχέσεις, ευχολόγια και γενικόλογες διακηρύξεις.


Δεν δικαιούσαι να τινάξεις τα πάντα στον αέρα για να αποδείξεις ότι μπορείς να κάνεις ευχάριστη πολιτική. Αυτά που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εφικτά, δήλωσε ερωτηθείς για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.



Σε ερώτηση για το αν πραγματικά οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις παροχές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γενική κατάσταση της οικονομίας είναι ζήτημα που πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες.


Σχετικά με το δημόσιο χρέος, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η κύρια ευθύνη για το ύψος του βαραίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία και τα ΑΕΙ.


Ανέφερε την αλλαγή του νόμου-πλαίσιο και αναγνώρισε ότι οι πρυτάνεις έχουν δισταγμό για την εφαρμογή του νόμου στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου θέτοντας το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και τονίζοντας ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν έχει πρακτική έννοια.



Σε ερώτηση για το θέμα των συντάξεων ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι για τους υψηλόμισθους στο Δημόσιο προβλέπεται «πάγωμα», αλλά για τους χαμηλόμισθους έκτακτη ενίσχυση.


Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις.


Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., που ενδεχομένως να πικράθηκαν από συμπεριφορές στελεχών ή παραλείψεις, για να ξεκαθαρίσει ότι η ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος που βοηθά το ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: