Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Οι ριψάσπιδες φυγόστρατοι και η αντιμετώπισή τους

ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες: Όσοι αποφεύγουν την προσφορά ένστολης και ένοπλης υπηρεσίας προς την πατρίδα είναι ριψάσπιδες. Και οι ριψάσπιδες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι λιποτάκτες και δειλοί. Οι φυγόστρατοι είναι λιποτάκτες έναντι των ευθυνών τους προς την πατρίδα, επειδή ενσυνείδητα αποφασίζουν να την εξαπατήσουν. Αδιαφορούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Με την ενσυνείδητη αποφυγή υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά φωνάζουν ξεκάθαρα ότι δεν τους νοιάζει αν η πατρίδα τους απειληθεί, κινδυνεύσει ή χαθεί. Αρκεί το δικό τους, ευτελές σαρκίο να σωθεί και γαία πυρί μιχθήτω. Οι φυγόστρατοι είναι καταδότες της πατρίδας τους, επειδή με την αποφυγή στράτευσής τους, τη στερούν και από τις δικές τους δυνάμεις ώστε να την καταστήσουν ικανή να αντιπαλαίσει προς επίβουλους εχθρούς όπως σήμερα κατά του Τούρκου Αττίλα.
Οι φυγόστρατοι, με την ενσυνείδητη άρνησή τους να υπηρετήσουν, αφοπλίζουν την πατρίδα τους και την παραδίδουν σφάγιο στον Τούρκο. Με απλά λόγια, φωνάζουν στον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή της πατρίδας μας ότι κανείς σχεδόν δεν υπάρχει για να την υπερασπίσει επειδή υπάρχει μια στρατιά ριψάσπιδων, έτοιμων να την παραδώσουν στην αρπακτική βουλιμία του. Κι αυτούς τους άθλιους λιποτάκτες, κυβερνήσεις και κόμματα, για λόγους ψηφοθηρικούς και κομματικούς, ανέχονται να προσβάλλουν, να εξευτελίζουν και να αποθωρακίζουν τον τόπο. Οι φυγόστρατοι, με την υποκίνηση και ενθάρρυνση εξίσου ριψάσπιδων γονιών, παίζουν τους πελλούς για να τους βγάλουν σκάρτους. Πριν από μερικά χρόνια, η φυγοστρατία ισοδυναμούσε με προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ατιμία και προσβολή. Ο φυγόστρατος δήθεν πελλός δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει. Όλοι τον έφτυναν και τον κατηγορούσαν ως υπονομευτή και εχθρό της πατρίδας.
Σήμερα, που οι αρχές και οι αξίες, που διαχρονικά οικοδομούν τους ευπρεπείς και αξιοπρεπείς ανθρώπους, λασπώνονται στην αναξιοπρέπεια, στην ευτέλεια, στην ιδιοτέλεια και στην παλιανθρωπιά, θεωρείται… τιμή και κατόρθωμα η απατεωνιά της ενσυνείδητης φυγοστρατίας. Οι επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς ανησυχούν σφόδρα από την έκταση του νοσηρού αυτού φαινόμενου. Όποιος κληρωτός δηλώσει πελλός ή με ψυχολογικά προβλήματα, αναστέλλεται η στράτευσή του και τελικά απολύεται. Και τι κάνουν αυτοί οι άθλιοι; Περιγελούν συνομήλικους και φίλους τους ότι είναι μ…..ες, που υπηρετούν και δεν παίζουν κι εκείνοι πελλόν. Κομπάζουν και καυχώνται, οι θρασείς ριψάσπιδες, ότι θα πάνε για σπουδές ενώ οι φίλοι τους θα λιώνουν στ’ άρβυλα. Αυτός ο τόπος είναι κατεχόμενος; Απειλείται με αφανισμό; Θέλει ελευθερία; Ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται όσοι ενσυνείδητα τον ξεπουλούν στον εχθρό.
Επειδή οι φυγόστρατοι έχουν, λένε, ψυχολογικά προβλήματα ή είναι ψυχικά διαταραγμένοι, η πολιτεία με αγάπη πρέπει να φροντίσει για την προφύλαξή τους: Να μην επιτρέπεται σε κανέναν φυγόστρατο να διεκδικεί θέση σε καμία δημόσια ή ημικρατική υπηρεσία ή στον ιδιωτικό τομέα. Να μη γίνονται δεκτοί στα Πανεπιστήμια. Να μη δικαιούνται να οδηγούν αυτοκίνητο. Να μην μπορούν να ταξιδεύουν, να μετακινούνται, να κυνηγούν. Να παρακολουθούνται στενότατα από ψυχιάτρους και, κατά καιρούς, να εγκλείονται σε ψυχιατρικές κλινικές για καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο της πελλάρας και της ψυχικής διαταραχής τους. Να δούμε τότε ποιος ξεφτιλισμένος γονιός θα ανεχθεί αυτόν τον κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό του γιου του. Να δούμε τότε ποια ξιππασμένη, αππωμένη μητέρα θα δεχόταν ο κανακάρης της να μην υπηρετεί τη θητεία του. Τέτοια μέτρα απαιτούνται. Ποια κυβέρνηση και ποια κόμματα έχουν τα κότσια; ΟΥΔΕΙΣ!

ΣΗΜΕΡΙΝΗ - ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: