Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ “θυσιάζει” τον Σημίτη


Από τα χρόνια που αυτοπροσδιοριζόταν ως ένα από τα «δάχτυλα» που έκοψε από το χέρι του ο Κώστας Σημίτης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος «φώναζε» ότι η σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, είχε περάσει στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Καμία έκπληξη λοιπόν για τη χθεσινή δημόσια εξομολόγηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του διαδόχου του Κώστα Σημίτη, ότι η δεύτερη τετραετία του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος, από το 2000 ως το 2004 δηλαδή, ήταν η «αρχή του κακού», το οποίο βιώνουμε σήμερα...


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε την περίοδο της κυβέρνησης που ξεκίνησε τη θητεία της με εκείνη την «περίεργη» νίκη στις εκλογές του Απριλίου του 2000, ως «χαμένη τετραετία». Και προχώρησε φυσικά ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας ότι η Ιστορία θα δείξει για ποιόν λόγο ο τότε πρωθυπουργός δεν προχώρησε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που είχε εξαγγείλει.
Είναι εμφανές ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε το «blame game», προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της ενοχικής καθημερινότητας που βιώνει, λόγω του Μνημονίου και των συνεπειών του στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Και ο Κώστας Σημίτης, τον οποίο άλλωστε ουδέποτε αγάπησε το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», φαντάζει στα μάτια αρκετών ως μια προσιτή «Ιφιγένεια»
Οι χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου άλλωστε, ήρθαν την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας ο οποίος διερευνά το σκάνδαλο με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, προτρέπει τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, όχι μονάχα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ, που είχαν συναποφασίσει. Δηλαδή, και του Κώστα Σημίτη…
Απ’ την άλλη, το «πολιτικό άδειασμα» ενός επί οκταετία πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει προφανείς δυσκολίες, ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος.  
Ο Κώστας Σημίτης διατηρεί το δικό του, προνομιακό ακροατήριο, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και στο εξωτερικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα, το Μέγαρο Μαξίμου προσέτρεξε στη βοήθεια του Κώστα Σημίτη, για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της Ελλάδας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, στις Βρυξέλλες. 
Αναμένουμε τις εξελίξεις…
06.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: