Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Οι πιστοί στο "Μνημόνιο" θα φωνάζουν σε λίγο: - Α ου γκ γκ γκ γκ. !

Κάποτε αναχώρησε ένας ιππότης για μια μακρόχονη εκστρατεία πολύ μακρυά. 
Κατά το συνήθειο της εποχής φόρεσε στην σύζυγό του μια ζώνη αγνότητος, η οποία είχε μπροστά μια οπή και από πάνω της κρυμμένη μια μικρή λαιμητόμο.
Όταν επέστρεψε στον πύργο μετά από χρόνια, ζήτησε να παρουσιαστούν μπροστά του όλοι οι υπηρέτες χωρίς ρούχα. 
Όταν έγινε αυτό διαπίστωσε ότι σε όλους πλην ενός, έλειπε το γεννητικό όργανο. 
Τότε απευθυνόμενος σε αυτόν του είπε:
- Είσαι ο μόνος υπηρέτης μου που στάθηκε πιστός. Πές μου πόσο χρυσάφι ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να σου δωρίσω.
Ο υπηρέτης μετά από αυτό απάντησε:

- Α ου γκ γκ γκ γκ. 

Σχόλιο: Σε λίγο όλοι μέσα στη κυβέρνηση θ' αρνούνται το "μνημόνιο" και θα φωνάζουν Α ου γκ γκ γκ γκ. !

Το ανέκδοτο αυτό μας το έστειλε ο φίλος μας Διονύσης (Μποτίλια στο Πέλαγος) από το Βερολίνο !
Σας παραθέτουμε τον διάλογό μας, πιστεύοντας ότι είναι ενδιαφέρων γιατί αποδεικνύεται ότι το διαδίκτυο μας φέρνει ... πολύ κοντά! 
Ελπίζω να συναντηθούμε με τον Διονύση στο άμεσο μέλλον!

Αγαπητέ Στάθη σε ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή των σχολίων, ειλικρινά φοβήθηκα μήπως παραβιάζω την ανοικτή σου διάθεση εδώ με την πολυλογία μου.
Αισθάνθηκα όμως ότι κατά κάποιο τρόπο στην χρωστάω αυτήν την ζημιά, τόσο για την ενδιαφέρουσα και φιλόπονη παρουσίαση θεμάτων εδώ, όσο και διότι ήσουν από τους πρώτους που καταχωρήθηκαν ως αναγνώστες στην σελίδα μου.
Σαν παλιός αριστερός αγαπώ ιδαίτερα την άλλη άποψη, διότι πιστεύω ότι μόνο με την σύνθεση θα μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη και ομολογώ, ότι όποτε επιχείρησα κάτι (εάν επιχείρησα) βασικά βρήκα στήριξη από φίλους της ΝΔ (Αυτά δεν ήταν το ανέκδοτο).

Αγαπητέ Διονύση γεια σου!
Ωραίο το ανέκδοτο, μας άρεσε..!
Τα σχόλια σου μόνο ταλαιπωρία δεν είναι!
Αντίθετα έχεις ένα πολύ ωραίο τρόπο να δίνεις τη "νότα της αισιοδοξίας και της χαλάρωσης" σ' όλα όσα μας συμβαίνουν, και τ' απολαμβάνουμε ευχάριστα!
Και εμείς που δεν είμαστε ... αριστεροί πιστεύουμε στην "Διαλεκτική Θεωρία" - θέση, αντίθεση, σύνθεση-, του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Έγελου, πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο "Μαρξισμός" !
Σε ... διατάζουμε λοιπόν να είσαι γερός και να μας ...ταλαιπωρείς όσο πιο συχνά μπορείς!
Ίσως από τον ... διαλογισμό μας, βγει κάτι καλό!
Φιλικά ...Στάθης

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Στάθη, θερμά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την διάθεση παροχής φιλοξενίας στα σχόλια της σελίδας εδώ. Η ανανέωση των θεμάτων της σε σύντομα διαστήματα και η καλή της προαίρεση την καθιστούν ένα από τους ενδιαφέροντες διαδικτυακούς χώρους ενημέρωσης.
Κάποιοι φρόντισαν να φτάσουμε πολύ κοντά στο τέλος των ιδεολογιών, με στόχο να υποστούμε καθίζηση φρονημάτων. Με αυτόν τον τρόπο όμως παρέχεται μια ευκαιρία για να αναδειχθεί ο κοινός νους, ο οποίος ειδικά σε φάση μεγάλου διακυβέυματος μπορεί να ενώσει και νομίζω ότι αυτός εξασκεί έλξη σε αυτό το ιστολόγιο. Όπως εντόπισε ο Ηράκλειτος: "Ενώ ο Λόγος είναι κοινός, εμείς προσποιούμεθα ότι έχουμε ίδια φρόνηση".
Σε ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση, την οποία αποδέχομαι με μεγάλη ευχαρίστηση.
Ότι συμπεριέλαβες την σελίδα μου στις εδώ συνδέσεις αναμφόβολα με τιμά. Δεν νομίζω όμως, ότι προσεχώς θα χρειάζεται να μεταβαίνουν αλλού οι επισκέπτες για να υφίστανται τις νευρώσεις μου.