Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Είχαν στοχεύσει τόν ίδιο τον Καραμανλή. Τό σχέδιο τού ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει Καραμανλή καί η ακύρωσή του .....

Το σχέδιο ήταν έτοιμο, αλλά ο Καραμανλής το χάλασε.

Γι’ αυτό και η αντιπολίτευση «σκούζει». Το ΠΑΣΟΚ «λογάριαζε», μετά βεβαιότητος, ότι μετά την κατάθεση του βουλευτή Γιάννη Μανώλη ο Λευκαδίτης ανακριτής Ζαβιτσάνος θα έστελνε τη δικογραφία της υπόθεσης «Γερμανός» στη Βουλή. Απευθείας. Παρακάμπτοντας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με το που θα διαβιβαζόταν ο φάκελος στην ανοικτή Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση θα κατέθετε πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη.
Ευσεβής πόθος της αντιπολίτευσης ήταν να πάμε σε ευρωεκλογές με κατηγορούμενο τον πρωθυπουργό της χώρας. Οι άνθρωποι σχεδίαζαν να πιέσουν τον Αλογοσκούφη να επιβεβαιώσει ότι όχι μόνο γνώριζε τις λεπτομέρειες του, υποτίθεται, επαχθούς deal «"Γερμανού"-COSMOTE», αλλά πως κρατούσε ενήμερο και τον πρωθυπουργό. Ετσι πίστευαν ότι θα εξόντωναν τον «εφιάλτη» του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, παρά τη φθορά της κυβέρνησής του, παραμένει ισχυρός στην κοινωνία και θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ο εγκλωβισμός του Καραμανλή σ’ ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο και συμμέτοχο τον Γ. Αλογοσκούφη ήταν γι’ αυτούς η τέλεια παγίδα. Οι «σκληροί» που περιστοιχίζουν τον Γιώργο (ο τέως αρχηγός, ο τέως Ακικός και οι άλλοι) πίστεψαν ότι αυτή τη φορά το σχέδιο εξόντωσης του ισχυρού χαρτιού του αντιπάλου θα έπιανε. Διότι την προηγούμενη, όταν το αποπειράθηκαν και πάλι με τον «πεντακαθαρίδη» ψευδομάρτυρα Κουκουβίνο, ένα βίντεο τους έκαψε.
Ούτε και αυτή τη φορά τα κατάφεραν όμως.
Ο Γ. Μανώλης δεν κατέθεσε τελικώς την προηγούμενη Τετάρτη (όπως ήλπιζαν) και όταν κατέθεσε δεν είπε αυτά που νόμιζαν ότι θα πει (με βάση τις αγορεύσεις του).
Ο δε Καραμανλής ενημερώθηκε εγκαίρως και «νομίμως» - «συνταγματικώς» χάλασε την εις βάρος του σκευωρία.
Αυτά για την ιστορία και για να μην τσιμπάνε ορισμένοι στις ανοησίες περί «λάθους».

Υ.Γ.: Ο Δ. Ρέππας μετά την παραίτηση Βερελή πρότεινε στον ΓΑΠ να πάει σε αναπληρωματικές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία. Εκείνος αρνήθηκε. Φοβήθηκε ή περίμενε τον «Γερμανό» να τον σώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: