Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Στις Δημοκρατίες κάθε εκλογική μάχη πρέπει να είναι πολιτική και όχι “παραπολιτική”.

Toυ κ.Στάθη Σαραφόπουλου,

πρ. Βουλευτή Ν.Δράμας,
Οικονομολόγου.



"Ορισμένοι δεν επιθυμούν εκλογές με πολιτικούς όρους αλλά με «παραπολιτικούς» και κυρίως σκανδαλοθηρικούς. Αυτό θα το δεχόμασταν, ως μία παράμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αν είχαμε εθνικές εκλογές και όχι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ποιοι αποφεύγουν την πολιτική αντιπαράθεση για τις Ευρωεκλογές;
Αυτοί που :

*Υστερούν στην πολιτική τους γενικά, μη έχοντας σταθερές θέσεις και απόψεις.

*Υστερούν στην Ηγεσία τους και θέλουν να λύσουν τα εσωτερικά κομματικά τους προβλήματα. Θέτοντας μάλιστα και «πήχη» στα ποσοστά που θα λάβουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

*Υστερούν αυτοί που... αγωνιούν για το πολιτικό τους μέλλον και έχουν το σύνδρομο της βουλιμίας για την εξουσία.

*Υστερούν αυτοί που υποτιμούν τις Ευρωεκλογές, τις εθνικοποιούν και τις δίνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τα εσωτερικά πολιτικά θέματα μας.

*Υστερούν στην ιδέα της Ευρώπης την οποία πολέμησαν από ιδρύσεως της και τώρα την αποδέχονται «ως αναγκαίο κακό», με το αζημίωτο βέβαια.

*Υστερούν σε θέσεις και προτάσεις, εφόσον μέχρι σήμερα στα διεθνή forum που συμμετέχουν δεν έχουμε δει έστω μία σοβαρή τοποθέτηση η κοινό ανακοινωθέν για τα εθνικά μας θέματα και ας προεδρεύουμε σε αυτά.

*Υστερούν στις ιδέες και τοποθετήσεις για την Στρατηγική και την προοπτική της Ευρώπης.

*Υστερούν στο ότι δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει, δεν άλλαξαν προς το καλύτερο και είναι χειρότεροι από το κακό τους παρελθόν.

*Υστερούν οι ίδιοι σε μνήμη, νομίζοντας ότι υστερεί και ο ελληνικός λαός

*Υστερούν σε όραμα για το μέλλον και ζουν ακόμη στο παρελθόν. Δεν κατάλαβαν ότι η Ευρώπη σήμερα αποτελείται από 27 χώρες και συνεχώς υπάρχουν τάσεις διεύρυνσης από νέες χώρες.

*Υστερούν στο να αντιληφθούν ότι έχουμε εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτές. Πάντοτε όμως, μέχρι σήμερα, δεν είχαν θέσεις για την Ευρώπη.

*Υστερούν αυτοί που δεν σέβονται την Ευρώπη, θεωρώντας τους πολίτες της «κουτόφραγκους».

Είναι ευκαιρία λοιπόν να μιλήσουμε για το ποια Ευρώπη επιθυμούμε και θέλουμε. Τώρα είναι η ώρα, μετά θα είναι αργά, γιατί πρέπει να χαράξουμε, όλοι μαζί, από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες, το μέλλον το δικό μας και της Ευρώπης.

Άλλως θα περιμένουμε άλλα πέντε χαμένα χρόνια, μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, όταν άλλες χώρες θα διαμορφώνουν και θα ταυτίζουν το μέλλον της Ευρώπης μαζί με το δικό τους, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα καθορίζοντας τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτό.Εμείς θα περιμένουμε να χαράξουμε την πορεία μας με κανόνες και μέτρα που άλλες χώρες καθόρισαν και όχι εμείς.

Ας μην βιάζονται ορισμένοι για τις εθνικές εκλογές, θα έρθει και η δική τους ώρα! Τότε θα μπορούν κάλλιστα να καθορίσουν την πολιτική τακτική τους με όποια θέματα αυτοί επιθυμούν να αναδείξουν!

Σήμερα μιλώντας συνεχώς για τις εθνικές εκλογές, εν όψει ευρωεκλογών αν όχι τίποτα άλλο, προσβάλλουμε την Ευρώπη και δηλώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να προτείνουμε αλλά και να περιμένουμε!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Σαραφόπουλο. Το άρθρο του ξεχωρίζει από τα καθημερινά και συνηθισμένα.
Oι ευρωεκλογές δεν μπορούν να είναι παιχνίδι σκοπιμοτήτων.
Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους που θα προσπαθήσουν να χαράξουν πορεία εξόδου από την κρίση.
Δεν είμαστε μόνοι μας και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνοι.

Υ.Γ. Μήπως ο κ Σαραφόπουλος έχει ασχοληθεί με τα «αγροτικά» ως βουλευτής;