Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Επισήμως πλέον «δωροδοκούμενος» ο Τσουκάτος ……. Κοινώς, «τα πήρε»!

Πόσοι «ενεργητικοί δωροδοκούμενοι» απαιτούνται για να μην φωνάζει ο Παπανδρέου : «Εμείς τουλάχιστον δεν κλέψαμε»;
Ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος χειρίζεται τις έρευνες για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens σκοπεύει να κατηγορήσει τον "στρατηγό" Τσουκάτο, για ενεργητική δωροδοκία, καθώς δεν συνδέει το έμβασμα στην Τράπεζα ΑΒΝ AMRO με «πολιτικές πληρωμές» σε κόμματα, όπως περιγράφεται από πολλούς μάρτυρες, αλλά με τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens, που αφορά την ψηφιοποίηση του ελληνικού Οργανισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για 500.000 μάρκα ενώ τα γνωστά που μπήκαν στα ταμεία του Πασόκ είναι 1.000.000 μάρκα. Δημιουργείται έτσι η απορία για το αν πρόκειται για προσωπική δωροδοκία των 500.000 μάρκων και για το 1.000.000 θα ασκηθεί και δεύτερη δίωξη.
Τελικά ορίστηκε ότι και οι 7 κατηγορούμενοι στο «σκάνδαλο Siemens» θα απολογηθούν στις 20 Μαΐου χωρίς να είναι βέβαιο, εξαιτίας των αναμενομένων ενστάσεων, ότι αυτή η ημερομηνία θα είναι και η τελική μέρα της απόφασης κατά πόσον θα προφυλακιστούν ή όχι οι κατηγορούμενοι. Η πίεση στον ανακριτή, από την κοινή γνώμη, να γίνουν κάποιες προφυλακίσεις, είναι πολύ μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: