Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η αθέατη τρόικα: Παπανδρέου, Στρος Καν, Σόρος

Υπάρχουν δύο τρόποι , έλεγε ο Λουκιανός ,για να ελέγξεις τους ανθρώπους. 
Ο ένας είναι μέσω των φόβων του και ο άλλος μέσω των ελπίδων του.
Στη σύγχρονη , όμως έκφραση του πολιτικοοικονομικού τυχοδιωκτισμού πού επικρατεί τώρα και στη χώρα μας, γίνεται προσπάθεια να συνδυαστούν και οι δύο τρόποι ελέγχου των ανθρώπων, χωρίς να λογαριάζεται αν γενιές ολόκληρες θυσιαστούν στο βωμό των σκοπιμοτήτων , πού με ψευδολογίες πλασάρονται, ως οι μόνες λύσεις σωτηρίας.
Με αυτό τον ...
αντικοινωνικό σχεδιασμό ξεκίνησε, χωρίς ίχνος ντροπής, ένα χρόνο πριν, η ιδιότυπη κρατικοποίηση των εισοδημάτων των ελλήνων πολιτών (νομοθετημένη, αλλά αμφιβόλου νομιμότητας , υφαρπαγή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνταξιούχους, κατάσχεση μεγάλου μέρους των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων , υπερφορολογήσεις περιουσιακών στοιχείων, κλπ) διότι, όπως φαίνεται, ειχει προκαθοριστεί ποιοι και πόσοι θα επιβιώσουν και ποιοι θα προσκληθούν να λαφυραγωγήσουν την κρατική περιουσία πού είχε προγραμματιστεί «να βγει στο σφυρί».
Ανάμεσα σ αυτούς , πού φαίνεται να έχουν επιλεγεί ως συμβουλάτορες ,και όχι μόνο για την … παλινόρθωση της ελληνικής οικονομίας, προνομιακή θέση φαίνεται , πώς έχει και ο «υψηλός» επισκέπτης , πρό ολίγων ημερών του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ Σόρος κατά κοσμον!
Το αδίστακτο γεράκι των χρηματοοικονομικών αγορών , όπως αυτάρεσκα τον αποκαλούν φίλοι και συνεργάτες του. Ενας ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας , πού αν και δηλωνόταν … « Μακεδονομάχος» στηρίζοντας τους Σκοπιανούς φίλους και συνεταίρους του , χωρίς ενδοιασμούς «έβαλε πόδι» ,πριν δέκα χρόνια περίπου, και στην Αθήνα ,διεκδικώντας μέσω στενού συνεργάτη του, εργολαβίες για Ολυμπιακά έργα.
Τώρα ο κ. Σόρος παρουσιάστηκε ως «φίλος» μας και προφανώς συμβουλάτορας στις κρίσιμες ώρες για την οικονομία μας. Θέλει όμως να ξεχάσουμε ότι στο βιβλίο του Open Society Macedonia χαρακτηρίζει « ελληνικό μύθο την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας», και δηλώνει ότι αγωνίζεται με χρήμα και τις πολιτικές επιρροές πού ασκεί στους ισχυρούς της γης να μας επιβάλουν τις θέσεις των γειτόνων μας , πού και αυτός μάχεται γι αυτές .
Ο κ. Σόρος , ακόμη θέλει να μην θυμόμαστε τους κομπασμούς του , ότι ως πρώην συνεταίρος της οικογένειας Μπούς στην πετρελαϊκή επιχείρηση τους , μπαινόβγαινε στο Λευκό Οίκο για να κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό για τα «ανοίγματα» της Ελλάδας στη Ρωσία και τις σχέσεις του με τον Πούτιν.
Όπως , προφανώς θέλει να ξεχάσομε τους χαρακτηρισμούς του, στα ανά την υφήλιο οικονομικά «φόρα», ότι « Ελλάδα και Κύπρος είναι οι δούρειοι ίπποι της Ρωσίας στην Ευρώπη».
Και ακόμη, προφανώς ,θα θέλει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ως ένας από τους μεγαλύτερους λαφυραγωγείς κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιών στα Σκόπια , στη Βοσνία, στο Μαυροβούνιο και το Κόσσοβο, όρθωνε εμπόδια στην ίδρυση η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων σ αυτές τις χώρες.

Αλλά και κάτι …θετικό μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση του κ Σόρος με τον πρωθυπουργό .
Ως ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα- όταν είδε ότι τελείωναν οι ρεπουμπλικάνοι , «τάχωσε» όπως λέει ο λαός μας, στους δημοκρατικούς- μπορεί να πει και δύο καλά λόγια για τον πρωθυπουργό μας στο Λευκό Οίκο! Εξυπηρέτηση, όμως, πού μάλλον δεν την έχει πολύ ανάγκη ο κ. Παπανδρέου.
Βέβαια ,οκ Σόρος γνωρίζει πολύ καλά , όπως και ο κ Παπανδρέου, ότι είναι αναγκαίο για την υλοποίηση των σχεδίων του, πού όμως ποτέ δεν μπόρεσαν και να ικανοποιήσουν την ακόρεστη βουλιμία του , να κατηγορεί την απληστία των πλουσίων για την πείνα των φτωχών! Υποκρισία θα την πουν οι περισσότεροι.
Επικοινωνιακό τέχνασμα , όμως είναι στην πραγματικότητα , προκειμένου να δρομολογήσει τα σχέδια του. Και χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι ΜΚΟ και τα διάφορα Κέντρα Μελετών πού έχει σπείρει σε ολόκληρη την υφήλιο.
Μάλιστα, μέχρι και τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ , τον «σωτήρα» των καταχρεωμένων λαών, και «σωτήρα» μας, τον κ Στρός- Κάν έβαλε στους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς τους.
Του πρόσφερε, «τιμητικά»,μόλις ο Στρός- Κάν ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, ένα «πόστο» στη διοίκηση του (τυχαία!) ιδρυθέντος εκείνη την περίοδο European Consul of Foreign Affairs (ECFA)!
Σκοπός αυτού του βαρύγδουπου σε επωνυμία κέντρου , η μελέτη του μέλλοντος της Ευρώπης! Κάποιοι όμως υποστηρίζουν, και φαίνεται πως εχουν δίκιο, ότι πραγματικοί στόχοι είναι οι μελέτες για την τροχιοδρόμηση των χωρών της Ευρώπης σε προκαθορισμένη οικονομική τροχιά προς την εξαθλίωση. Και αν είναι έτσι, η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο, αλλά και το πρώτο θύμα!
Αλέξανδρος Πρίφτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: