Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Τα ελληνικά ΜΜΕ κρύβουν τις πραγματικές ειδήσεις και ασχολούνται με ….. Παυλίδη!

Το πολιτικό μας σύστημα αμέσως μετά τη Χούντα, χαρακτηρίζονταν από μια σοβαρότητα και οι πολιτικοί αντιμετώπιζαν με αξιοπρέπεια τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους. Σε μια εποχή που υπήρχαν πραγματικές ιδεολογικές διαφορές και τα κόμματα πραγματικά αντιπροσώπευαν διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Όχι όπως σήμερα που οι έννοιες δεξιά και αριστερά διαχέονται η μια στην άλλη, κυρίως λόγω της παγκοσμιοποίησης.
Οι κανόνες ανατράπηκαν μετά τη φωτογραφία του «Μητσοτάκη-Ναζί» που κατασκευάστηκε μεν, έπειτα από παραγγελία, στα γραφεία της Στάζι, καθόρισε δε τις πολιτικές εξελίξεις στις εκλογές του 1985. Μετά από αυτό η πολιτική στην Ελλάδα εκβαρβαρίστηκε και μετεξελίχθηκε σε σκανδαλολογία και παραπολιτική με δεύτερο θύμα τον ίδιο τον Α. Παπανδρέου, από τις ίδιες εφημερίδες που τον στήριξαν στις εκλογές του 85(Νέα, Ελευθεροτυπία, Έθνος:σκάνδαλο Κοσκωτά, Χέρφιλντ).
Μια γεύση από αυτή την μετατροπή βιώνουμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας από τους αρχιτέκτονες αυτής της στρατηγικής δηλαδή τους εγκέφαλους της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης». Είδαμε μια απλή υπόθεση με αλληλοκατηγορίες μεταξύ ενός οικονομικού παράγοντα(Μανούσης) και ενός πολιτικού(Παυλίδη)[κλασική περίπτωση σύγκρουσης παθών και συμφερόντων] να μετατρέπεται από τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ(Νέα, Ελευθεροτυπία, Έθνος και τα κανάλια τους), σε πολιτικό θρίλερ και τηλεοπτικό σήριαλ, τη στιγμή που όλος ο κόσμος ασχολείται με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών ενώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να κρύψουμε τις σχέσεις μαύρου χρήματος και ταμείων του Πασόκ! Τη στιγμή που αποδεδειγμένα μπαινόβγαινε μαύρο χρήμα στα ταμεία του «κινήματος» τα μπουκωμένα φερέφωνα για άλλη μια φορά, επιδίδονται σε λυσσαλέα προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών «πράσινων» σκανδάλων. Δηλαδή παίζεται χοντρό παιχνίδι από το άπληστο μπλοκ των κρατικοδίαιτων συμφερόντων που επιχειρεί με οποιοδήποτε κανιβαλισμό να προστατέψει το «κίνημα του λαού των νταβατζήδων» από οποιαδήποτε πιθανότητα αναμόχλευσης παλιότερων και νεότερων πασοκικών σκανδάλων.
Ενώ όλοι παραδέχονται ότι δεν προκύπτουν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία, επικρατεί η βαρβαρότητα της τηλεοπτικής παρα-πραγματικότητας που απαιτεί πολιτικό αίμα στην αρένα, μόνο για να εξασφαλιστούν κομματικά οφέλη στην παράταξή τους και για να στρώσουν τον καταγγελτικό λόγο του προέδρου Γιώργου μια και οι εποχές όπως ξέρουμε είναι δύσκολες για εύκολες και ανέξοδες παροχές ….. τη συνήθη «δημοκρατική» πρακτική.
Παράλληλα με τη σκανδαλολογία επιχειρείται χειραγώγηση της κοινής γνώμης με την κατάχρηση δημοσκοπήσεων, καθυβρίζονται γενναίοι δικαστές (Σανιδάς) που δεν υποτάσσονται ή γίνονται πιόνια της πασοκικής βουλιμίας για εξουσία και σεναριολογούν με αβάσταχτη ελαφρότητα στηριγμένη υποτίθεται σε «έγκυρες πηγές»(δηλαδή ανύπαρκτες πηγές) για να πλήξουν την κυβέρνηση με τη μέθοδο της ανελέητης προβοκάτσιας και της ανθρωποφαγικής συλλογικής ευθύνης. Τα σκάνδαλα του Πασόκ αφορούσαν προσωπικά τους εμπνευστές τους. Οι καταγγελίες κατά της ΝΔ αφορούν οπωσδήποτε ολόκληρο το κόμμα της ΝΔ και χωρίς ουδεμία αμφισβήτηση, προσωπικά τον Καραμναλή, «που είναι υπεύθυνος προσωπικά για τις επιλογές των προσώπων»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: