Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κούνησε ΜΑΝ-τίλι


Σαν βόμβα έπεσε η παραίτηση του κ. Χρ. Βερελή από τη βουλευτική του έδρα. Όμως το φιτίλι είχε ανάψει εδώ και αρκετές ημέρες .
Κάποιοι, ευρισκόμενοι προ αποκαλύψεων, ετοίμαζαν νέα «θυσία» με πολλαπλές σκοπιμότητες. Τόσο επικοινωνιακές , όσο και εσωκομματικές. Όμως-με εντολή του Μαντείου- η νέα ...«Ιφιγένεια», τους ...κούνησε ΜΑΝ-τίλι.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος και αποκρύπτει η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ είναι ότι ο κ. Βερελής μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η συνομιλία, που ήταν πολύ έντονη, έκλεισε με την εξής φράση. «Περίμενε και θα δεις......».

Χθες λοιπόν το μεσημέρι ο κ. Βερελής τον συνάντησε για δέκα λεπτά στη Βουλή ενώ ΗΔΗ είχε παραδώσει την επιστολή της παραίτησής του στον κ. Δ. Σιούφα.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη της υπόθεσης και στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ...ασυμμάζευτα , τον ρώτησε αν με την παραίτησή του στέλνει λάθος μήνυμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ιπποκράτους υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο περνάει η μπάλα των σκανδάλων τώρα στο δικό τους γήπεδο.

Μάλιστα σε χθεσινή βραδινή συνάντηση σε διαμέρισμα στην περιοχή του Λυκαβηττού, μεταξύ τριών προσώπων της στενής ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε όλη η επικοινωνιακή τακτική να επικεντρωθεί στο κλείσιμο της Βουλής λόγω των εκλογών, προκειμένου να επισκιαστεί, εν μέρει ,η παραίτηση -βόμβα του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Προς τον σκοπό αυτό υπήρξαν συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με ...εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Το νέο δόγμα λοιπόν του ...Λυκαβηττού για την περίπτωση Βερελή, αναφέρει ότι η παραίτηση αποτελεί προσωπική του απόφαση και δεν του ζητήθηκε.
Άσχετα εάν βοά ο τόπος ότι «ουσιαστικά τον παραίτησαν» στην προσπάθειά τους να αποτινάξουν από τον κομματικό μανδύα (και το κομματικό ταμείο) τις αποκαλύψεις που ...έρχονται.

Θέλησαν να στήσουν μια ακόμη Ιφιγένεια- μετά τον ατυχή Τσουκάτο- στον βωμό της ....επικοινωνιακής κάθαρσης.


Δεν είναι καθόλου τυχαία η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Βερελής στην ανακοίνωση του. Επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ΜΑΝ και στοχοποιεί πολιτικά ΚΟΜΜΑΤΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Εγώ,δεν συμμετείχα ποτέ σε επιτροπή προμηθειών. Οι ....αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.»

Πετάει τα βέλη του ομιλώντας περί...«πόθεν έσχες» και τονίζει ότι θα βρίσκεται «δίπλα στην παράταξη» και όχι μέσα σε αυτή, αλλά και ότι θα συμμετέχει στην πολιτική «υπό άλλους όρους», κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «όχι με τους όρους ή τις ανθρωποθυσίες του Γιώργου».


Ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε σε μια αμήχανη δήλωση:«Το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά». Δεν άκουσε όμως την ερώτηση από το βάθος του διαδρόμου της Βουλής . «Με την όπισθεν;»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: