Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το “ισχυρό χαρτί”… τσουρουφλίζεται


Έχει αποδειχθεί ιστορικά στην Ελλάδα, ότι τα κόμματα εξουσίας είναι προσωποπαγή. Επομένως, προσωποπαγείς είναι και οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, προσεγγίζεται ως το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησής του, και διατηρεί μεγαλύτερη δημοφιλία και εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη, σε σχέση με το πολιτικό προσωπικό του κόμματός του...


Η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο Πρωθυπουργός εθεωρείτο, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, το «ισχυρό χαρτί» μιας Κυβέρνησης η οποία έχει προ πολλού χάσει την κοινωνική δεδηλωμένη. Και ο ίδιος όμως, δείχνει πλέον να μην μένει ανεπηρέαστος από την προϊούσα λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά να αντιμετωπίζει ρωγμές και προσωπική φθορά.
Η δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν» δείχνει τον Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται μόλις κατά 0,8% του Αντώνη Σαμαρά (37,8%-37%) στην προσωπική δημοφιλία. Και να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του αρνητικές γνώμες 55,9%, λίγο πιο πάνω από τον Αντώνη Σαμαρά, που συγκεντρώνει 55,8%.
Σε μια εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ μετράει κάθε μήνα δημοσκοπικές απώλειες σχεδόν 1%, αν το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου δεν καταφέρει να αντέξει, ώστε να λειτουργήσει επιβραδυντικά για την κατάρρευση της απήχησης της Κυβέρνησης, το… τέλος της διαδρομής είναι μπροστά.
03.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: