Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αλογοσκούφης: από το 2004 μας ζητούσαν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπερασπίζεται την οικονομική πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2004-2008, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ενώ δηλώνει ότι Ευρωπαίοι ομόλογοί του του είχαν ζητήσει επιτακτικά «να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» από το 2004, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων που παρουσιάστηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε αναλάβει η χώρα μας.
Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή επιχειρεί να διώξει...
από πάνω του τις ευθύνες για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του, δηλώνοντας ότι η προοπτική των πρόωρων εκλογών λόγω ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η σκανδαλολογία, και η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα του Καραμανλή οδήγησε στον εκτροχιασμό των ελλειμμάτων από το 2007 και μετά.
Ο Καραμανλής ήταν ενήμερος για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Αλογοσκούφη: «Μου έλεγε απλώς "ασ'τα για αργότερα", είχε πλήρη συνείδηση τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία». Η απροθυμία του Καραμανλή να λάβει τα μέτρα που χρειάζονταν ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον Αλογοσκούφη, που έμεινε εκτός κυβέρνησης το 2008: «Δεν ήμουν διατεθειμένος να παραμείνω στη κυβέρνηση αν δεν αποφάσιζε να λάβει μέτρα»
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης προχωρά σε δύο ακόμα σημαντικές τοποθετήσεις. Πρώτον, δηλώνει ότι την περιβόητη απογραφή δεν την ζήτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά η Eurostat και, 
δεύτερον, ότι τα στατιστικά στοιχεία που έδινε επί υπουργίας του δεν ήταν λανθασμένα, αλλά ήταν «λανθασμένες οι προβλέψεις του κ. Παπαθανασίου» που τον διαδέχτηκε. Επιπλέον, ο άλλοτε τσάρος της ελληνικής οικονομίας δηλώνει σίγουρος ότι δεν θα γίνει Εξεταστική για την οικονομία: «δεν πρόκειται να κάνουν Εξεταστική, γιατί θα έρθουν όλα στο προσκήνιο».
Τέλος, ο Γιώργος Αλογοσκούφης στρέφει τα πυρά του τόσο εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την λανθασμένη, όπως την χαρακτηρίζει, στρατηγική της που «χάλασε το κλίμα» στην οικονομία όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας έχει δίκιο ότι χρειάζεται ανάπτυξη, μόνο που δεν λέει πως θα γίνει αυτή η ανάπτυξη...
ie

Δεν υπάρχουν σχόλια: