Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μήπως η Ελλάδα έγινε… Α.Ε.;


Ο Τζορτζ Σόρος, φιλάνθρωπος και πολιτικός ακτιβιστής σύμφωνα με το βιογραφικό του, φέρει επαξίως τον τίτλο του «διεθνούς κερδοσκόπου» όταν κατάφερε να βγάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια και μπόλικη φήμη, καταστρέφοντας την Τράπεζα της Αγγλίας πριν από 19 χρόνια. 
Ο ίδιος πιστεύει ότι η ...
δράση του έχει ιερό σκοπό και φροντίζει μέσω του ιδρύματος Open Society Foundation, του οποίου είναι ιδρυτής και πρόεδρος, να αφιερώνει χρόνο και χρήμα στις προσπάθειες των αναδυόμενων κρατών να μετεξελιχθούν σε «ανοιχτές κοινωνίες», τόσο από οικονομική άποψη όσο κυρίως από άποψη σκέψης και συμπεριφοράς έναντι των μειονοτήτων και των μεταναστών.
Μετανάστης και ο ίδιος, Ουγγρικής καταγωγής (το πραγματικό του όνομα είναι Gyorgy Schwartz), βίωσε την κοινωνική απόρριψη και με την οξυδέρκεια αλλά και τις ικανότητές του, κατάφερε να πάρει εκδίκηση από το σύστημα
Πριν κερδίσει από την κρίση του βρετανικού νομίσματος, διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στη μετάβαση της Ουγγαρίας από τον υπαρκτό σοσιαλισμό στον υπαρκτό καπιταλισμό. Ίσως η λεπτομέρεια ότι αργότερα η Ουγγαρία εντάχθηκε στο μηχανισμό του ΔΝΤ έχει τη σημασία της. 
Σημασία, όμως, έχει και η δράση του ιδρύματος στα Σκόπια, με την ονομασία Open Society-Macedonia, όπου προπαγανδίζει απροκάλυπτα κατά της Ελλάδας.
Αν μεταβείτε στη σελίδα www.soros.org.mk, θα καταλάβετε με ποιον συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός μιας υποτίθεται σοβαρής χώρας και με ποιον δείπνησε, παρουσία μάλιστα και άλλων πολιτικών. 
Στην ίδια σελίδα μπορείτε ακόμα να διαβάσετε κι ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, με τον τίτλο Open Society (Reforming Global Capitalism), στο οποίο βαπτίζει την παραχάραξη της ιστορίας σε «Ελληνικό μύθο»(σελ.314). Άλλωστε η Soros’ Agenda in Macedonia είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, οι κατά τα άλλα «πατριώτες» στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν βγάζουν μιλιά για τη συνεργασία της Κυβέρνησης με τον Σόρος.
Βέβαια για τους ακροδεξιούς Αμερικάνους, ο Σόρος, είναι ένας επικίνδυνος «Μαρξιστής», ο οποίος με τα χρήματα που κερδίζει από τη διεθνή κερδοσκοπία, υπονομεύει το «Αμερικάνικο όνειρο». 
Είναι προφανές ότι αυτές οι φαιδρότητες λειτουργούν υπέρ του Σόρος σ’ έναν κόσμο που γενικά αδιαφορεί για τις μεθόδους και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί.
Σ’ έναν κόσμο που βάζει τα ιδανικά και τις αξίες της Δημοκρατίας σε δεύτερη μοίρα. 
Αυτό τον κόσμο όμως εκπροσωπεί η «προοδευτική» κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;  
Πως δικαιολογείται ένας Πρωθυπουργός να συναντά έναν διεθνή κερδοσκόπο, με γνωστή δράση κατά της Ελλάδας στο σκοπιανό, και να μην υπάρχει αντίδραση έστω του κόμματος ΠΑΣΟΚ;
Είναι σαφές ότι το μήνυμα που ως χώρα έχουμε εκπέμψει σε όλους τους τόνους, είναι ότι η Ελλάδα πορεύεται με χαρακτηριστικά Ανωνύμου Εταιρείας και γι αυτό άλλωστε ασχολείται ο Σόρος με την περίπτωσή της. 
Διότι, αν ο Σόρος πίστευε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να του αποφέρει κέρδη, να είστε βέβαιοι ότι ούτε τον Πρωθυπουργό θα συναντούσε, ούτε θα έτρωγε μαζί του, ούτε φυσικά θα καθόταν να περνάει την ώρα του συζητώντας με τον Παπακωνσταντίνου. 
Κάτι περιμένει και αυτό το «κάτι» το γνωρίζει το ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομίας και το «παρά»-Υπουργικό Συμβούλιο. 
Σε τελευταία ανάλυση, δεν έχει προηγούμενο μια σοβαρή κυβέρνηση να συνδιαλέγεται με έναν επιχειρηματία (πόσο μάλλον τον συγκεκριμένο) όποιος κι αν είναι, έστω κι αν οι προθέσεις του είναι οι αγνότερες.
REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: