Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Βάσω: «αν είναι έτσι, τότε να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος»

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

 
Νέα ανταρσία κυβερνητικών βουλευτών σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, που κάλεσαν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, ειδάλλως θα το καταψηφίσουν. 
Η ένταση ήταν τέτοια, που εξερχόμενος της συνεδρίασης ένας βουλευτής σημείωσε ότι "αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση"
«Δεν το ψηφίζω» ξεκαθάρισε η Βάσω Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τις ...
διατάξεις του νομοσχεδίου ως «στυγνό εισπρακτικό μέσο» και σημείωσε: «αν είναι έτσι, τότε να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος», ενώ ο Γιάννης Αμοιρίδης χαρακτήρισε ανήθικο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο Γιώργος Φλωρίδης, αφήνοντας αιχμές για το πώς η κυβέρνηση χειρίζεται τους βουλευτές της, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, παρακάμπτονται κατά τη σύνταξη των νομοσχεδίων. Έντονα επικριτική στάση εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου κράτησε και ο Δημήτρης Λιντζέρης.
«Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών που σημείωσε με νόημα ότι θα απευθυνθεί στον πρωθυπουργό. «Θεωρώ ωστόσο ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: