Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

“Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις Παπαντωνίου για τα υποβρύχια

Αναπόφευκτη η Εξεταστική Επιτροπή


Την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό με θέμα την προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Το μεσημέρι ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι...
«Πολλοί προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, αλλά όλες κατέρρευσαν», ενώ αναφορικά με τις συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων τόνισε ότι «Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι».
Άμεση υπήρξε η αντίδραση κύκλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι επισήμαναν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας την οποία είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνισε, ότι δεν αναφερόταν στην χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα. Όπως είναι γνωστό η γερμανική πλευρά είχε καταγγείλει τις συμβάσεις από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2009. Από τότε οι συμβάσεις έπαψαν να εκτελούνται.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον Σεπτέμβριο του 2010 και με βάση την ισχύ του νόμου 3885, κυρώθηκε, υπογράφηκε και ίσχυσε νέα σύμβαση με αυστηρούς όρους διαφάνειας, η οποία δεν αφορά μόνο στα υποβρύχια, αλλά και στα ναυπηγεία, στη διάσωσή τους και στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «έχει καταστεί αναπόφευκτη η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία πρέπει να στελεχωθεί από τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, που έχουν ήδη σημαντική εμπειρία από τα σχετικά θέματα».
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: