Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

O κ. Παπανδρέου παρεκτρέπεται επικίνδυνα


Γιατί συνιστά θεσμική εκτροπή η άσκηση ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος που έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός της κυβέρνησης;
Και αναφερόμαστε στη διακοπή των εργασιών της Βουλής εν όψει των ευρωεκλογών.
Αντιθεσμική συμπεριφορά και ασέβεια προς τη λαϊκή ετυμηγορία θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου σε δύο άλλα ζητήματα.
  • Το πρώτο είναι το ιδιότυπο παζάρι που θέλει να κάνει με τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο. Αν μη τι άλλο, αυτό συνιστά περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας, καθώς οι πολίτες εκλέγουν κυβερνήσεις με ορίζοντα τετραετίας.
    Αλλά αν υποθέσουμε ότι ο Καραμανλής συμφωνούσε στην πρόταση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, πάλι η Βουλή θα έπρεπε να κλείσει. Εκεί ο κ. Παπανδρέου δεν θα ήταν ηθικός αυτουργός της θεσμικής εκτροπής που καταλογίζει στον πρωθυπουργό;
  • Το δεύτερο αφορά τη δημόσια δήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία εκλογής του για να πετύχει την προσφυγή στις κάλπες.

Ήρθε η ώρα των συνεργατών του να τον συγκρατήσουν, εάν θέλουν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά του. Εκτός και αν σκοπίμως τον ωθούν να προβαίνει σε ακραίες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητος, και οι οποίες όχι μόνο θίγουν τον ίδιο προσωπικά, αλλά και ολόκληρη την παράταξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: