Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την μεταπολίτευση;


By Factorx


Εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα ήταν γνωστό σε υψηλόβαθμους πολιτικούς κύκλους ότι θα «σκάσει» το σκάνδαλο της γερμανικής ΜΑΝ.


Πληροφορούμαι μάλιστα, ότι εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, ο Κώστας Μαγουλάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΗΛΠΑΠ, ζήτησε και πήρε όλους τους φακέλους που αφορούν τις περιβόητες πλέον συμβάσεις 890 και 891 για τα «λαδωμένα» τρόλεϊ, εξαιτίας των οποίων παραιτήθηκε ο κ. Βερελής. Τι να ήξερε άραγε ο κ. Μαγουλάς και από πού;


Το ουσιαστικό ερώτημα όμως, είναι άλλο: Τι το τόσο επιβαρυντικό για τον κ. Βερελή υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθεί στη Γερμανία, ώστε αναγκάστηκε να παραιτηθεί; Το μόνο που θα ανάγκαζε έναν έμπειρο πολιτικό σε μια τέτοια κίνηση, είναι η ανακάλυψη του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίον μπήκαν οι μίζες. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση Βερελή.


Κατά συνέπεια, τι έκανε; Μια «ηρωική έξοδο», εκ του ασφαλούς. Όχι μόνο χωρίς να έχει ενημερώσει τον αρχηγό του, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με μια δήλωση που στρέφεται σαφώς εναντίον του. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή προ των εκλογών του Ιουνίου.


Εξάλλου, όπως στην γραπτή δήλωση του, έτσι και στα κανάλια, που εμφανίστηκε σήμερα το βράδυ, δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το ΠΑΣΟΚ. Για να μην πούμε για τη στάση του Mega των εκδοτών, που μόνον ως τον πρώτο Έλληνα πολιτικό «σαμουράι» δεν τον παρουσίασαν.


Όπως είπα και προηγουμένως στα σχόλια, βγάζει πλέον μάτι: Η διαπλοκή αφού κόντυνε τον Καραμανλή, κονταίνει τώρα και τον Γιώργο (αρχίζοντας με τον Βερελή). Μόνον ένας τυφλός πολιτικά δεν βλέπει ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν την θρυαλλίδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.


Ο κ. Βερελής το λέει καθαρά στην δήλωσή του: «Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα γρήγορα και μπροστά. Θέλω να είμαι καταλύτης σ’ αυτή τη διαδικασία και για το λόγο αυτό και με αυτές τις σκέψεις παραιτήθηκα από βουλευτής».


Και είπαμε: συγκυβέρνηση έχουν πριν από όλα στο μυαλό τους. Να εγκρίνονται οι μίζες διακομματικά (τώρα που θα έλθει και η οικονομική ανάπτυξη) και να μην ταλαιπωρούνται με εξεταστικές επιτροπές.


Και να μην ξεχνάμε ποτέ. «Ιστορικά», που λένε, τα στρατόπεδα του Μητσοτάκη και του Σημίτη βάδιζαν πάντα χέρι - χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: