Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Χαστούκι-"Λύτρωση" από τον Καραμανλή!

Τη λέω την αμαρτία μου, εγώ το ευχαριστήθηκα. Καλύτερα ένα εφάπαξ ηχηρό σκαμπίλι μια στο τόσο, ευκαιρίας δοθείσης, παρά καθημερινές σφαλιάρες και φτυσίματα κατά πρόσωπο από τους εθνοπατέρες που ανερυθρίαστα μας εμπαίζουν μέσα από τον ανίερο - όπως τον κατάντησαν – “ναό” της Δημοκρατίας. Σιγά μπας κι 'έχασε η Βενετιά βελόνι' με τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου. Εμείς όμως κερδίσαμε πολλά. Πρώτα-πρώτα θα ηρεμήσουμε για λίγες εβδομάδες από τους ανούσιους σκυλοκαβγάδες, περί σκανδάλων, παραπομπών και παραγραφών, στη Βουλή και στα τηλεπαράθυρα. Λίγο το ’χεις αυτό; Θ’ αποτοξινωθεί λίγο η σκέψη μας και θα βελτιωθεί αρκετά η πεσμένη ψυχολογία μας, βρε αδελφέ. Το έχουμε ανάγκη! Άλλωστε, προέχει η υγεία μας, όπως μας έχουν διδάξει και οι 300 βολευτές που πάνω απ’ όλα βάζουν τον εαυτούλη τους.

Δείτε το κι έτσι: Τι χάσαμε με την απόφαση της πλειοψηφίας να διακόψει τις εργασίες της Βουλής μέχρι τις Ευρωεκλογές; Τίποτα απολύτως! Μήπως περίμενε κανείς ότι με ανοιχτή τη Βουλή θα παραπεμπόταν κανένας Βουλευτής ή πρώην Υπουργός στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση σκανδάλου ή σκανδάλων; Μήπως κανείς είχε την ψευδαίσθηση ότι η μη-παραπομπή Παυλίδη και η οριστική παραγραφή πιθανών αδικημάτων εκ μέρους του ήταν ένα και μοναδικό θλιβερό ολίσθημα της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου; Κι εγώ είμαι ρομαντική και αιθεροβάμων, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Στην Ελλάδα ζούμε, το ξεχάσατε; Εδώ όλα είναι χαλαρά και λάσκα. Αυτό, παρεμπιπτόντως, το γνωρίζουν κι οι λαθρομετανάστες που μας τιμούν δεόντως με την προτίμησή τους. Τους ελκύουμε, λες κι έχουμε το κοκαλάκι της νυχτερίδας!

Κι όμως, σύσσωμη η αντιπολίτευση διέρρηξε τα ιμάτιά της, μιλώντας για “πρωτοφανή ενέργεια” και “κουκούλωμα”! Διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι έτσι παραγράφονται τα σκάνδαλα της ΝΔ. Δηλαδή αλλιώς δεν θα παραγράφονταν; Μα καλά, στα σύννεφα πετάει σύσσωμη η αντιπολίτευση; Μπορείς να καταφέρεις κάποιον ν’ αυτοκτονήσει όταν δεν το θέλει ο ίδιος; Όσο για την παραβίαση της θεσμικής τάξης που κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, μακάρι αυτή να ήταν η πρώτη φορά που οι δημοκρατικοί θεσμοί παραβιάζονται στη χώρα μας. Και μακάρι να είναι και η τελευταία. Όμως φοβάμαι πως δε θα είναι! Έχω κάθε λόγο να φοβάμαι…

Πάντως, φαίνεται ότι ο Καραμανλής το πήρε “πατριωτικά” το πράγμα και πείσμωσε. Σκέφτηκε, «Τους αχάριστους τους πράσινους! Θα τους δείξω εγώ. Σωστά λέει η παροιμία ότι “ουδείς χειρότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αγνώμονα”. Ακούς εκεί, να μη νιώθουν καμία ευγνωμοσύνη που όταν ανέβηκα στην εξουσία έκανα στραβά μάτια στα δικά τους σκάνδαλα-μαμούθ, και έτσι παραγράφτηκαν όλα… Κι αντί να μου λένε “ευχαριστώ” και να κάνουν κι αυτοί τα στραβά μάτια, κόλλησε η βελόνα τους στη σκανδαλολογία, και κάνουν στους συνεργάτες μου καταγγελίες επί καταγγελιών ζητώντας προανακριτικές επιτροπές και παραπομπές στη Δικαιοσύνη. Όχι αυτό δε θα περάσει!» Αυτά είπε στον εαυτό του ο Καραμανλής και κατέβασε τα ρολά του Κοινοβουλίου, αψηφώντας το σάλο και τη δυσφήμηση που θα προκαλούσε το “δημοκρατικό” πραξικόπημά του. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε επί σκηνής.

Πάντως βγήκε και κάτι που δεν ξέραμε. Ο Καραμανλής έχει τσαγανό, κι όταν τα πάρει στο κρανίο δε χαμπαριάζει τίποτα. Μακάρι να βλέπαμε αυτό το τσαγανό να βγαίνει και στα εθνικά θέματα όπου τρώμε καρπαζιές από κάθε κατεύθυνση, από εχθρούς και “φίλους”, και δε γνωρίζουμε πια από πού να φυλαχτούμε και τι θα μας ξημερώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: