Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Λαθρομετανάστευση ώρα ΜΗΔΕΝ!



Επιτέλους, υπήρξε Έλληνας δημοσιογράφος που τόλμησε να καταπιαστεί μ’ ένα θέμα-ταμπού και να μας θυμίσει πώς είναι η έντιμη και θαρραλέα δημοσιογραφία! Συγχαρητήρια στον Κώστα Χαρδαβέλλα για την έρευνα που έκανε και παρουσίασε στο χθεσινοβραδινό «Αθέατο Κόσμο», μια εκπομπή που ο τίτλος της βρήκε την πλήρη δικαίωσή του στην αποκάλυψη του θλιβερού αθέατου κόσμου των λαθρομεταναστών. Λίγο ενωρίτερα, ένας επικίνδυνος για τη νεολαία λαϊκιστής, που παριστάνει το γνήσιο εκφραστή της αριστοφανικής σάτιρας, από ένα άλλο κανάλι, ανάμεσα στα γιουχαΐσματα και στα χοροπηδήματα, μας πέταξε στα μούτρα για πολλοστή φορά τον αφορισμό, «Είμαστε ρατσιστές οι Έλληνες, είμαστε κρυφορατσιστές», για να καταχειροκροτηθεί από το ως επί το πλείστον νεανικό κοινό του. Συχνά στο παρελθόν ό ίδιος έχει πει : «Γιατί τόσο μίσος, Παναγία μου;» , εννοώντας το υποτιθέμενο μίσος του Έλληνα εναντίον του λαθρομετανάστη.

Αναρωτιέμαι, πού το είδε ο Λάκης μας το μίσος κι εγώ δεν το βλέπω; Μίσος του Έλληνα εναντίον του Συνέλληνα, ναι, πλεονάζει και διαπιστώνεται δια γυμνού οφθαλμού μέσα κι έξω από το «ναό» της Δημοκρατίας, αλλά και από τη μακραίωνη ιστορία μας, δυστυχώς... Μίσος όμως εναντίον των μεταναστών δεν υπάρχει. Άλλο προβληματισμός και ανησυχία για το αύριο κι άλλο πράγμα το μίσος. Μάλιστα πιο πολύ θα έπρεπε ν’ ανησυχούν οι νέοι για το λαθρο-μεταναστευτικό τσουνάμι. Δικό τους είναι το μέλλον.



Κάποιοι, λοιπόν, προσπαθούν σώνει και καλά να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ρατσιστές! Έφτασαν οι Έλληνες να φοβούνται μέσα στο σπίτι τους ν’ αρθρώσουν λέξη και να εκφράσουν το αυτονόητο: τις ανησυχίες τους για την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στον “παράδεισο” Ελλάδα – έναν "παράδεισο" που κοντεύει να καταντήσει κόλαση – μπας και τους κολλήσουν τη ρετσινιά του ρατσιστή, του εθνικιστή και του φασίστα. Εκεί καταντήσαμε. Για τόοοση ελευθερία της σκέψης και του λόγου μιλάμε... Και είναι, δυστυχώς, πολλοί οι εκπρόσωποι και οπαδοί των αυτοαποκαλούμενων “προοδευτικών” κομμάτων και οργανωμένων ομάδων στη χώρα μας που εντοπίζουν ρατσισμό σε κάθε λογική φωνή του Συνέλληνα, σε κάθε έκφραση εύλογου σκεπτικισμού για το τι θα ξημερώσει. Μεταξύ αυτών είναι και κάποιοι εντελώς μεταλλαγμένοι που είναι πρόθυμοι να χύσουν το αίμα Συνέλληνα, προ παντός αν αυτός είναι ένστολος, για να υπερασπιστούν το λαθρομετανάστη.

Στο ερώτημα, "πόσους λαθρομετανάστες μπορεί ν’ απορροφήσει μια μικρή χώρα με προβληματική οικονομία σαν την Ελλάδα", δεν απαντούν ποτέ. Δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα κατά πρόσωπο. Ίσως τ’ αόρατα αφεντικά τους, που προωθούν τα δικά τους καταχθόνια σχέδια της παγκοσμιοποίησης μέσω της λαθρομετανάστευσης, να μην τους αφήνουν να δουν την τραγική αλήθεια. Πολύ πιθανόν, η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί να έχει παραλύσει τη φυσιολογική λειτουργία του, και να μη μπορούν πια να εκλογικευθούν. Προσωπικά πιστεύω ότι οι Έλληνες, παρόλα τα κουσούρια και την ανοργανωσιά μας, είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός και ο πιο πονόψυχος ως προς τη μεταχείριση των λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας.

Πέρυσι το καλοκαίρι μιλούσα μ’ έναν άγνωστο Αλβανό στην παραλία, και τον ρώτησα αν θεωρεί πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές. Μου απάντησε, χωρίς περιστροφές, “ΟΧΙ”! Στη συνέχεια μου αράδιασε ιστορίες με γνωστούς και φίλους του από την Αλβανία που είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία και στην Ιταλία. Το συμπέρασμα που είχαν βγάλει ομόφωνα ήταν πως οι Έλληνες ήταν οι καλύτεροι οικοδεσπότες με τεράστια διαφορά από τους άλλους Ευρωπαίους. Ένας άλλος Αλβανός γνωστός μου που παράτησε τη δουλειά του διότι τον κούραζε η απόσταση, είχε μπει στο ταμείο ανεργίας για ένα χρόνο, έπαιρνε το επίδομα και τα ένσημά του, απέρριψε τέσσαρες δουλειές που του προσφέρθηκαν – το γνωρίζω διότι εγώ του είχα γράψει το βιογραφικό και τις αιτήσεις πρόσληψης – και πήγε και δωρεάν διακοπές το καλοκαίρι στη Μυτιλήνη με τον κοινωνικό τουρισμό. Για τόσο "ρατσισμό" μιλάμε! Έχω πολλά άλλα παραδείγματα που Έλληνες άνοιξαν την πόρτα τους σε λαθρομετανάστες και τους φιλοξένησαν επί μήνες χωρίς αντιπροσφορά εργασίας. Τόσο "ρατσιστές" είμαστε οι Έλληνες!

Πάντως, ο προστάτης των μεταναστών, κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, άστραψε και βρόντηξε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα. «Είναι άθλια η πολιτική για τους μετανάστες, είναι άθλια η πολιτική για τους πρόσφυγες…» είπε μεταξύ άλλων. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν την παραδοσιακή τηλεοπτική χάβρα, όπου ο ένας μιλούσε πάνω στον άλλο και κανείς δε μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος έλεγε τι. Η χάβρα βέβαια έκανε την εμφάνισή της κάθε φορά που τελείωνε η παρουσίαση κάποιου video και άρχιζε ο σχολιασμός. Σκέτη καφρίλα! Άντε μετά να μας σεβαστούν και να μας φοβηθούν οι λαθρομετανάστες! Εδώ που τα λέμε, με το συμπάθιο κιόλας, αφού δε θέλω να θίξω κανένα, μήπως μας προτιμούν και μας έρχονται επειδή όμοιος ομοίω αεί πελάζει;

Ποια είναι όμως τα αίτια της αθρόας λαθρομετανάστευσης; Την απάντηση – ωμή και σοκαριστική – την έδωσε ο εκπρόσωπος των Αφγανών μεταναστών στη χώρα μας που ήταν καλεσμένος στο χθεσινοβραδινό Αθέατο Κόσμο. «Το ξέρουμε ότι είναι παράνομο», είπε. «Όμως όταν το σπίτι σου καίγεται, θα παραβιάσεις κι εσύ το σπίτι του άλλου.» Προσέξτε τη λογική του παραλόγου! Μάθαμε, λοιπόν, πως όταν το σπίτι κάποιου καίγεται, η λύση δεν είναι να προσπαθήσει να σβήσει τη φωτιά αλλά να εισβάλλει και να εγκατασταθεί στο σπίτι του γείτονα που δεν έχει καεί ακόμη! Ακούσαμε πως η λύση δεν είναι ν’ αναζητήσει κανείς τον εμπρηστή του σπιτιού του και να τον αναγκάσει να σβήσει την φωτιά, ή έστω να εισβάλλει στο δικό του σπίτι διεκδικώντας το δίκιο του, αλλά να παραβιάσει σπίτια αθώων που δεν έχουν σχέση με τον εμπρησμό. Εκείνο που δεν ρωτήθηκε ο καλός Αφγανός είναι πού τα βρίσκουν τα χρήματα που πληρώνουν οι ρακένδυτοι λαθρομετανάστες στους δουλέμπορους "ευεργέτες" τους. Διαβάστε άρθρο της Καθημερινής για τα χρήματα που διακινούνται με το δουλεμπόριο.

Ας πούμε όμως πως είναι κι έτσι. Τότε, αφού όντως το σπίτι τους καίγεται, δε θα υπάρξει τέλος σ’ εκείνους που θέλουν να γλιτώσουν από τη "φωτιά". Δε θα υπάρξει όριο στην αθρόα εισροή λαθρομεταναστών από “καμένες” χώρες προς εκείνες που, σαν τη δική μας, μπάζουν από παντού, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, και η ασυδοσία έχει γίνει εθνικό σπορ. Μιλάμε ίσως για κάποιο δισεκατομμύριο ατόμων που θάθελαν να διαφύγουν διότι "καίγεται" το σπίτι τους... Να τους διευκολύνουμε όλους αυτούς; Δηλαδή ν' αυτοκτονήσουμε σαν χώρα; O εφιάλτης, λοιπόν, είναι ολοζώντανος μπροστά μας, και κυρίως μπροστά στους νέους. Κι όμως δεν τον βλέπουν, δεν ανησυχούν…

Θα μου πεις, άνθρωποι είναι κι αυτοί και πρέπει να τους συνδράμουμε. Ωραία, λοιπόν. Δεν αντιλέγω, άνθρωποι είναι, κατ’ εικόνα Θεού είναι φτιαγμένοι κι εκείνοι, αδέλφια μας είναι, ψυχές έχουν. Όμως εγώ θα προτιμούσα έναν πιο λογικό, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο να τους συνδράμουμε. Να βοηθήσουμε να σβήσουμε τις “φωτιές” που έχουν ανάψει στις χώρες τους. Να τους στείλουμε εκεί την ανθρωπιστική βοήθεια. Να υψώσουμε στεντόρειες φωνές εναντίον των ξένων εμπρηστών και εισβολέων. Και να γίνουμε ειρηνοποιοί μεταξύ των αλληλοσπαρασσόμενων ιθαγενών ομάδων. Να τους εκπολιτίσουμε – στον περιορισμένο έστω βαθμό που είμαστε οι ίδιοι πολιτισμένοι – και να βοηθήσουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους. Να χρηματοδοτήσουμε έργα στέγασης και σίτισης εκεί που βρίσκονται – θα κόστιζαν μάλιστα πολύ φθηνότερα – και να επαναπροωθήσουμε τους λαθρομετανάστες στη γη των πατέρων τους. Υπάρχει υψηλότερη αποστολή από αυτή;

Τι πιο ανθρώπινο και πιο φυσιολογικό; Κι αυτό το εγχείρημα θα μπορούσαμε ν’ αναλάβουμε αποτελεσματικά με τη συνεργασία όλων των κρατών μιας ανεξάρτητης Ευρώπης που δε φοβάται να χαράξει τη δική της εξωτερική και μεταναστευτική περιοχή. Ο στόχος μας, με λίγα λόγια, πρέπει να είναι το πώς θα εξυψώσουμε και θα βγάλουμε από την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τους λαούς εκεί που είναι και βρίσκονται, εκεί που τους ένταξε η ίδια η Φύση με τις αλάνθαστες διαδικασίες της και τους έταξε η Μοίρα, αντί να τους επιτρέπουμε να μας τραβήξουν κι εμάς τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση, κι όλοι μαζί αύριο μεθαύριο να πέσουμε στο γκρεμό. Έτσι κι αλλιώς, Μουσουλμανικοί λαοί της Ασίας και της Αφρικής δεν ενσωματώνονται εύκολα και δεν αφομοιώνονται με το λαό της χώρας της Δύσης που τους φιλοξενεί.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δε συμφέρει τους αρχιτέκτονες του χάους που απεργάζονται την πλήρη εξαθλίωση των λαών για να επιβάλλουν το τελικό και ολέθριο στάδιο της παγκοσμιοποίησης. Όσο για τη γείτονα Τουρκία που της αποδίδονται όλες οι ευθύνες για την προώθηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας, επιτρέψτε μου να θεωρώ πως κι αυτή εντολές "άνωθεν" εκτελεί… Όμως, ακόμη κι αν έχει το δικό της σκοτεινό σχέδιο για την άλωση της Ελλάδας μέσω του Μουσουλμανικού στοιχείου, εμείς τι κάνουμε; Πώς αμυνόμαστε; Με σκυλοκαυγάδες και αλληλοεξόντωση; Και η Ελληνική Κυβέρνηση τι κάνει; Πότε περιμένει να δράσει δυναμικά και αποτελεσματικά; Όταν, ο μη γένοιτο, ξεσπάσουν λοιμώξεις και ταραχές σ’ όλη τη χώρα; Εδώ χτύπησε συναγερμός για την ανύπαρκτη γρίπη των χοίρων! Για τους κινδύνους της δημόσιας υγείας που εγκυμονούν τα γκέτο των λαθρομεταναστών δεν ανησυχούν; Ή μήπως ο κατά πάντα και δια πάντα αποτυχημένος στην πρωθυπουργία του Κ. Καραμανλής έχει αφήσει να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ο αυριανός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου; Μ’ αυτός ευελπιστεί οι Μουσουλμάνοι μετανάστες, που γεννούν πάνω από πέντε παιδιά το κάθε ζευγάρι - και καλά κάνουν - να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας! Δε διαβάζει τι λέει στις ομιλίες του; Δείτε εδώ.

Ποιος λοιπόν θα λύσει το "Γόρδιο Δεσμό" της λαθρομετανάστευσης; Είναι ήδη η δωδεκάτη ώρα κι εμείς ασχολούμαστε ακόμη με το γεγονός ότι ο ανίερος «ναός» της Δημοκρατίας έκλεισε μια εβδομάδα ενωρίτερα και απροειδοποίητα, διακόπτοντας την αδιέξοδη σκανδαλολογία που θα οδηγούσε, έτσι κι αλλιώς, σε περισσότερα κουκουλώματα... Όπως πάντα, οι πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Και η πιο χοντρή "κάμηλος" που έχουν καταπιεί οι ιθαγενείς ανθέλληνες είναι η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: