Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

«ΠΑΣΟΚ Review: Τότε τα "λευκά" ήταν απλά "διαρροές"... σήμερα είναι "χαστούκια για την Κυβέρνηση"»


Ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι ανοησίες για τα λευκά που «αποτελούν πρόβλημα για την Κυβέρνηση». Όσοι τα λένε βέβαια ξεχνάνε τι γινόταν στο παρελθόν... Για να φρεσκάρουμε την μνήμη μερικών λοιπόν και για να αποδείξουμε τη διαχρονική υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και τη διπλή ανάγνωση κατά το πώς βολεύει την κομματική λογική θυμίζουμε:

· Στην ψηφοφορία στις 2-2-2001 για τη σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις στην ψηφοφορία για τον κ. Πάγκαλο μετρήθηκαν 4 λευκά, και στην ψηφοφορία για τον κ. Ρέππα 5 λευκά. Συνολικά οι απόντες βουλευτές ήταν 14.

· Στις 9-5-1997, για τη σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Καζίνο του Φλοίσβου, στην ψηφοφορία για την κ. Παπανδρέου μετρήθηκαν 6 λευκά, 7 «παρών», και 10 απόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

· Στις 17-6-2003 στη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, στην ψηφοφορία απουσίασαν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 8 από τα κόμματα της αριστεράς και τρεις ανεξάρτητοι, Μάνος, Καρατζαφέρης, Ψαχαρόπουλος.

Παρά τα λευκά ψηφοδέλτια, τα «παρών» και τις πολυπληθείς κραυγαλέες απουσίες, οι Υπουργοί παρέμειναν στις θέσεις τους και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ συνέχισαν τη θητεία τους.

Βαφτίζοντας τη «λευκή ψήφο», σε «ψήφο συγκάλυψης» και την ψήφο κατά της παραπομπής, σε «ψήφο παραγραφής», υπονόμευσαν τη διαδικασία και απαγόρευσαν κατ΄ ουσίαν την «κατά συνείδηση» ψήφο.

Η σκοπιμότητα προφανής.

Ο στόχος ένας. Όχι η αλήθεια, αλλά η συντήρηση της σκανδαλολογίας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και πάνω από όλα η φθορά ή και η πτώση της Κυβέρνησης.

Η λογική του ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει στο πνεύμα, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Η ανευθυνότητα και ο κυνισμός υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι για το ΠΑΣΟΚ κανόνας συμπεριφοράς και κριτήριο κομματικής νομιμοφροσύνης.

Αυτό είναι το «νέο ήθος» του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο, το γνωστό, το παλαιό, το αλαζονικό.

Πηγή:

Δεξι Εξτρέμ: Αύριο, για να φρεσκάρουμς ακόμα περισσότερο τη μνήμη μας και προπάντων για να μαθαίνουν οι νεότεροι θα δούμε πιο αναλυτικά την Ψηφοφορία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Χρηματηστήριο το 2003 τα λευκά τότε και προπάντων τις απουσίες... επιπλέον για να κατανοήσουμε τι θα πει σκάνδαλο θα θυμηθούμε και το Νεονάκη... γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ξαχνάμε πολύ εύκολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: