Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Νίκος Σεργιανόπουλος: Ήταν ήρεμος ο δολοφόνος

Μια δίκη για πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πάντα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Αυτή όμως του 31χρονου Γεωργιανού «γύπα» της πλατείας Αμερικής, Δαβίδ Μουρτινέλι, «μυρίζει» ισόβια κάθειρξη και πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλακή για την ανθρωποκτονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2009, ημέρα Δευτέρα, δηλαδή σε τέσσερις μήνες από τώρα, η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα γεμίσει ασφυκτικά από θαυμαστές του ινδάλματος που σφαγιάστηκε άγρια μέσα στο διαμέρισμά του από τον αλλοδαπό μακελάρη. Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται να δικαστεί ο στυγερός φονιάς, σε ημερομηνία που έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι, δεν αφήνου

Νίκος Σεργιανόπουλος: Ήταν ήρεμος ο δολοφόνος

ν και πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας για τους δικηγόρους του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα-τσεκούρι τον καθίζει στο σκαμνί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δίχως το ελαφρυντικό της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστή η ημερομηνία της δίκης συγγενικά πρόσωπα του δημοφιλούς πρωταγωνιστή στη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη ψιθύρισαν: «Μακάρι αυτό το δικαστήριο να μη γινόταν ποτέ. Ο Νίκος δεν γυρίζει πίσω και τα όσα θα ακουστούν σίγουρα δεν ωφελούν την υστεροφημία του».

Κατά δικαστικές πηγές, το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά δεν παραλλάζει από την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δικαστές δεν δέχονται τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς του Μουρτινέλι, ότι τάχα η ζαλάδα από την κοκαΐνη που είχε κάνει με τον ηθοποιό, οι μπίρες και το χασίς που είχε πάρει τον μετέτρεψαν σε ανήμερο θηρίο, με αποτέλεσμα να κατακρεουργήσει τον διάσημο πρωταγωνιστή.

Επίσης δεν φαίνεται να έχει λάβει υπόψη τους δημόσιους ισχυρισμούς του γαμπρού και της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου που έκαναν λόγο για «μαφία» της κόκας που ξεπάστρεψε τον ζεν πρεμιέ. Η παραπομπή σε δίκη ακολουθεί το αρχικό σχεδιάγραμμα τρόμου. Ραντεβού στην πλατεία Βικτωρίας στις 20.15 με 20.45 το βράδυ της 3ης Ιουνίου, επιβίβαση του Γεωργιανού στο Audi του ηθοποιού και επίσκεψη στο σπίτι του Σεργιανόπουλου στο Παγκράτι, με τα γνωστά τραγικά επακόλουθα.

Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια: