Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Σε ακυβερνησία οδηγείται η Ελλάδα


Άρθρο του Β.Ι. Κοραχάη, Εστία 7/5/09

Φαίνεται ότι αστειεύονται οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ όταν μιλούν για σκάνδαλα που διέπραξε ο Καραμανλής κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του. Έχουν κάνει μήπως απολογισμό των παράνομων και εγκληματικών δικών τους πράξεων? Ασφαλώς όχι.

Διότι αν είχαν κάνει, θα αισθάνονταν ντροπή γι' αυτά που ισχυρίζονται σήμερα. Αποτελεί σύμπτωμα πολιτικής παρακμής και εκπτώσεως όταν η υπό τον κ. Παπανδρέου παράταξη επιχειρεί να σύρει στον βούρκο όλο τον πολιτικό κόσμο.

Η ιστορία της χώρας βρίθει -όπως ξέρουμε- από παραδείγματα αρχηγών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών που με τις πράξεις τους έβλαψαν την Ελλάδα. Και που την διέσυραν διεθνώς. Αλλά πολύ λίγοι υπέστησαν κυρώσεις. Μην ψάχνουμε αλλού. Η ατιμωρησία γι' αυτούς που άσκησαν με τρόπο επιλήψιμο την εξουσία ευνόησε την διαφθορά και τη διάλυση του Κράτους. Εκείνο που έχει όμως σημασία είναι ότι αναζητώντας τους ενόχους και τους υπεύθυνους του χάους (ιδίως του σημερινού) και της παρακμής καταλήγουμε σε θλιβερά συμπεράσματα.

Συκοφαντούμε όλους αδιακρίτως και κακολογούμε εαυτούς και αλλήλους (είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Παυλίδη), έτσι ώστε να είναι αδύνατη η άσκηση εξουσίας στο μέλλον από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είναι ζήτημα αν ακόμη και σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν σε θέση (αν ζούσε) να κυβερνήσει την Ελλάδα. Διότι απλούστατα θα αισθανόταν απογοήτευση, δέος και αγωνία (εκείνος ο χαρισματικός άνθρωπος) αφού θα είχε να κάνει με μια χώρα των 2 εκατομμυρίων αλλοδαπών, με την οικονομική κρίση που τη μαστίζει και με μια ανεύθυνο-υπεύθυνη Αντιπολίτευση που θέλει να κατεδαφίσει τα πάντα.

Είναι απογοητευτικό αλλά πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι με την σημερινή πολιτική ηγεσία που αντιπολιτεύεται τον Καραμανλή η χώρα έχει διολισθήσει στο έσχατο σκαλοπάτι της παρακμής. Ο πολιτικός λόγος όπως τον εκπέμπουν τα άθλια Μέσα Ενημερώσεως παραμένει εμπρηστικός και απροσάρμοστος. Ο κόσμος στην πλειοψηφία του κλείνει τις τηλεοράσεις, έχει πάψει να ακούει ραδιόφωνο και δεν διαβάζει εφημερίδες. Δεν πιστεύει κανέναν. Αντιθέτως έχει μπουχτίσει από τα ψεύδη που μεταδίδονται πανταχόθεν. Διότι, έχει πεισθεί ότι η φαυλότητα και ο αχαρακτήριστος φανατισμός της αριστεροκρατίας που (ουσιαστικώς) μας κυβερνά οδηγεί κατευθείαν σε ακυβερνησία και εθνικό διχασμό. Άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις από οποιαδήποτε πλευρά και να προέρχονται δείχνουν την δυσπιστία του εκλογικού σώματος στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου ως μελλοντικού πρωθυπουργού.

Ποιος θα σώσει την Ελλάδα από τη βαθειά παρακμή αλλά και από τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής? Ιδού η απορία. Οι κυβερνώντες με καλό τιμονιέρη, ίσως μπορέσουν να κάνουν το θαύμα τους την ύστατη ώρα. Βοηθάει το πρωθυπουργικό-κεντρικό σύστημα διακυβερνήσεως της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι δίπλα του ο Καραμανλής θα έχει καλά μυαλά να τον πλαισιώνουν. Αλλά έλα που ο ίδιος έχει κάνει ατυχείς επιλογές προσώπων που δυστυχώς παίζουν τον ρόλο υπουργών. Και που τώρα είναι σχεδόν αδύνατον να στείλει τους περισσότερους στα σπίτια τους.

Ένας-δύο άσσοι που κρύβει στο μανίκι του ο Καραμανλής είναι καιρός να βγουν στο προσκήνιο. Να πρωταγωνιστήσουν. Κυρίως να αλλάξουν το κλίμα του αχαλίνωτου λαϊκισμού που οδηγεί την Ελλάδα στην άναρχη εποχή της καταστροφικής σοσιαλδημοκρατίας και του μηδενισμού. Υπάρχουν σοβαρά πρόσωπα δοκιμασμένα στο παρελθόν που εγγυώνται την άριστη διαχείριση των πραγμάτων. Να λείψουν επιτέλους τα πείσματα και τα μίση.. Οι ικανοί πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Στην πολιτική οι άξιοι αίρονται υπεράνω των αδυναμιών τους.

Οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων με τη βοήθεια των ασύδοτων Μέσων Ενημερώσεως
έχουν ενσπείρει τον πανικό και την τρομολαγνεία, δίνοντας συνεχώς την «πρωτιά» (στις μέλλουσες εκλογές) στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσαν άνθρωποι του Τύπου να προσφέρουν στον τόπο. Σχεδιάζουν πολιτικές ανατροπές με βάση τα μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα και όχι την ανάδειξη μιας ισχυρής και έντιμης (κυρίως) κυβερνήσεως που θα ανασυγκροτήσει το Κράτος εκ βάθρων και που θα ανακουφίσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: