Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Συνεχίζονται οι εσωτερικές πιέσεις στην ΠΓΔΜ για την ονομασία


Ενδοκυβερνητικές πιέσεις στην ΠΓΔΜ για την ονομασία
Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση αναφορικά με την ενταξιακή προοπτική της χώρας στο ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια στον πληθυσμό.

«Πρέπει να βρεθεί λύση με την Ελλάδα για την εκκρεμότητα της ονομασίας, διότι η συνέχιση της διαφοράς αυτής καθυστερεί την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και κάθε καθυστέρηση προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια στον πληθυσμό. Πέραν αυτού, μία τέτοια καθυστέρηση προκαλεί ανασφάλεια και στους ξένους επενδυτές «, ανέφερε ο κ. Αχμέτι, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat-M.


«Η χώρα έχει ανάγκη τις ξένες επενδύσεις, διότι η ανεργία είναι πολύ μεγάλη. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποστείλουμε σαφή μηνύματα ότι η χώρα δεν προτίθεται να βρεθεί αντιμέτωπη με μία επιπλέον κρίση. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για να ζούμε σε περιβάλλον καλής γειτονίας και ελπίζω πως σύντομα θα εντατικοποιηθεί η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, γεγονός που θα επιτρέψει να ενταχθούμε σύντομα στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», συμπλήρωσε ο κ. Αχμέτι, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: